Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 09:10, 30 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Z ciemiernikami, z cebulowymi kwitnącymi w tym samym czasie, z trzmieliną np. żółtą, z pachysandrą plus cebulowe. Z wrzoścami w jaskrawym kolorze (mocno krwiste).
Jest mnóstwo roślin wiosennych z którymi tworzy wspaniałe duety, wystarczy wysypac z "rękawa"

Jeszcze z golterią i jej czerwonymi owockami wygląda dobrze, wtedy go golterii żółte wrzośce 'Golden Starlet' plus mocny fiolet krokusy.
Dziękuję pięknie
Gardenarium 09:14, 30 mar 2015

Zrób pole z krwistych wrzośców np. 'Myreton Ruby'. Posadź kilka luźno rozłożonych skimmii i co jakiś czas białe ciemierniki. Możesz dodać sezonowo na biało obrzeżonego bluszczu. Plus białe krokusy, będzie bossskoo.

Instagram Ogrodowiska
Ensata 09:22, 30 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Zrób pole z krwistych wrzośców np. 'Myreton Ruby'. Posadź kilka luźno rozłożonych skimmii i co jakiś czas białe ciemierniki. Możesz dodać sezonowo na biało obrzeżonego bluszczu. Plus białe krokusy, będzie bossskoo.
Właśnie wizualizuję sobie ten kawałek, rzeczywiście piękny. Te moje kupiłam na święta kwitnące, byłam pewna że nie przeżyją zimy. A one mi zrobiły niespodziankę i generują dalej czerwone kuleczki. W nagrodę dostaną swoją rabatę. Jeszcze raz dziękuję za podpowiedz
ewakatowice 09:24, 30 mar 2015

Marzenko, cóż ja czytam rewolucji kolejnych nie będzie
Zobaczymy jak długo wytrzymasz

Ogród masz tak piękny, że faktycznie może przyszła pora aby zacząć odpoczywać na tarasie z czystymi rączkami

Buziak
Margarete 09:41, 30 mar 2015

Piekne te twoje donice, u nas nie ma takich rozmaitości wiosennych kwiatów, Bogdzia ma racje...albo ja nie umiem szukać
Tytus na tle donic jak rzeźba wyglada
Magnolia gwiaździsta sliczna.
U nas zimno, deszczowo i szaro-buro
Pozdrawiam
ZielonaAnia75 10:37, 30 mar 2015

Ja również przyłączam się do zachwytów nad kompozycjami przed domem. A psiak cudo!
ewa004 10:43, 30 mar 2015

Ale jak by co to zima wraca
Malgosik 13:15, 30 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Nie , za zimno, dobrze że mokro i sie fastigaty zdenerwowały i czekają. A graby w żywopłocie moze za dwa-trzy tygodnie dopiero wystartują, jeszcze całkiem śpią.

W centrum Wrocławia pissardi zaczynaja delikatnie pokazywać kolor, drzewka różowieją. Jakieś wisienki owocowe juz kwitły na biało. Wszystkie tawyły i berberysy pokazują kolor świeżutkich lisci. Mam nadzieje, ze na święta bedzie po co zawitać do Ogrodu Botanicznego. Licze na magnolie w centrum

Edit: Obejrzalam przed chwila graby fastigaty. Listki zaczynaja pekać ale to co myslalam, że sa listkami to wyszły i rozkwitły owocostany. Czyli graby kwiną teraz.

Mówisz że to owocostany?
Takie szpiczaste?
Mam tego pełno na grabie od lata i myślałam, że to pędy, których wzrost został zahamowany.
Malgosik 13:17, 30 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Szafirki sa super moje w gruncie w liscie poszły

Dzis wypoczełas

Jola ja też tak myślałam o szafirkach, ale w ostatnich dniach pojawiły się główki.
Malgosik 13:19, 30 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Cudne donice . Podziwiam ze dostałas tak różnorodne roślinki do nich , u nas nie ma takiej róznorodności.

I to jest ból, że nie można dostać takich jakby się chciało