Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogródkowy chaos u monitki 22:11, 21 gru 2012

Do góry
No dobrze mają prawie wszyscy (nawet Tess się nie oparła ) mam i ja! Mowa oczywiście o pierniczkach. Wielkie pierniczenie odbyło się w zeszłą sobotę. Teraz udekorowane (nie tak pieknie jak u niektórych widziałam ) dojrzewają zamknięte w pojemniku z kawałkami jabłek żeby fajnie zmiękły. Oczywiście musiałam je schować bo do świąt by nie doczekały

moja mała A dzielnie asystowała

Piekłam wg przepisu Gabrieli, której bardzo dziękuję za umieszczenie przepisu bo pierniczki są przepyszne!
Rododendronowy ogród II. 21:21, 21 gru 2012

Do góry
Mariusz napisał(a)

Kochani, ja też tęsknię za Bożenką i też uważam, że forum bez Niej nie będzie już takie samo .
Też mam nadzieję, że jednak kiedyś znowu będzie z nami.
Daliśmy Bogdzi wiele sygnałów, że jest dla nas bardzo ważna, że jest jedną z Najważniejszych Osób na Ogrodowisku.
Bo to jest prawda. Dlatego nie powinniśmy wzbudzać w Bożence poczucia winy lub stosować szantażu emocjonalnego.

Bożenko, buziam
I tak zamierzam pokazać Ci moje ptaszki (jeśli jakieś zdecydują się wreszcie jadać w moim karmniku)

Jasne i zdrowe podejście, Bogdziu cokolwiek napiszę o ptakach, to wiedz, że z myślą o Tobie.
Zauważyłem dzisiaj, że śnieg jest jedną twardą skorupą którą trudno pokonać nogą, ptaki nie są w stanie same zdobywać pokarmu, do czasu odwilży musimy je intensywnie karmić. Pośród zabudowań kilkakrotnie pojawiły się głodne myszołowy, na fortach znalazłem dwa osłabione z głodu grubodzioby.
Zdechłych ptaków jeszcze nie widać. Sypmy dużo nasion, bażanty w tak zbitym śniegu są bez szans.

Robię to nieustannie Mariuszu, 6 kg samego słonecznika tygodniowo + inny pokarm Na płocie wisi co metr słonina powtykane jabłuszka a i orzechów nie żałuję .U mnie dzisiaj były dwa bażanty samce ale nie zdążyłam zrobić fotki Śniegu u mnie nie ma ale jest mróz a ptaszków bardzo dużo .ale nie są głodne U mnie mają jedzonka do woli ..Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 18:41, 21 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Jolu, mało się nie udławiłam!
Wyobraziłam sobie Ciebie z tym mało chlubnym gestem...
A stosujesz się do tych zaleceń lekarza?

Teresko, stosuję się stosuję, bo jak nie to mogę sobie i najbliższym popsuć Święta A tego bym nie chciała ...

Sebek, dziękuję

Troszkę moje nastroju przedświątecznego przesyłam

Rododendronowy ogród II. 18:08, 21 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Kochani, ja też tęsknię za Bożenką i też uważam, że forum bez Niej nie będzie już takie samo .
Daliśmy Bogdzi wiele sygnałów, że jest dla nas bardzo ważna, że jest jedną z Najważniejszych Osób na Ogrodowisku.
Bo to jest prawda. Dlatego nie powinniśmy wzbudzać w Bożence poczucia winy lub stosować szantażu emocjonalnego.

Bożenko, buziam
I tak zamierzam pokazać Ci moje ptaszki (jeśli jakieś zdecydują się wreszcie jadać w moim karmniku)

Jasne i zdrowe podejście, Bogdziu cokolwiek napiszę o ptakach, to wiedz, że z myślą o Tobie.
Zauważyłem dzisiaj, że śnieg jest jedną twardą skorupą którą trudno pokonać nogą, ptaki nie są w stanie same zdobywać pokarmu, do czasu odwilży musimy je intensywnie karmić. Pośród zabudowań kilkakrotnie pojawiły się głodne myszołowy, na fortach znalazłem dwa osłabione z głodu grubodzioby.
Zdechłych ptaków jeszcze nie widać. Sypmy dużo nasion, bażanty w tak zbitym śniegu są bez szans.
ogrodoweimpresjejolki 18:01, 21 gru 2012

