Sebek ja pomarańczowe mam trochę też zostało na polu trochę wykopałem a che mieć te z kolorowymi liśćmi.
I znalazłem w sklepie internetowym i sobie zamówię. bo mnie korca i też che ANEMON - ZAWILEC BRIDE sobie kupić tak z 50 szt cebulek.
A resztę się zobaczy.
Co do egzotyków po prostu kocham je za wygląd i klimat co wnoszą do ogrodu oleandrów nam 6 dużych donic 2m okazy i z 3 małe 60cm.
no tak.... kolejny dowód że z Danusią się nie dyskutuje (nawet w myślach). Baaardzo dawno temu Danusia polecała mi runiankę ale po obejrzeniu tejże runianki w googlach doszłam do wniosku, że dla mnie to 'zwykła zielenina' na którą nie mam pomysłu. Teraz kiedy widzę ją w kompozycji z rododendronem nie mam więcej pytań (ani wątpliwości)....
jeśli Szefowa coś poleca to po prostu brać w ciemno - jakby jeszcze ktoś nie wiedział
martwi mnie jedynie że runianka lubi cieniste miejsca, a u mnie w ogrodzie w zasadzie wszędzie grzeje jak na patelni. zniesie to czy lepiej nie ryzykować spalenizny?
mi w zeszłym roku proponowali zamiast graba buki, ale po przeczytaniu ich wymagań się nie zdecydowałam, bałam się, że w mojej glebie sobie nie poradzą, mam pH 5 - 5,5 a buki wolą gleby wapienne.
Ciągle Cię podziwiam za tą troskę o te egzotyczne rośliny Dla mnie schowanie oleandra to problem
Jeśli chcesz te najzwyklejsze kanny (pomarańczowe, drobne) to Ci je z przyjemnością wyślę, bo nie mam ich gdzie pomieścić... Nawet jesienią cześć zostawiłem w ziemi Raczej nie żyją po -20
Pokażesz żywopłocik bukowy..bo pewnie nie znajdę u Ciebie w gąszczu fotek.Tak sie zastanawiam..czy cis, czy buk.Mam już w jednym miejscu w ogrodzie i może jako kontynuacja..mimo,że miejsca oddalone..hmm