Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:24, 09 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No i jeszcze zapomniałam napisac o niezwykłym widoku Twoich stip , bardzo podziwiam.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:23, 09 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Najbardziej to dereń kwiecisty i dereń cousa i berberysy erekta i 4 lilaki z ich listy , moze jeszcze jeden klon schirasawy, ze dwie kaliny i azalię Parkfeuer. Krótka lista tego co najbardziej . a jesli chodzi o nawozy to stosuj średnia dawke a nie najwiekszą szczególnie jak rosliny zabiedzone bo to jest tak jakbys zagłodzonemu dziecku dala mnóstwo jedzenia, pożytku z tego by nie było.

Aaa to spora lista się zrobiła
Jeśli mówisz, że mogę przedobrzyć to będę dawała mniejsze dawki ... mam jeszcze prawie 100mb tujek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:16, 09 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A co byś chciała najbardziej?

Najbardziej to dereń kwiecisty i dereń cousa i berberysy erekta i 4 lilaki z ich listy , moze jeszcze jeden klon schirasawy, ze dwie kaliny i azalię Parkfeuer. Krótka lista tego co najbardziej . a jesli chodzi o nawozy to stosuj średnia dawke a nie najwiekszą szczególnie jak rosliny zabiedzone bo to jest tak jakbys zagłodzonemu dziecku dala mnóstwo jedzenia, pożytku z tego by nie było.
Typografia ogrodu 19:11, 09 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale jakimi zdjeciami? Wysylalam Ci fotki i tych wiekszych i tych mniejszych prawda?
Te moje to niby te mniejsze

od nich czekam na zdjęcia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:52, 09 kwi 2016

Do góry
Aska napisał(a)
W sumie kod już jest mi niepotrzebny jak znam długość ostrza Mąż chciał kupić w piątek fiskarsa, ale są różne długości ostrza i zrezygnował, bo nie wiedział, które będą poręczniejsze do cięcia bukszpanów. W ubiegłym roku zaopatrzyłam się w nożyce fiskarsa do cięcia trawy, owszem cięłam nimi bukszpany, ale nie do końca jestem zadowolona z nich, bo są z jedną rączką. A tak w ogóle to kiepsko wychodzą mi kulki. Pocieszam się, że z czasem na pewno nabiorę wprawy. Na razie narzekam na nożyce, ale złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy

Asia
Z tym cięciem to jest tak, że wbrew pozorom trzeba się dużo nachodzić ... w każdym bądź razie ja tak mam ... ciacham odchodzę i sprawdzam, ciacham i znowu sprawdzam, i tak kilkanaście razy z jedną kulką aż osiągnę kształt idealny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:48, 09 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a u mnie nie pada
pogoda w sam raz do pracy

przestawiam sie na nawozy dlugo dzilajace, nie chce mi sie biegaz z konewką

na poczatek obornik, potem jakies granulowane
a z konewki tylko biohumus
tulipanowiec daje znaki zycia ?

Troszkę Ci zazdroszczę tej pogody Ale z drugiej strony dawno tak nie ogarnęłam domu Nawozy długodziałające mówisz? ale czy ten obornik granulowany zazieleni bukszpany? Biohumus też stosuję ... w przyszłym tygodniu zapodam trawnikowi siarczan amonu i podleję mocno biohumusem
Kasiu tulipanowiec żyyyyyyyyyyyyyje
Na dowód czego zdjęcie zrobione przed chwilą
Typografia ogrodu 17:05, 09 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Pieknie będzie
Dzwoniłam dziś. Mają takie do 2m i droższe do 2,5m ... czyżbyś miała szczęście w kwalifikowaniu? Czekam na e-mail ze zdjęciami
ale jakimi zdjeciami? Wysylalam Ci fotki i tych wiekszych i tych mniejszych prawda?
Te moje to niby te mniejsze
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:47, 09 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Piękne są te grujeczniki

PS szkoda, że nie mam na nie miejsca ...
one sa wielopniowe tez
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:39, 09 kwi 2016

Do góry
Aska napisał(a)
Dzięki serdeczne i życzę miłego popołudnia

A odnalazłaś kod?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:37, 09 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Buksy na wiosnę w zeszłym roku i teraz podsypałam azofoską, tydzień później pięknie się zielenią, znika ten paskudny rudy kolor. Potem w sezonie jak mi się przypomni to z dwa razy podleję florowitem i to wszystko.

Czyli florovit stosujesz doglebowo?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:35, 09 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ty coś dzisiaj robiłaś? U mnie leje cały dzień. Zawsze tak jest jak mam wolne i mogę coś porobić, to lipa, a jak przyjdzie do pracy iść, to będzie słoneczko prażyć

U mnie tez leje ... ale wyrwałam się na trochę żeby dożywić moje rośliny florovitem
Ogród z pergolą 16:33, 09 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ania
A podobno pissardi jest w B? a ona przecież bardzo podobna do nigry ...

niby podobno ale trochę inna kwiatki ma jasniejsze i listki mniej bordowe. ale z braku laku
nie jestem tak na 100% zdecydowana na wiśnie bo zastanawia się właśnie jeszcze nad klonem i tym bzem..
Typografia ogrodu 16:32, 09 kwi 2016

Do góry
Pieknie będzie
Dzwoniłam dziś. Mają takie do 2m i droższe do 2,5m ... czyżbyś miała szczęście w kwalifikowaniu? Czekam na e-mail ze zdjęciami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:25, 09 kwi 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
I tu zadałaś trudne pytanie...
Ja wiosną zawsze coś tam sypnę w granulkach, a w sezonie, co jakiś czas podleję/poleję florowitem (czyli i dolistnie i doglebowo), więc nie wiem, co bardziej skuteczne
Ale myślę, ze dolistnie zasilając uzyskamy szybszy efekt ale doglebowo będzie on za to dłużej działający...
To się namądrzyłam...

Ale to jest logiczne co piszesz ... jak będzie słonecznie poprawię bukszpany dolistnie
Ogród z pergolą 16:24, 09 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ania
Jeat, bo kupiłam i myślę, gdzie wsadzić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:24, 09 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja na raty pikuje, za dużo cierpliwości przy tym tracę

Ja też jestem niecierpliwa ... ale mocno walczylam ze sobą ... na dwie raty sie udało

PS Ania pikuj pogoda sprzyja od wtorku szalejemy już tylko w ogrodzi ... dom idzie w odstawkę
Ogród z pergolą 16:20, 09 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zastanawiam sie bo moze ten bez bym dala zamiast klona crimson sentry którego nie moge znależć. jeszcze nigra ewentualnie ale też nie ma jej w Rogowie
poza tym z bzu to syrop można zrobić

Ania
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:17, 09 kwi 2016

Do góry
Piękne są te grujeczniki

PS szkoda, że nie mam na nie miejsca ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:08, 09 kwi 2016

Do góry
Wyruszyłam dziś z florovitem w ogród - podlałam róże, cebulowe i bukszpany ... i zastanawiam się czy lepsze jest dokarmianie bukszpanów doglebowe czy jednak dolistne?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:04, 09 kwi 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Iza mówisz, ze od wtorku poprawa pogody? Dopiero???

Qurcze, jaką TY masz wzorcową stipę. Normalnie zazdraszczam

Niestety prognozy każą czekać do wtorku
A do stipy to akurat Ty masz dobrą rękę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies