Ilonko
A kupiłaś ten nawóz w pobliskim CO? Jeśli to jest taki drobny proszek to raczej jest do rozpuszczenia w wodzie. No ale powinny być podane jakieś proporcje no bo jak to przygotować? Ten nawóz podlinkowany przeze mnie jest granulowany ale można go przygotować na trzy sposoby ... najłatwiej sypnąć
A ja chyba zrobię eksperyment na kawałku trawnika, który i tak jest do zerwania ... muszę tylko kupić ten siarczan żelaza ... może jutro w moim co
Sebek
Od przybytku głowa nie boli
A jeśli wszystkie ładnie przyrosną to w końcu ja będę mogła się z innymi podzielić bo na razie to tylko jestem obdarowywana
Hm.. Tylko jaki ten siarczan musi być konkretnie żeby nadawał się do posypania??? Taki pierwszy lepszy czy jakiś specjalny? Tam nic nie wyczytałam A poza tym czy można to łączyć z siarczanem amonu? dylemty ogrodnika
Reniu wiele Ci nie powiem o jesiennej...
Posadziłam wiosną zeszłego roku malusie sadzonki, szybko się rozrastała ale turkuciom podeszła i zaczęły niszczyć, wykopałam by nie zmarnować, część posadziłam pod buka w pażdzieniku. Tak naprawdę dopiero w tym sezonie będę ją obserwować.
Heufleriana jest podobna do skalnej tylko dwa razy od niej większa i chyba zakwita wcześniej, bardzo ładna
Olu
Bardzo podoba mi się ta sesleria jesienna
Myślę żeby ja dać zamiast ID, które mam w donicy i straszą teraz Powiedz mi proszę czy ona przez caly rok tak ładnie wygląda? I jak ma się do niej sesleria heufleriana? bo taką wypatrzylam w mojej szkółce?