Ale potwory! Czym ty je karmisz? Ja chyba z moimi coś robię nie tak, bo nie dość że ich mało, malutkie, to jeszcze co roku zaraza ziemniaczana je łapie
Chyba się zdecydowałam na drzewo zasłaniające sąsiadów Morwa biała z pięknie powcinanymi liśćmi Dzięki Anda za pomysł
Szkółka, którą dziś odwiedziłam miała niestety tylko drzewa z wysoko zaczynającą się koroną, więc nie dla mnie. Ale już wiem czego szukam Przez chwilę zastanawiałam się jeszcze nad ambrowcem, ale on też jest chyba wrażliwy na zimowe przeciągi.
Listki upatrzonej morwy
Piękna jest a posadzona że zwiewnymi trawami to jest to. Kupiłam też nasiona, ale nie wysialam w tym roku przez tego wirusa wiele rzeczy nie zrobiłam szczególnie w siewach może jeszcze w folii posieje.
U nas swierzbnica macedońska jest u ogrodnika po 20 zł taka wypasiona może kupię chociaż że 2 szt aby mieć wyrazie nieudanych wysiewie.
Napisz kiedy wysialas i kiedy zakwitła czy dobre wschody sa. Bo nieraz wysiejesz a guzik wschodzi.
Posiałam naparstnice i dosyć ładnie po wschodziła po niedzieli po flancuje do doniczek i do folii.
Masz nowoczesny ogród ładny zadbany może mniej. Ja z roboty nie wychodzę. Siedzę teraz i piele czyli opaleniznę utrwalam po powrocie znad morza.
Mój ogród taki sobie większy ale go lubię.
Odnośnie trawy Memory szczegółowo opisałam na moim wątku.
Pozdrawiam i zdrowia życzę w tych zakręconych czasach
U mnie na pierwszej fotce to prześwitujące słońce. Ale trochę mi podsuszyli jak mnie nie było. Ten na 1 fot tam jest sucho i i bardzo dobra ziemia rośnie w gumisie.
Tak się zastanawiam bo dzisiaj jeszcze patrzyłam moze on taki z urody bo dolne pede ok 30-40 cm od dołu ten z foty górnej ma zdrewniałe pędy opadające liście i tego nie widać.
U dołu mam Memory w innym miejscu tam było i jest zawsze mokro i wilgotno i ziemia byle jaka
Dla porównania pokazuje Melopartusa który rośnie obok Memory z 2 i 3 fotki
Górka zielona dół też
Trzeba obserwować w następnym roku jakoś nie zwracałam na to uwagi że żółknie nawet jak ma wilgotno. Moim zdaniem jak wysoki to i pędy drewnieją i liście zasychają. Moje mała ok 2 metrów.