mój pierwszy zamysl na ta rabate był taki
wiosna; grujecznik rózowy, rozchodnik rózowy ale to sie posypało bo doczytałam ze on pózniej jest rózowy
lato: grujecznik zielony, limki zielone
pózne lato: grujecznik zielony limki białe?
jesien: grujecznik żółty,pomarańczowy, jeżówki żółte, pomarańczowe
nie nigra z hortkami nie elegancka tylko sama nigra w sobie jakaś taka no niewiem, może na żywo musze ja zobaczyć
dobra rozchodnik i jeżówki to za duzo
czyli juz całkiem sie posypało..dziewczyny nooo co ja mam z tymi grujecznikami posadzić?
to może tu zostawić rozchodnika i jeżówki i zatopić wszystko w rozplenicy?
a naprzeciwko dać hortki. w tym roku je tam posadzę a drzewa kupie z czasem
tylko te nigry mi nie bardzo nooo takie mało eleganckie Kasia..
Horti mam posadzone co 70 cm.
Fajny projekcik. Ja osobiście zamiast graka dałabym morfina light, jest taki delikatny i elegancki.
Ale to tylko moje zdanie.
Aniu, kolorek na szczęście fioletowy Szafirki, hiacynty, krokusy w jednym kolorze, teraz czekam na białe narcyzy.
Miskanty? Jeden gracilimus się budzi i ML wykopane na początku marca i podzielone do doniczek też startują.
hahahah muszę mu tak mówić
zbliżam się ku projektowi z obwódka z bukszpanu na krawędzi rabaty bo będzie nawiązywało do frontu. A w plecach naprzemiennie hortki z rozchodnikiem
tylko niewiem czy nie za dużo dobrego i hortki i rozchodnik i jezówki...
chciałabym gdzieniegdzie jeszcze gracka na te tyly wcisnąć
twoje doniczki chyba 3l a te 2l, sama sadzonka podobnej wielkosci
hortki jak cos to u nich moge brac
a wisnie amanogawa mieli po 90zł mniejszą od Twojej
zakupy życia zrobiłysmy chyba
Ania no powaga. Słuchał tego fachowca od trawników a ja w tym czasie Ogrodowisko czytałam. Zupełnie sprzeczne informacje do mnie docierały, bo na forum wszyscy piszą aby podlewać.
Posialiśmy trawnik jakoś początkiem czerwca a mój eM może pomoczył go gdzieś w sierpniu dopiero.
Oczywiście mielimy odmienne zdania co do podlewania ja kazałam mu podlewać, bo tak stoi na forum a on mnie olewał zupełnie he he
Potem przestałam się mu wtrącać w jego trawnik i osiągnęłam spokój umysłu