Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 20:37, 09 kwi 2016

Makao_J napisał(a)

Ładnie Ci to wyszło. I na parapecie się zmieściło. Moje na podłodze przy balkonie. Mogę otwierać im drzwi i hartować.

A Twoją widziałam A myślisz, ze już trzeba ją hartować?
leon60 20:39, 09 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Już zlałam wszystko co możliwe

pendolino przy Tobie to pikuś
ren133 20:39, 09 kwi 2016

frezja napisał(a)

Ale się postarałaś...WOW

Tak wyszło
ren133 20:43, 09 kwi 2016

leon60 napisał(a)

pendolino przy Tobie to pikuś

Makao_J 20:47, 09 kwi 2016

Czytałam już w wątkach że podobno trzeba zacząć. Ja biegam z niektórymi roślinami jak głupia więc chciałabym się kilku pozbyć z domu.
Moja ostnica ma 13 cm wysokości i nie mam pojęcia co powinnam robić więc robię to co inni.

Pelargonia już mi zakwitła w domu więc też zaczynam wywalać pomału na dwór. Tak samo jak białe tawułki. Też mają już pąki kwiatowe.
ren133 20:53, 09 kwi 2016

Idę do Ciebie bo chyba wszystkiego nie widziałam
inag 21:31, 09 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Dzięki za stipę Iwonko a ja właśnie siedzę i studiuję kwestię nawożenia trawników. Zapodałam mojemu ten mikro plus ale trawa nadal jest mało zielona Czytam, że ciemną zieleń daje żelazo ... no to studiuję ten kierunek i ... dedukuję, że dobry byłby siarczan żelaza ... i już mi glowa pęka od tego wszystkiego ... czytam, że siarczanu żelaza nie można przedawkować i to mi się podoba Może spróbuję go zastosować? Niedługo braknie mi miejsca w garażu na te wszystkie nawozy

Na pocieszenie powiem Ci że nawet z M dziś rozmawialiśmy, że nasz trawnik coś w tym roku słabiej rusza i mimo nawożenia jest mniej zielony niż powinien być.
Siarczan żelaza kupiłam na mech w trawniku więc może też spróbuję go w całości opryskać, bo to ma być oprysk tak?
ana_art 21:59, 09 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Wyruszyłam dziś z florovitem w ogród - podlałam róże, cebulowe i bukszpany ... i zastanawiam się czy lepsze jest dokarmianie bukszpanów doglebowe czy jednak dolistne?
według mnie dolistnie dją szybszy efekt, ale jak lejesz konewka to i liście i gleba dostanie
ana_art 22:02, 09 kwi 2016

Aska napisał(a)
W sumie kod już jest mi niepotrzebny jak znam długość ostrza Mąż chciał kupić w piątek fiskarsa, ale są różne długości ostrza i zrezygnował, bo nie wiedział, które będą poręczniejsze do cięcia bukszpanów. W ubiegłym roku zaopatrzyłam się w nożyce fiskarsa do cięcia trawy, owszem cięłam nimi bukszpany, ale nie do końca jestem zadowolona z nich, bo są z jedną rączką. A tak w ogóle to kiepsko wychodzą mi kulki. Pocieszam się, że z czasem na pewno nabiorę wprawy. Na razie narzekam na nożyce, ale złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy
nie stresuj się mi też czasami ręka i serce drgnie
ana_art 22:03, 09 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Asia
Z tym cięciem to jest tak, że wbrew pozorom trzeba się dużo nachodzić ... w każdym bądź razie ja tak mam ... ciacham odchodzę i sprawdzam, ciacham i znowu sprawdzam, i tak kilkanaście razy z jedną kulką aż osiągnę kształt idealny
dokładnie, nie ma co się stresować!