w weekend przed oknem z widokiem na sąsiadów wyrósł nam....tunel foliowy. Straaaszny! Sąsiedzi go postawili. Ich prawo, ale....
M twierdził że nie możemy się od nich zasłaniać żeby i oni nam nie posadzili nic wysokiego w płocie i jeszczemiał jakieś teorie w tym tamacie.
To teraz mamy!
ok zmierzę Gośku.
Nie zrobiłam ujęcia z grabem, bo po pierwsze podjazd nieurzeka swoją urodą ( choć M był dzisj zachwycony- pół nocy lało, cały wiat w kałużach a na podjeździe na gruzie bez wody- wspaniale, naprawdę. Oby mu się za bardzo to nie spodobało, bo trzeba przejść do kolejnego etapu, tj kolejnej wartswy na ten gruz).
A po drugie mam wątpliwoci w łaśnie w zestwieniu graba z dereniem. Nie jest idealne, jednak nie razi wg ,nie.
Buksy tez tnę tą maszynką.
Madżen ja próbowałam nożycami do żywopłotu, tzn piłą elekt.- nie za bardzo bo za cięzkie i za mało precyzyjne żeby nadać dobry kształt. A Ty już tak dziłałaś, wyszło Ci?
o pierona! toż to wzorcowoprzycięta lawenda jest1 i jak ja mam niby to uzyskać?!
no dobra, zgapiałm od iebie i kupiłam nożyce akumulatorowe. jak tylko przyjdzie paczka to spróbuję tak pieknie i swoją uciąć.
jak mi nie wyjdzie tobędziesz miałą przymusowa wizytą u mnie
a bukszpana też tiesz tymi swoimi nożycami?
Piekne te twoje donice, u nas nie ma takich rozmaitości wiosennych kwiatów, Bogdzia ma racje...albo ja nie umiem szukać
Tytus na tle donic jak rzeźba wyglada
Magnolia gwiaździsta sliczna.
U nas zimno, deszczowo i szaro-buro
Pozdrawiam
magnolia kwitnie ? i forsycja oraz narcyze ? u mnie powolutku rozkwitają...
ostatnio zazdrościłam Ci trochę pięknych ciemierników...ale już mam 2 odmiany, różowe i białe tylko muszę poszukać nazw...
mam pytanie - takie okrywanie rabarbaru jest bardzo potzrebne czy tylko trochę ?
Dzwony na starcie, nawet nie zauważysz kiedy się spatynują...rabarbar już wygląda smakowicie
Magnolie gwiaździste mamy w kwiatkach, magnolia Genie też w jednym pąku się już rozchyla, pogoda nas nierozpieszcza, 11 kwietnia też będziemy wertykulować trawnik, zapisałam się na ten termin, sobota po świętach, wypożyczamy w taxusie,dzięki za info
Dereń jadalny kwitnie co roku, a moje forsycje się obraziły, bo ja za nimi nie przepadam, może spróbujesz mi ukorzenić gałązki twojej piękności
Na razie mam seslerie dopiero od jesieni ale jakies wielkie nie sa, poza tym w sezonie dobre znoszą ogolenie na łyso (Magnolia Malkul doradzała). Wg mnie z szaławią będą piekne.
Ja mam, tfu, tfu, ma się dobrze. Ma ogromne, piękne kwiaty. Mam prowadzonego w formie słupka, nie wiem jak to określić. Mam też Milky Way i ten ma już pączki
Przemku ,dzięki bratki w donicach na zewnątrz a wewnątrz stokrotki .Magnolia w tym roku ,mnie zaszokowała ilością pąków ,w tamtym były tylko dwa kwiatki .
Ogród już przygotowany do Wiosny ,zrobiona nawet wertykulacja i pierwsze nawożenie .pozdrawiam