Do góry
Jolu, mało się nie udławiłam!
Wyobraziłam sobie Ciebie z tym mało chlubnym gestem...
A stosujesz się do tych zaleceń lekarza?
Rododendronowy ogród II. 17:54, 21 gru 2012

Do góry

Bożenko, buziam
W Gąszczu u Tess 15:48, 21 gru 2012

Do góry
Dzięki, Karola! Wzajemnie wesołych

Zrobiłam jeszcze jeden wianek. Wyszedł zupełnie inaczej, niż planowałam a to dlatego, że bardzo szybko zaczęły opadać listki z gałązek ostrokrzewu. Musiałam zamiast całych gałązek, jak planowałam, przyczepiać każdy listek z osobna. Koronkowa robota
Wianek powiesiłam w oknie.

Nie wiem, po co ja myłam te okna skoro znowu są takie brudne Ale już myć ich nie będę. Jest 13 stopni mrozu a ja chora.

Już prawie święta. Wystawiliśmy szopkę.

Życzę Wam wszystkim, Mili Ogrodomaniacy radosnych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w gronie Rodziny i Przyjaciół.
3 Bit (ciasto) 15:02, 21 gru 2012

Do góry

Cieszę się, że smakowało.
Gratulacje dla kucharki, wszak to Twoja zasługa, że było dobre
W Gąszczu u Tess 14:55, 21 gru 2012

Do góry
Dziewczyny, ciasto naprawdę łatwe jest, dacie radę na pewno!
Aniu - na zdjęciu nie ma galaretki (zapomniałam do zdjęcia ustawić) - więc nie sugeruj się jedynie tym, co jest na zdjęciu
Aniu-art - dziękuję za wyjaśnienie, muszę kupić takie lukry. Jak już wreszcie wyjdę z domu. Od ubiegłego piątku nie wychyliłam z domu nawet czubka nosa
Najpierw się bardzo źle czułam, a potem wyskoczył ten mróz...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:51, 21 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Ale wracajac do Swiat, Wy macie choinki, a ja mam dziada. Po slowiansku

Kasiu, boskie! A skąd się bierze taką prostą słomę?
Rewelacyjne!
Kondziowy Ogród :) 14:51, 21 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Kondzio, cieszę się, że zostajesz z nami
Ale to, że zostajesz, nie powstrzyma mnie przed pogderaniem Ci za uchem.
Posłuchaj tego gderania, bo z serca i życzliwości płynie.

Ucieczka to nie jest żaden sposób na załatwienie problemów.
Życie to nie piaskownica, z której - obraziwszy się na innych jej użytkowników, albo znudziwszy się zabawą - można sobie pójść, zabierając swoje zabawki.
I nie o Ogrodowisko tylko mi tu chodzi.

A ogród nie jest najważniejszą sprawą w życiu. To bardzo miła część tego życia. Ale nie możesz jedynie na tym się skupiać. Ogród, choćby był najpiękniejszy, nie zapewni Ci środków na życie.
Nie da Ci też ciepła, wsparcia, miłości, jaką może dać tylko drugi człowiek.

Gorąca głowa z Ciebie. Dobrze, że masz kogoś, kto Ci ją trochę schładza.

Pozdrawiam Ciebie i Twoją drugą połowę

Dziekuje macie racje ale już co nie co osiągnąłem teraz tylko wziasc się w garść i szukać pracy myśle ze bedzie cieżko ale jestem dobrej mysli
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 14:49, 21 gru 2012

Do góry
Wklejam z wątku Boćka.

bociek napisał(a)

Ale wracajac do Swiat, Wy macie choinki, a ja mam dziada. Po slowiansku

Milego dnia
Kondziowy Ogród :) 14:46, 21 gru 2012

Do góry
Kondzio, cieszę się, że zostajesz z nami
Ale to, że zostajesz, nie powstrzyma mnie przed pogderaniem Ci za uchem.
Posłuchaj tego gderania, bo z serca i życzliwości płynie.

Ucieczka to nie jest żaden sposób na załatwienie problemów.
Życie to nie piaskownica, z której - obraziwszy się na innych jej użytkowników, albo znudziwszy się zabawą - można sobie pójść, zabierając swoje zabawki.
I nie o Ogrodowisko tylko mi tu chodzi.

