Cześć! Hortensje luźno rozrzucone na całości, wokół chodników coś niskiego np. ułudka wiosenna lyb pachysandra w charakterze zadarniacza? I jedno-dwa drzewa dla dodania iętra, coś bardzo wysoko szczepionego? Hortensje bukietowe rosną do 2,5 metra, więc proponowałabym raczej coś w stylu little lime w ilości z 15 sztuk? Na tę rabatę? Żeby Ci okien w przyszłości nie zakryło studzienkami się nie przejmuj, będzie je widać tylko stojąc przy garażu powodzenia!
Witaj Mirelko Zawsze te gatunki surfinii sadziłam w gruncie, a w tym roku wsadziłam też do donic. I chyba ostatni raz. Kwitną pięknie, ale są straszne śmieciuchy.
Do chortensji wybrałam najwyższe rozplenice, ale nazwy nie znam. Odkrywają ziemię wokół hortensji i utrzymują wilgoć.
Z tyłu, na betonowym ogrodzeniu rozciągnięta jest siatka, na której pną się róże, powojnikami i bluszcz.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
Czy wiecie może co to za choroba wiązu "Camperdownii" ? Liście się zwijają, od spodu widać takie białe punkty. Natomiast liście na młodych przyrostach są drobne.