Miałam nie robić w tym roku podsumowania bo mnie leń jakiś straszny ogarnął
ale niech tam. Będę miała wszystko na jednej stronie a nie na 200 .
Ja mam zdecydowanie ogród letni, wtedy jest najbardziej kolorowo i kwitnąco.
Wiosna skromna.
KWIECIEŃ
Pierwsze nieśmiałe przymiarki do nasiadówek tarasowych .
Nowa rabata trochę ekstremalna jeżeli chodzi o warunki - południowo, gorąco i sucho. Czas pokaże co przetrwa.
W ogrodzie pięknie I piękne zdjęcia!
Super że już wróciłaś na forum choć z tego co czytam u Ciebie wciąż jeszcze remontowo Oj nie zazdroszczę
Wpadło mi to zdjęcie w oko
Ależ pięknie przerośnięte przejście. Co to za róże?
A ząbkowane kwiaty hortensji wymiatają
Rutewka skadła moje serce. Pięknie i tak zwiewnie się prezentuje. I pomyśleć że latem miałam w rękach w centrum ogrodniczym... i zrezygnwałam z zakupu
O powojnikach nie wspomnę - cudne!
Aga wszystko zależy jakiego efektu oczekujesz. Nam wystarcza delikatne oświetlenie - i do takiego te lampy się sprawdzają. Natomiast jeżeli chcesz mieć dużo światła to zdecydowanie musisz wybrać inne.
Wstawiam zdjęcia dla lepszego zobrazowania
- tak to wygląda latem.
No i jak się myśli, to się wymyśli! Może jednak na tej skarpie zostawić warzywnik? Zrobić podwyższone grządki, nasypać czarnoziemu, to może wreszcie coś zacznie rosnąć. Może na zboczu skarpy posadzić jałowce płożące? Tylko chyba trzeba przenieść te nasadzenia z przodu (wierzba, jabłoń rajska). A może jakieś inne rośliny płożące?
Kochani, w tym linku sa podane ogrodnictwa, gdzie ta róża powinna być dostępna, podają, że to róża pnąca ale u mnie przez 5 lat pnąca nie była, raczej krzaczasta, do 2 metrów, łodygi sztywne.Sprobuję do tych producentów się dokopać. Życzcie mi powodzenia.
Mirelko za tą rabatą u góry. Tu po lewo mam taką długą rabatę a po prawo trawnik będzie i są już rabaty z trawami .
Tu po prawo pod brzozami mam takie rabaty w liniach prostych.
Ten trójkącik w prawym górnym rogu to tu będzie trawka.
Ale nagmatwałam ale może coś zrozumiesz