Miło Cię Bogusiu gościć u mnie, parę stron wstecz dałam nawet zdjęcia wspomnieniowe z naszego spotkania u mnie. Czas szybko leci.
Vanilka jest cudna, ale ma ogromne kwiaty i niestety pod ciężarem deszczu ostatniego bardzo się wygina. Mam dużo odmian musze kiedyś zrobić listę od numeru 1 do....
Ostatnio zagościła u mnie Ania, pamiętasz zapewne ze spotkań i zobacz sobie jakie te hortensje są u mnie ogromne pomimo, że bardzo je tnę na wiosne.
Dziękuje, róże szybko zaczeły kwitnąc drugi raz a niektóre kwitną ciągle, nie wyrabiam z cięciem. Hortensje giganty, po ulewach w ogrodzie jak w śmietniku, muszę isc porządkować. Plaga ślimaków, pędraków mnie dobija. Bobo coraz ładniejsze.
Wiecie co? - dziś mija mi rok od zarejestrowania się na O. Jak szybko ten czas minął No ale wiadomo, w dobrym towarzystwie...
Dziękuję bardzo za przyjęcie mnie do tego zacnego grona
Ja z wiśniami na ten rok skończyłam. Mam konfitury, sok i suszone. Produkcja domowej granoli ruszyła , po pierwszej porcji już śladu nie ma
Wczoraj wieczorem powyciągałam trochę kłosów ze stipy. Trochę się przerzedziła i nie jest taka ciężka. Może to jest sposób...
Ogród wspaniały i zadbany. Masz dużo ciekawych roślin. Czy w doniczkach masz wsadzoną mulenbekię i rdest główkowy? W tym roku też się na nie skusiłam. Bardzo mi się spodobały, a u Ciebie są bardzo fajnie wyeksponowane. Mam pytanie czy one mogą zimować na dworze, czy to raczej rośliny jednoroczne? Może masz już jakieś doświadczenie z nimi? Chciałabym je w przyszłym roku również mieć, a u mnie w ogrodniczych trudno upolować coś innego niż tradycyjne, np.: pelargonie i petunie.
Widzę, że rośliny u Ciebie nie trzymają się reguł Bergenie u mnie już daaawno przekwitły a u Ciebie nadal umilają życie.
podobają mi się klony kuliste raczej zielone bo tak sobie myślę, ze bordowe będą za ciemne. drzewa po drugiej stronie ulicy dają cień ...
tylko nijak nie wiem jak połączyć rabatę(przyszłą) przed oknami i tą już troszkę zagospodarowaną>
Wklejam rzut i zdjęcia