A ogród nie jest najważniejszą sprawą w życiu. To bardzo miła część tego życia. Ale nie możesz jedynie na tym się skupiać. Ogród, choćby był najpiękniejszy, nie zapewni Ci środków na życie.
Nie da Ci też ciepła, wsparcia, miłości, jaką może dać tylko drugi człowiek.

Gorąca głowa z Ciebie. Dobrze, że masz kogoś, kto Ci ją trochę schładza.

Pozdrawiam Ciebie i Twoją drugą połowę

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:44, 21 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Bociek ja już kiedyś Twoje białe futro pożyczyć chciałam.
Bo ono czarne futro potrafi złapać.
Co chcesz za okrągły tydzień futra białego u mnie?

Bo zwariować można - zima jest, prawda?
Zimno jest, prawda?
To czarne futra powinny głęboko pod ziemią siedzieć, prawda?

No nieprawda! Kret ryje u Babci Danusi w ogródku, piękne czarne kopce na białym śniegu posadowił.

No to jak, machniom? Ty mi białe futro a ja Tobie... co chcesz?

O kurczaki Tessi, to niefajnie Futro nie chce wytknac pyszczka na dwor, za zimno mu w lapki, a co dopiero, zeby go poza rewir wyekspediowac. Taki z niego syberyjczyk Nada czekac do wiosny
Ogród nad Rozlewiskiem 01:26, 21 gru 2012

Do góry
Tess, zamiast spać siedzę nad tym Twoim rozlewiskiem i rozmyślam, że czasem w górach brakuje takiego oddechu "płaskiego: pejzażu...
Naoddychałam się, to teraz mogę spać, szybko spać przed jutrzejszą robotą. Pozdrawiam
W cieniu drewnianego kościoła 22:05, 20 gru 2012

Do góry
Dziękuję pięknie wszystkim, którzy zostawili tu ślad
Pomyślałam, że zakładanie wątku przed Świętami, to nie najmądrzejszy pomysł, zwłaszcza jeśli prowadzi się agroturystykę. To dla mnie zwariowany czas. Właśnie sprzątamy po Gościach i przed przyjazdem nowych. Uporządkować dom, który ma ponad 400 metrów kwadratowych, to straaaaaaszzzzzznaaaa robota... Do Nowego Roku tylko praca, praca... Dlatego wybaczcie te przerwana opowieść, postaram się coś jeszcze pokazać, ale muszę znaleźć chwilę...
Tess, podziwiam Twój kawałek ziemi po cichutku. Opowieść o miejscu, które tak bardzo kochasz - urzekająca. Dlatego niezmiernie mi miło, że się tu pojawiłaść
Wszystkie zresztą wizyty sprawiają mi ogromną radość
Mam ciemiernika ( tak jest to jeden, bo więcej się nie uchowało). Zdjęcie trochę "podkręcone", bo choć nie jestem fotografem, to fotografię uwielbiam i czasem lubię tak sobie foto-grafować, z naciskiem na owo grafować
Tak więc wklejam specjalnie dla Ciebie
Ogródkowy chaos u monitki 21:18, 20 gru 2012

Do góry
ufff jak dobrze że kupiłam dwie

No nie mam Tess... szkoda że nie poleżał bo by ładne widoki na święta były.
W Gąszczu u Tess 21:14, 20 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kasiu, cieszę się, że zrobisz to ciasto.
Ja je bardzo lubię.

Marzenko, przepis jest tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2573-3-bit-ciasto

Tess boskie i chyba dam radę ?

Też sobie skopiowałam.. nawet z obrazkami, by wiedzieć co kupić.. bo ja niedorozwinięta jestem kulinarnie

I pomyślałam jak Marzenka.....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:02, 20 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, pierniczki przecudne. Może podzielisz się przepisem na lukier?

Ja też mam śnieg, z czego się bardzo cieszę.
Buziaki

DZiekuję Teresko, przepis jest prosty :: Stoisko w markecie z gotowymi lukrami dr otkera, no badziej skomplikowane przepisy podawały dziewczyny. Szklanka cukru pudru ( ze sklepu nie mielonego w domu) i białko.
Jak przestało padać i doprowadzili drogi do jako takiego użytku jest nie najgorzej
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:03, 20 gru 2012

Do góry
Pogoda dla rolników mówi, że w drugi dzień świąt zacznie padać u Ciebie i przez kilka dni będzie padać.
Mam nadzieję, że prognoza mówi o śniegu nie o deszczu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies