Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 21:25, 20 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Jak sprawdzisz to wyślij mi SMS to jutro do południa kupię.

EDIT.w sobotę też myślałam o wertykulacji, ale trawnik jest teraz taki jak dywan, trochę zwątpiłam i żal mi go ruszać.

U mnie było dużo suchych źdźbeł. Dlatego się zdecydowaliśmy. Dosiewka zamiast uschłej trawy. Teraz ma szansę odbić. Fotka jest przed zagrabieniem i podlaniem. Za kilka dni będzie lepiej. U mnie piaski, u ciebie lepsza ziemia. Ja musiałam. Z bliska kiepsko wyglądał. No i koniczyna zaczęła się wałęsać w nim

Postaram się sprawdzić przed pracą
Ogródek Iwony 21:22, 20 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Ja akurat lubię rozplenicę , to posadziłam. A jaką trawę ty chcesz posadzić,?. przecież wiele traw o tej porze kwitnie,carexów nie chciałam sadzić bo za niske.Chciałam żeby widać było trawę z daleka.

Ewa, nie wiem. Dlatego pytam się o zdanie.
Jestem pewna, ze posadzę sadzonki hortensji i kocimiętkę. Na bocznej posadziłam rozplenicę jako dodatek. Wszystko małe, bo tegoroczne sadzonki. Efekt będzie za jakiś czas. Ale przy ciurkadełku też mam hortensje i dwie rozplenice i dobrze wygląda. Więc chyba je dam, mam wolne do dyspozycji sadzonki. Jak nie będzie pasować, za jakiś czas można wymienić. Będą wyższe od kocimiętki
Ogródek Iwony 21:19, 20 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, wielkie dzięki.
Jeśli tak wygląda twój ogród, jak ten w tle, to żałuję bardzo, że go skrywasz.

Ależ ja go nie skrywam, zapraszam zawsze w odwiedziny, czekają zresztą juki na Ciebie
Ogródek Iwony 21:05, 20 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Dzisiaj pada i dobrze, mam nadzieję że na nowym miejscu się przyjmie.
Iwona znasz jakiś dobry środek na mączniaka na róży, mam go na 2 krzaczkach, czytałam art. Danusi, tam jest podane 8 preparatów ale który wybrać ?

Jutro sprawdzę, co ja kupiłam.
Ogródek Iwony 20:58, 20 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona ty się nie wpatruj , tylko go pomacaj , tam gdzie jest taki lekko brązowy, ma wyraźne zgrubienia, to są przyszłe pędzelki..

No to super, cieszę się Kolejne pędzelki u mnie
Ogródek Iwony 20:55, 20 wrz 2015

Do góry
Tola - siedziały sobie ptaszki przy wodopoju. Przegoniła je i sama się usadowiła do zdjęcia

Ogródek Iwony 20:53, 20 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mówisz, że będzie kwitł? A ja mu się wpatruję i jeszcze nie widzę. To dobra wiadomość

Iwona ty się nie wpatruj , tylko go pomacaj , tam gdzie jest taki lekko brązowy, ma wyrażne zgrubienia, to są przyszłe pędzelki..
Ogródek Iwony 20:51, 20 wrz 2015

Do góry
Wczoraj zdecydowaliśmy się na rekultywację trawnika.
Skoszony, zrekultywowany, posypałam nawozem jesiennym i dosypałam nasion trawy. Na koniec przegrabiłam wszystko, podlaliśmy, a w nocy deszczyk zrobił poprawkę. Ciekawa jestem efektu za kilka dni.

Przed i Po:

Trawka jeszcze przed przegrabieniem i podlaniem wyglądała przerażająco ... Teraz już lepiej.
Wiosną szybko doszedł do siebie. A teraz? Zobaczymy
Ogródek Iwony 20:39, 20 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

i chyba kolorem też ... ale wydaje mi się, że u Jazzy to jest gracek

Możliwe, nie sprzeczam się. Zdziwiłam się tylko u Michała, że o tej porze kwitną Tak szybko I wtedy zasiałam niechcący wątpliwość, czy to jest on? Ale ja się nie znam
Ogródek Iwony 20:36, 20 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
O widzę że GF będzie kwitł
Nie tylko pokrojem ale i szerokością liścia.

