I u mnie pomarańczowe lilie kwitną . Na zakończenie lata. Fajnie.
Moje dalie kwitną pięknie.Jedna tylko w większych pakach. Czekam na rozkwit.
I wymyśliłam je przesadzić, bo inaczej kształt rabaty przesuwam.
Miałam robić na wiosnę. A już zaczęłam.
Trawę zdarłam. Żurawki z obrzeża pod tujami wykopałam, przesunęłam na brzeg już nowej.
Liliowce przesadziłam i roślinek kilka nowych . Moje jeżówki też przesadziłam. Jeszcze musze wykopać i przesadzić lilie i Red Barona.
A na wiosnę zostaną tylko do przesadzenie hortensje. One pójdą za studzienkę pod tuje .
Jeszcze dołożę trawy na wiosnę .A może tearz jeszcze dodam tulipanki i czosnki ??.
Było. Sory za jakość. .zdjęcia telefonem na biegu.
Na razie jest tak. Tej rabaty po prawej nie będzie.
Horki też do przesadzenia na wiosnę po przycięciu.
było jest
Tą Vailkę przesadzę pod tuje za studzienkę.
Może jutro na żywo zobaczysz ??
Mirka oglądałam ją przed chwilą. Oni mają bardzo dużo ładnych roslin.
Stopa bardzo ladna, a jaka dekoracyjna. Jakbym ja posadziła na tej nie doszleja kwietnej łączce.
Dostałam od niech rośliny trochę się pospieszylam. Przyszły ładne rośliny jutro będę sądzić. Ta stipa nie jest taka droga. Może w przyszłym roku się skusze,w zimie wszystko przemyśle.
Odkurzacz najlepsza zabawka, można nim jeździć, rury ciągnąć i siedzieć na nim
kochana to niestety płasty brzozowce, walczylam z nimi 2 lata. i niestety opryski sa wskazane. te cholerniki atakuja glownie dorenbosy, long trunk, u mnie jeszcze white light, gracilis zwyklych do tej pory nie ruszaly, tylko te ozdobne. wylęgi maja 2 a nawet 3 razy w sezonie poczynajac od maja, potem lipiec i wrzesien. likwidowalam szybko Polysectem (nie cierpie chemii ale brzozy mialam juz łyse) no i zeby kolejnych larw w ziemi nie poskladaly na nowy sezon. prawdopodobnie larwy przywloklam z brzozami, wszystkie byly kupowane w jednej szkolce.
Jak tam u was pogoda? U mnie wariacja. Po wczorajszych 30 stopniach w dzień nad ranem było 0. Samochód trzeba było skrobać.
W ogrodzie bez większych strat tylko zmroziło mi anemony.
Wieczorem znowu zrobiło się bardzo zimno.
Zdjęć nie mam ale mam plan. Może Ci się przyda. Na jasno szaro zaznaczone rabaty, zielony trawnik. Jak coś nie jest jasne to pytaj, chętnie wyjaśnię.
Nie jestem w stanie zrobić zdjęcia z góry