Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 04:39, 18 sie 2020

Do góry
przedogródek

moje kwiatuszki od nasionka wychodowane

Ogród z wilkiem zamkn. 04:38, 18 sie 2020

Do góry

Do góry

mini oczka

Do góry
busz na nowej części -trzeba będzie rabaty poszerzyć

Sylwia widzisz jakie szkarłaty od Ciebie

Do góry
nowa skarpa

warzywnik

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 04:37, 18 sie 2020

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 04:37, 18 sie 2020

Do góry
Dziewczyny i Chłopaki
pocykałam trochę fotek sierpniowych ,coby było na pamiątkę
ale nie myślćie sobie ,że działam .....

....moja niemoc ogrodowa nadal trwa .....

jedynie- powolutku -w mojej głowie- jakieś plany jesienne się rodzą .....

zamęczę Was trochę teraz .....miłego oglądania -na chwasty proszę nie patrzeć

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:35, 17 sie 2020

Do góry
m_gocha napisał(a)
Skończyłam cięcie wszystkich moich bukszpanów
Najwięcej wymagający czasu i sił

bez drabiny nie ma szans

Gosiu, Twój znak rozpoznawczy to dzieło sztuki. I wcale nie przesadziłam. Cudo. Walcz dziewczyno z tym paskudztwem.
Przerabianie ogródka pod swój gust 23:34, 17 sie 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Magical moonlight

Jeszcze raz. Przejrzałam sporo wątku.
To przeróbka domu całą gębą przybylo metrow kwadratowych. Piękny dom się zrobil. Co to za fachowcy mogli montować wg parapetu. Ale faceci już tak mają nie pomyślą.

Kasiu Megical piękna też mam dwie ten kolor jasnej zieleni na czubkach kwiatow nie do podrobienia aż w oczy razi. Oglądałam swoje o poranku w niedzielę. Moje mieczyki zapomniałam cebule wykopać na zimę i wiosna wypuściły też kwitną. Tak samo dalie.

U nas piękna pogoda susza bardzo dużą. Dzisiaj chmury wyszły trochę pokropiło i na tym koniec.

Pozdrawiam
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:24, 17 sie 2020

Do góry
m_gocha napisał(a)
Aniu! Oby ta moja "rzeźba" przetrwała...

Juki to bardzo bezproblemowe rośliny i chyba coś im spasowało u mnie, bo rosną jak szalone. I mam wrażenie, że im gorsze mają warunki tym im bardziej służą

Hortki ogrodowe zostawiam (senyment mam do nich spory )

Gosiu, z tą ćmą to tak walka nieustająca. Bo nigdy nie wiadomo czy jeśli ją pokonamy teraz to czy nie powróci za rok. U mnie na razie jej nie widać, tfu,tfu,tfu. Rok temu była i w tym roku też mignęła ale Lepinox zadziałał. O Mospilanie nie wiem i nie pomogę.
Gosiu, co robisz ze swoimi hortensjami ogrodowymi, że takie piękne? U mnie głównie liście, kwiatów mało. Czym je nawozisz i jak często? A może wiesz czemu u mnie mało kwiatów na ogrodowych a bukietowe dopiero zaczynają kwitnąć?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:23, 17 sie 2020

Do góry
U mnie w tym roku wyjątkowo ciężko z trawnikiem. Podlewam tak samo jak co roku, nigdy nie ma sucho, ale... zauważyłem, że pojawiły się suche plamy. Trawa jakby wypalona, tam gdzie staję na tym suchym miejscu jakby lekko się zapada. Wziąłem nóż, przeciąłem darń (myślałem, że ktoś może ma swoje tunele pod darnią) i trawa jakby się odparzyła od podłoża. Sucho jak wiór, woda wgl nie wsiąka w głąb gleby? Możliwe, że darń już jest zbyt zbita? Robiłem wertykulację i po samej wertykulacji trawa była najładniejsza. Później już tylko gorzej. A może po takim upalnym dniu jak podlewałem wieczorem to trawa się "ugotowała", ciężko mi coś stwierdzić. Poczekać jeszcze chwilę zrobić kolejną wertykulację (przejechać kilka razy bo dotąd jeździłem tylko dwukrotnie - na krzyż) i dosiać trawę? Może Wy pomożecie. Poniżej zdjęcia

Przedogródek pod dębem 23:02, 17 sie 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)
Przetańczyłem z baletnicą cały ogród
aż do georginii

Dziękuję za relację. Przepiękne miejsca odwiedziłeś. W Kurniku byłam jako dziecko jadąc z rodzicami do Zielonej Góry a właściwie przez Zieloną Górę do Berlina. Pamiętam, utkwiła mi w pamięci podłoga w pałacu. Była drewniana z wzorem w dwóch kolorach lub więcej. To były czasy. Syrenka, namiot i kuchenka na palniku gazowym. Ach, dawno to było.

Wacku, takie figury z baletnicą? Widać, że taniec masz we krwi. Mistrz parkietu pewnie z Ciebie jest.
Pozdrawiam
Ogródek Ewy 22:10, 17 sie 2020

Do góry
Dla zainteresowanych.
Ropuszek ma się dobrze, przybyło też kilka innych żabek, takich zwykłych zielono brązowych. Zawsze myślałam że one umieją tylko rechotać, a one w chwili zagrożenia potrafią dość głośno skrzeczeć. Wiedzieliście o tym?

A teraz fotka dla ludzi o mocnych nerwach.
W mojej dzielnicy, prawie we wszystkich ogrodach bukszpany wyglądają tak
Przedziwny Ogród 22:05, 17 sie 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Dzisiejszy dzień.....

Przepięknie ,cudnie ,kolorowo
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:58, 17 sie 2020

Do góry
Mikstt napisał(a)
Prosze o info co to za krzew
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:56, 17 sie 2020

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:48, 17 sie 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Obornik u nas na wagę złota
Fajny wyjazd Aniu, nigdy nie byłam na Mazurach, my zawdsze latem ciągniemy na południe, pośmigać po górach.

Aniu gory i Mazury to moje love. W przyszlym roku moze nam sie uda dotrzec do Zakopanego. Oby ten koron w jakis sposob znikl.

Moje jezowki

Ogród Nebel 21:44, 17 sie 2020

Do góry
od dwóch lat mieszka w moim ogrodzie jeż. Bardzo mnie to cieszy. Nie specjalnie staram się, żeby zrobić mu zdjęcie. Ale dzisiaj przypadkowo udało się. Niewiele widać, ale o tej porze dnia /godz.21.30/jest na prawdę bardzo ruchliwym zwierzątkiem.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:40, 17 sie 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Aniu ale fajny wypad. No, ja też obornik muszę skombinować i na jesień rozrzucić, bo kompostu chyba mi na
wszystko nie starczy.

Dziekuje akumulatory naladowane
Przed chwila spadl niewielki deszcz. W nocy moze wiecej popada. Ogrod wymaga naworzenia i w tym sezonie to widac. Moje hortki maja drobne kwiaty a byl sezon.ze mialy olbrzymie grona.

W dalszej czesci posadzilam kolejne dwie limki oraz jezyczki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies