Obetnij tylko te maluchy w kwadracie.
Posadz do gleby i narazie nic nie obcinaj dopiero jesienią, soki spowalniają. Pomaluj maścią ogrodnicza obcięcia lub farba emulsyjna biała.
Do farby dodaj pare kropel 2-3 środka od grzybów. To wystarczy.
Jeszcze jest czas na jego formowanie. Niech się najpierw dobrze zaaklimatyzuje w ziemi.
Przy obcinaniu bocznych trzeba się zastanowic czy drzewo nie straci przeciwwagi i będzie wtedy jeszcze gorzej niż jest.
Też mam taki problem z kapalta narazie stoi z bocznym pędem.
Wychynęłam z domu na spacer po ogrodzie. Przy liliach uświadomiłam sobie, że węch mi się przytępił mocno, bo mogłam przy nich wytrzymać i to długo .
No i pocykałam. Mój telefon nie lubi upałów, rozgrzał się przy tym cykaniu do czerwoności
Zielone nocniki nieustająco wskazują miejsca wyznaczone na laurowiśnie
Żeby nie było że żyje tylko zimozielonymi po sąsiedzku u mamy mam szklarnie i razem chorujemy ogórki i pomidory , na ogórkach mamy mała klęskę urodzaju i dziś było przymusowe kładzenie w sloiki
Monika jeszcze fota z marcinkami te które posadziłam od razu na rabaty. Te które zostawiłam w donicach przez zimę to mizerne.
Tak wyglądały 23.06 br te na dole foty
Tak wyglądają teraz nie wiem jak się nazywają któreś są białe. Zostawiam zawsze doniczki obok Mają poznosiła do domu. Teraz czekam aż zakwitną. Czwarta nie zmieściła, ale podobna do tej środkowej. Ładne kopiaste kępy.
Odnośnie jeżówki ta moja rośnie w półcieniu więc kolorem taki bardziej burawy. Green Twister ma kolory żywe.
Jeżeli chodzi i zmiany koloru czy starzenie się to Delicious Cendy nie do pobicia. Kwitnie w słońcu 3 tydzień i koloru nie zmienia. Jeżówka Magnus też ładna i zdrowa, ale u mnie bardzo wysoka może ma za dobrą ziemię.
Lilie orientalne pełne nie wiem bo tego nie zauważyłam muszę popatrzeć czy maja dzieci.
Posadzone w kwietniu zaczęła kwitnąć. Julia orientalna "Auratum"
Taa...a tak kombinowałam, żeby ten słoneczny placek wykorzystać...
No nic. Dziś trochę tetrisuję. Przy tarasie wyleciała hosta i dzwonek, na ich miejsce jest fotergilla Blue Mist i żurawka Tokyo. Ładniej i mniejszy bajzel.