Tak masz rację, na fotkach to widać dobrze Ewo.
Mówisz, że będzie kwitł? A ja mu się wpatruję i jeszcze nie widzę. To dobra wiadomość

Ewa, uśmiałam się z twojego Mikołąjkowego zamówienia. Wcale się nie zdziwiłam, ze zamówiłaś wszystkie sztuki, jakie pani miała

Tak sobie myślałam, ze będziesz bukszpan przesuwać. Jednak z przodu najlepiej porządkuje rabatę.
Ewa, mam wątpliwości co do połączenia hortensji z rozplenicą. Nie konkurują ze sobą o pierwszeństwo? Dają czadu w tym samym czasie przecież. Może jakąś inną trawkę dać? Co myślisz?
Ogródek Iwony 20:29, 20 wrz 2015

Do góry
Ewuniu, dziękuje. Niestety chwasty bardzo szybko rosną
Ogródek Iwony 20:27, 20 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
co to te trawiaste?i te małe drzewko?

Ewelina, na tej rabacie jest Ice Dance. A to drzewko - to próba mojego bonzaja ze starego na pół łysego bukszpana. Wymaga czasu, aby coś z niego wyszło, ale rośnie, więc się przyjął. Sadziłam w maju i go podcinałam.
Musze jeszcze jego prowadzenie skonsultować z Krzysiem - Ewy 777 mężem. On jest mistrzem bonzajowym
Miedzy ID są małe kuleczki Danica. Kiedyś w końcu urosną. To był taki nabytek maleńkich kuleczek za grosze

Ogródek Iwony 20:25, 20 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jazzy, w tym problem, ze miskanty są podobne:
Gracilimus jeszcze raz:

Grosse Fontanne:

Różnią się pokrojem.

i chyba kolorem też ... ale wydaje mi się, że u jazzy to jest gracek
Ogródek Iwony 20:13, 20 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Cholewcia, liść ten sam Tylko pokrój mojego bardziej rozłażący się na boki

Jazzy, w tym problem, ze miskanty są podobne:
Gracilimus jeszcze raz:

Grosse Fontanne:

Różnią się pokrojem.
Ogródek Iwony 20:07, 20 wrz 2015

Do góry
Aniu, mi się też to zestawienie podoba

Violu, dziękuję pięknie za słoneczko. Nawet dziś było między deszczykiem i chmurkami

Mirelko, dziękuję pięknie Następny wątek musi jeszcze troszeczkę poczekać. Niebawem

Reniu (Ren), Małgosiu, Polinko - wielkie dzięki. Cieszę się, że tu zaglądacie I dobre rady zostawiacie

Iza, ale mi piknie napisałaś Aż urosłam. Ale to też zasługa wujka Google. Często korzystam z wyszukiwarki. Mój mózg już nie jest taki młody
Byłam u ciebie, podoba mi się, co zrobiłaś

Reniu (Rysko), wielkie dzięki. Po to tu jesteśmy, by jeden drugiemu mógł pomagać tak jak umie i na ile mu czas pozwala. Wiec staram się robić to najlepiej, jak potrafię. Także pokazując problemy w ogrodzie, z jakimi się zmagam Korzyść podwójna, bo zawsze ktoś wtedy napisze o swoich doświadczeniach, a to pozwala uczyć się nawzajem.
Ogródek Iwony 19:55, 20 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)
czy to ten??

bo nie wiem,co zakupiłam...

Ewuniu, wygląda podobnie, ale nie jestem w stanie potwierdzić, bo nie znam wszystkich odmian miskantów
Będziesz się cieszyć z pędzelków
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 19:53, 20 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to jesteś dobry
Na zawołanie masz fotki. Nawet z samochodu cyknąłeś
Hi, hi

Iwonko staram się Nie rzucam słów na wiatr
Lawendowy zawrót głowy 17:50, 20 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie też podsychają końce listków.

Szkoda tych bukow ale nie wiem juz jak im jeszcze mozna pomoc boroki
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 17:26, 20 wrz 2015

Do góry
No to jesteś dobry
Na zawołanie masz fotki. Nawet z samochodu cyknąłeś
Hi, hi
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:36, 20 wrz 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Michał, pytałeś o budleje u mnie. Sadziłam co 0,9 do 1m. Nie wiem czy nie za gęsto

Można trochę szerzej. Ona się pięknie rozrasta, jak ma miejsce.
I ma korzeń palowy. Po krótkim czasie ciężko ją przekopać nie uszkadzając korzenia. Dwukrotnie przesadzałam. Po drugim razie padła. Teraz mam dwie nowe. Białą i fioletową. Sadziłam pojedyńczo.
Nazwy nie znam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies