Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:25, 26 sie 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu, nic nie kupuję bo mam dużo własnych siewek; rozplenice, jeżówki, tojeść purpurową i lawendę. Ładnie wyrosły mi sadzonki przetaczników. Turzyce i żurawki mam własne do podziału. I hortensje ukorzenione z patyków musze gdzieś sensownie posadzić bo wcisnięte między trawami. Dokupię jakieś róże.
Na tym zdjęciu widać że ta rabata przy szopie sąsiadów zdecydowanie za wąska w stosunku do trawnika. I chcę wyprostować te fale więc czeka mnie zrywanie darni.

Już nieraz mówiłam po co mi to pole golfowe Wolę szerszą kolorową rabatę. Jak Andrzej wróci z sanatorium to mnie chyba zamorduje, że mu trawnik skubnęłam
Po prawej stronie ławeczki planuję dosadzić róże, najlepiej gdyby były pachnące ale chyba zdecyduje się na Artemis. A może Pastella? Podpowidzi mile widziane
Taki jest plan, a co z tego wyjdzie czas pokaże. I jak zdrowie pozwoli.

Piękne ujęcia ogrodu! Wszystko zielone, soczyste!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:25, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Widać, że róże Cię kochają Piękne, dorodne okazy!

Jak widać, z wzajemnością
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:15, 26 sie 2015

Do góry
Reniu, pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:42, 26 sie 2015

Do góry
Sebek, przypomniałeś mi o wianku hortkowym Pryskasz lakierem czy jakimś innym sposobem utrwalasz?
Ogród do kwadratu 10:40, 26 sie 2015

Do góry
Myślałam ostatnio o Twoich miśkach Zrobisz aktualne fotki?
Mały ogród Kasi 10:37, 26 sie 2015

Do góry
O nieciekawych planach w sąsiedztwie poczytałam i posadziłabym kilka takich samych, wysokich drzew aby zrobić szczelną zasłonę ale ja mam fizia na punkcie intymności w ogrodzie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:34, 26 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

To zasługa moich dzieci...
Teraz tylko żeby powiodła sie akcja "przeprowadzkowa"

Gratuluję mądrych i uczynnych dzieci
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:31, 26 sie 2015

Do góry
Trzepaka nie miałam ale za to dzieciństwo spędziłam w gorzelni

Wyobraż sobie, że w Miliczu padało wczoraj przez pół dnia a u mnie pół godziny...nie ma sprawiedliwości!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:31, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)

To się rozpisałam o trawkach

Widać że kochasz je całym sercem
Profile jednak nie dla mnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:27, 26 sie 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
u mnie są zaokrąglenia, więc muszę kłaść ekobordy
pięknie te trawiszcza zakomponowałaś

miskant ML podoba mi się za to, że jego łodygi rosną prosto i są sztywne, dopiero na górze jest rozczochrany

mój Graziella jest teraz bardzo szeroki - łodygi rozwiane przez wiatr

Małgosiu, ekobord pod tym względem lepszy Możesz wyginać, falować i co jeszcze tylko zechcesz Profil raczej tylko do prostych linii.

U mnie 4 szt. ML na jednej rabacie stoi prosto, dokładnie tak jak piszesz ale na drugiej też 4 szt. już bardziej się przewieszają od dołu. Nie wiem od czego to jest zależne?? Za płytko posadzony, za wilgotna ziemia, wietrzna rabata??
Na razie mnie to nie martwi bo tam jest takie założenie aby ML przenikał się z cisami kolumnowymi ale teraz jeszcze ML są młode a co będzie za kilka lat jak urosną wielkie potwory i będą się za bardzo przwieszać od dołu?

Pięknie rośnie u mnie gracilimus, od samej podstawy jest sztywny, wyprostowany, tylko na górze ładnie się rozkłada Najpiękniej wygląda podczas wietrznej pogody. Cała kępa przegina się w jedną stronę i tymi górnymi końcówkami prawie dosięga ziemi

To się rozpisałam o trawkach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 26 sie 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

Chyba wszystko, remont w domu się przeciąga, bo ja nie mam siły go skończyć. Ale muszę się zmotywować, by w tym tygodniu zamknąć temat....hehehehhe....sama w to nie wierzę...

Najgorszy ten ciągły bałagan podczas remontów...i nawet jak z grubsza posprzątasz to i tak do porządku daleka droga My póżną jesienią planujemy malowanie...nawet myśleć o tym nie chcę
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:12, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Trzymam kciuki za bukszpana. Piękny okaz Ci się trafił

To zasługa moich dzieci...
Teraz tylko żeby powiodła sie akcja "przeprowadzkowa"
Z południa Polski - ogród Marzeny 10:12, 26 sie 2015

Do góry
Przychodzę z rewizytą i jeśli mogę coś podpowiedzieć to nie sadziłabym żurawek i trawek naprzemiennie tylko pasami jeśli chcesz geometryczne rabaty ML w jednym rzędzie to dobry pomysł
Wszystkie rabaty w ogrodzie planujesz proste?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:05, 26 sie 2015

Do góry
Trzymam kciuki za bukszpana. Piękny okaz Ci się trafił
W Kruklandii 09:56, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
O jak masz ptasie łapki to opisuj kolorystycznie! Widzisz tam żółty czy tylko biało-zielony?

Moje łapki żółto- zielone lub kremowo- zielone ale białe nie
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:55, 26 sie 2015

Do góry
Widać, że róże Cię kochają Piękne, dorodne okazy!
Ogród Mirelli 09:53, 26 sie 2015

Do góry
Czekam na nowe zakupy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:52, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Aga, dołuje Cię ogród czy tak ogólnie wszystko? Ja miałam dwa tygodnie temu takie zniechęcenie...niby chciałam coś zmieniać ale z drugiej strony ciężko było mi się za coś zabrać...zostawiłam temat otwarty i tylko podlewam
Podejrzewam, że z początkiem jesieni dostaniemy energii do dalszych zmian!

Chyba wszystko, remont w domu się przeciąga, bo ja nie mam siły go skończyć. Ale muszę się zmotywować, by w tym tygodniu zamknąć temat....hehehehhe....sama w to nie wierzę...
W Kruklandii 09:52, 26 sie 2015

Do góry
O jak masz ptasie łapki to opisuj kolorystycznie! Widzisz tam żółty czy tylko biało-zielony?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:50, 26 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Paulina czy ten profil da się wyginać? -pewnie nie ale wolę zapytać znacznie ładniejszy od ekobordów

Wyginać? W sensie czy jest tak plastyczny jak ekobord? Jeśli o to chodzi to raczej ciężko, chyba, że masz specjalną giętarkę ale to wszystko trzeba by mieć obliczone i zaznaczone, i na maszynie wygiąć. Ten profil jest z grubszej blachy i nawet aby zagiąć ten jeden bok jest potrzebny młotek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies