Małgosiu chyba nie ma pododmiany w Vanilkach, w ubieglym roku moje vaniliki zachowały się dokładnie tak jak Twoje, czyli były lekko różowe, a potem zrobły się brązowe. Nie wiem dlaczego wygląda jak wygląda, ale widocznie jej dobrze. Zobaczymy jak te z tego roku będą się zachowywały. W sezonie podlewałam je magiczną do hortensji lub florowitem. U nas niestety droższe, płaciłam teraz po 25zł
A ja dzisiaj po drodze do domu mam wejśc do biedro... i juz sie boje, wczoraj wpadłam tylko po bułki i papier sniadaniowy ......... a wyszłam bogatsza o .... 4 duże białe czosnki......... więcej nie było, a miałam juz cebulowych nie kupowac... jak wszyscy tu na forum
Swięta prawda Anetko, ja własnie tak zaczęłam ( wiem że troche od d..y strony bo nie zastapiłam niczym starego zywopłotu i nie mam "ekranu" dla moich nasadzeń) ale i tak ciesze sie że mi ta jedna moja rabatka dała tyle satysfakcji i przyjemności z tego jak teraz zmienia sie od wiosny i rosnie,że mi sie bardzo chce działać dalej....juz mam w głowie koncepcje na dalsze zmiany i powolutku je wprowadzam w zycie....