Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Aska 16:53, 09 kwi 2016

W sumie kod już jest mi niepotrzebny jak znam długość ostrza Mąż chciał kupić w piątek fiskarsa, ale są różne długości ostrza i zrezygnował, bo nie wiedział, które będą poręczniejsze do cięcia bukszpanów. W ubiegłym roku zaopatrzyłam się w nożyce fiskarsa do cięcia trawy, owszem cięłam nimi bukszpany, ale nie do końca jestem zadowolona z nich, bo są z jedną rączką. A tak w ogóle to kiepsko wychodzą mi kulki. Pocieszam się, że z czasem na pewno nabiorę wprawy. Na razie narzekam na nożyce, ale złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy
ren133 18:48, 09 kwi 2016

Kasya napisał(a)
a u mnie nie pada
pogoda w sam raz do pracy

przestawiam sie na nawozy dlugo dzilajace, nie chce mi sie biegaz z konewką

na poczatek obornik, potem jakies granulowane
a z konewki tylko biohumus
tulipanowiec daje znaki zycia ?

Troszkę Ci zazdroszczę tej pogody Ale z drugiej strony dawno tak nie ogarnęłam domu Nawozy długodziałające mówisz? ale czy ten obornik granulowany zazieleni bukszpany? Biohumus też stosuję ... w przyszłym tygodniu zapodam trawnikowi siarczan amonu i podleję mocno biohumusem
Kasiu tulipanowiec żyyyyyyyyyyyyyje
Na dowód czego zdjęcie zrobione przed chwilą
ren133 18:52, 09 kwi 2016

Aska napisał(a)
W sumie kod już jest mi niepotrzebny jak znam długość ostrza Mąż chciał kupić w piątek fiskarsa, ale są różne długości ostrza i zrezygnował, bo nie wiedział, które będą poręczniejsze do cięcia bukszpanów. W ubiegłym roku zaopatrzyłam się w nożyce fiskarsa do cięcia trawy, owszem cięłam nimi bukszpany, ale nie do końca jestem zadowolona z nich, bo są z jedną rączką. A tak w ogóle to kiepsko wychodzą mi kulki. Pocieszam się, że z czasem na pewno nabiorę wprawy. Na razie narzekam na nożyce, ale złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy

Asia
Z tym cięciem to jest tak, że wbrew pozorom trzeba się dużo nachodzić ... w każdym bądź razie ja tak mam ... ciacham odchodzę i sprawdzam, ciacham i znowu sprawdzam, i tak kilkanaście razy z jedną kulką aż osiągnę kształt idealny
Bogdzia 19:16, 09 kwi 2016

ren133 napisał(a)

A co byś chciała najbardziej?

Najbardziej to dereń kwiecisty i dereń cousa i berberysy erekta i 4 lilaki z ich listy , moze jeszcze jeden klon schirasawy, ze dwie kaliny i azalię Parkfeuer. Krótka lista tego co najbardziej . a jesli chodzi o nawozy to stosuj średnia dawke a nie najwiekszą szczególnie jak rosliny zabiedzone bo to jest tak jakbys zagłodzonemu dziecku dala mnóstwo jedzenia, pożytku z tego by nie było.
Bogdzia 19:18, 09 kwi 2016

Olili napisał(a)

ale fakt,ze to już lepsze niż likwidacja wątku .
Ja wprawdzie u Bogdzi nic nie piszę ,bo tam to już kompletnie nie mam nic mądrego do powiedzenia i wiem o jej oczach..ale podczytuję i się zachwycam.

Iza dzięki z te słowa. Nie myślałam ze zaglądasz do mnie ale miło to przeczytac. Pozdrówka serdeczne i mam nadzieje na spotkaniem zapraszam do siebie 28 maja.
Bogdzia 19:19, 09 kwi 2016

No i jeszcze zapomniałam napisac o niezwykłym widoku Twoich stip , bardzo podziwiam.
Kasya 19:22, 09 kwi 2016

moj tulipanowiec tez juz otworzyl niektore pączki
majowe przymrozki waża mu liscie ale bardzo szybko odrastaja nowe
ren133 19:23, 09 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Najbardziej to dereń kwiecisty i dereń cousa i berberysy erekta i 4 lilaki z ich listy , moze jeszcze jeden klon schirasawy, ze dwie kaliny i azalię Parkfeuer. Krótka lista tego co najbardziej . a jesli chodzi o nawozy to stosuj średnia dawke a nie najwiekszą szczególnie jak rosliny zabiedzone bo to jest tak jakbys zagłodzonemu dziecku dala mnóstwo jedzenia, pożytku z tego by nie było.

Aaa to spora lista się zrobiła
Jeśli mówisz, że mogę przedobrzyć to będę dawała mniejsze dawki ... mam jeszcze prawie 100mb tujek
ren133 19:24, 09 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
No i jeszcze zapomniałam napisac o niezwykłym widoku Twoich stip , bardzo podziwiam.

ren133 19:26, 09 kwi 2016

Kasya napisał(a)
moj tulipanowiec tez juz otworzyl niektore pączki
majowe przymrozki waża mu liscie ale bardzo szybko odrastaja nowe

To super
A na majowe przymrozki nie ma rady ... przecież nie będziemy go włóknina przykrywać?