licze na to że dzieki jesiennym zakupom moge kupic tańsze bo zdąża sie ukorzenić i na wiosne ruszą a tak na wiosne by sie dopiero męczyły a efektu bym chciał juz wiec musiałbym kupić większe
Moja jarzmianka, którą przywiozłem od Szmitów kosztowała chyba 15 zł - ale od razu podzieliłem ją na 4, więc koszt sie rozłożył I już mi było lepiej, że wydałem tyle na bylinę
Czasem lepiej dać za roślinę dwa razy tyle, a zyskać z niej kilka razy więcej sadzonek niż patrzeć 2 lata na marnego badylka za kilka złotych
Tak myślisz?
Latem mnóstwo kwiatów, bzyczki, motyle, zapachy, kolory, słońce przenikające przez roślinki...
Lubię to ... I mam urlop i czas, by się nacieszyć ogrodem
A teraz, jak świeci słoneczko - też jest ładnie, choć zimno. Gorzej, jak jest szaro, buro i pochmurno
Aniu, też sobie rano pomyślałam o fotkach. Ale wczoraj robiłam świeże i sæsiedzi już dziwnie patrzą, jak co chwilę biegam z aparatem
Na dodatek mnie pilnują, bym jeszcze w ogrodzie nic nie robiła. Wczoraj wyszłam szukać do ogrodu kotka i na moment tylko grabie przestawiłam... ręce mnie swędzą od bezrobocia
Dostałam reprymendę od znajomych, co do mojej sąsiadki przyjechali właśnie na kawę
Mała miejscowość i się nie schowasz. A tuje jeszcze małe
Z tego bezrobocia za robienie serwetki na szydełku się wzięłam. I pocerowałam chyba 30 skarpet
Doczytałam o Teresce, że to jej minus.
Bardziej zwracałam uwagę na zdrowotność róż. Nieplanowanego mam Otella, z przypadkowego zakupu i go plamistość złapała. Obok rośnie Abraham Derby i zdrowy.
Cieszę się na Artemis i Knopires. Te ładnie pachną.
Z F i GlS miałam codziennie powiadomienia o statucie przesyłki. Wszystko sprawnie.
Trochę słabo opisane są różyczki. Mają karteczki z nazwami takie paskowe. Tylko jedna ma kartkę z obrazkiem. Za to dołączono opis, jak sadzić róże.
Kasiu, jesień jest piękna. Ta gra kolorów...
Tylko przymrozki wszystko popsuły. Za wcześnie.
Wiosnę miałam dwa tygodnie później, to by było sprawiedliwie, mrozy też powinny się spóźnić. Róże już nie kwitną u mnie. Szkoda.
Choć dziś patrzyłam: New Dawn ma nowe pąki, jeżówki wypuściły nowe kwiaty. Werbena też. Jak nie zmarznie, to jeszcze będę miała radość