Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 12:54, 10 lut 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
No to prawie wiosna! moja wysiana stipa ma juz 1,5 cm. Pod klosz szklany ja wsadzilam. Oczywiscie nie mialam zamiaru nic siac w tym roku i oczywiscie posialam. W ostatnia sobote my swietowalismy 4 z przodu mojego M i 8 urodxinki starszej jednoczesnie.
Po tulipanach ani sladu u nas.

To obie miałyśmy imprezowy weekend, tylko u mnie 6-latka świętowała, u Was to już musiało być procentowo konkretnie przy takiej okazji

Ja dziś werbenę sieję i daję do lodówki.
Tulipanami się nie martwię, one mają jeszcze czas, zresztą może i lepiej, że nie wyłażą, jeszcze szykuje się jakiś zimowy zwrot akcji w najbliższych dniach.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:54, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no dokładnie, ale schodkowa rabata w takim układzie jak narysowałaś na innym rysunku, wydaje się fajnym rozwiązaniem i chyba nie jest tam aż tak dużo powierzchni do obsadzenia?

Ciężko powiedzieć nie znając wymiarów ale może Iwonka pomierzy to sobie i naniesie, będzie wtedy łatwiej coś kombinować.
Tak jak pisałam mnie też te powierzchnie przerażały a teraz jakbym robiła od nowa to jeszcze trochę wgryzłabym się w trawnik
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:50, 10 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

a to co innego
Jeśli te rabaty będą w trawniku a żywopłot po linii ogrodzenia pracy będzie sporo, mnóstwo kantów i trochę uciążliwe koszenie. Osobiście na froncie chyba nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie

no dokładnie, ale schodkowa rabata w takim układzie jak narysowałaś na innym rysunku, wydaje się fajnym rozwiązaniem i chyba nie jest tam aż tak dużo powierzchni do obsadzenia?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:44, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

niedokładnie się wyraziłam, a chodziło mi o ten rysunek i to co zapytałaś o trawnik od strony ogrodzenia

a to co innego
Jeśli te rabaty będą w trawniku a żywopłot po linii ogrodzenia pracy będzie sporo, mnóstwo kantów i trochę uciążliwe koszenie. Osobiście na froncie chyba nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:39, 10 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

niczym się nie różnią od prostych rabat

niedokładnie się wyraziłam, a chodziło mi o ten rysunek i to co zapytałaś o trawnik od strony ogrodzenia

Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:34, 10 lut 2016

Do góry
a jeszcze w odniesieniu do Twojej inspiracji z rozplenicą o białych kłoskach, zobacz u Joli w kompozycji z białymi jeżówkami, nazwy nie znam, ale na żywo wyglądały cudnie!

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=692

Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:32, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
schodki fajnie wyglądają, ale chyba w użytkowaniu moga być problematyczne.
.

niczym się nie różnią od prostych rabat
Tu ma być ogród :) 12:24, 10 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, u mnie jeszcze kilka dni temu no nic. Zaś muszę sprawdzić czy coś się pokazało wreszcie

z posadzonych jesienią cebul to tylko czosnki główkowate zaczynają się pokazywać, reszta to ubiegłoroczne - czekamy cierpliwie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:21, 10 lut 2016

Do góry
nadrobiłam, widzę, że i Ty myślisz teraz intensywnie nad linią rabat, schodki fajnie wyglądają, ale chyba w użytkowaniu moga być problematyczne.
Też jestem za żywopłotem tujowym, tym bardziej że masz swoje tuje do wykorzystania.
Tu ma być ogród :) 12:03, 10 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Fajnie takie kiełki widziec moje narcyzy i szafirki w cienistym miejscu i wcale ich nie widac jeszcze za to tulipany w ilosci hurtowej wychodza

no widzisz, a moje tulipany sadzone jesienią jeszcze się w ogóle nie pokazują, to co wyszło to rośliny sadzone jesienią 2014.
Tu ma być ogród :) 12:02, 10 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A ta jezowka u ciebie to wypuściła teraz listki czy były zielone ?
Moje siewki jezowkowe zaschly i zastanawiam się czy coś z nich będzie

nie wiem, ta jest ewenementem, bo wszystkie pozostałe jeżówki podobnie jak u Ciebie zaschły i jeszcze nie dają oznak życia, ale to chyba jeszcze za wcześnie na ich ocenę.
Tu ma być ogród :) 10:41, 10 lut 2016

Do góry
frezja napisał(a)

czyli łodygi suche wycięłaś? bo u mnie też listki

ta była młodziutka, nie kwitła, miała tylko rozetę liści, stare uschły, a spod kory, malutkie się ostatnio pokazały.
Tu ma być ogród :) 10:39, 10 lut 2016

Do góry
przywrotnik

szafirki

skalnica

narcyzy

Tu ma być ogród :) 10:29, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nawet jeżówka ma zielone listki

czyli łodygi suche wycięłaś? bo u mnie też listki
Tu ma być ogród :) 10:27, 10 lut 2016

Do góry
Zostawiam Wam wiosnę i wracam do pracy.

krokusy

rozchodnik

nawet jeżówka ma zielone listki

orliki

Tu ma być ogród :) 10:23, 10 lut 2016

Do góry
Kochani, nie zapomniałam o tej mojej rabacie, ugrzęzłam tylko w tabelkach excel i instrukcjach do programów unijnych, bo muszę coś zrobić do piątku, potem co prawda znowu tydzień ferii, ale wrócimy do tematu.

Oswoiłam się jednak z myślą o powiększeniu tej rabaty, więc spróbujemy coś wybrać z zaproponowanych już rysunków, liczę, że jeszcze coś się pojawi.

Tu ma być ogród :) 10:06, 10 lut 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Witaj Edytko
moja stipa ma kilka zielonych odrostów i jakoś się utrzymują w niej..bo to w środku; do końca będę w nią wierzyła, że da radę

Rozplenice...ufff...to dobrze; więc spokojnie czekam

te moje stipy jedne lepsze, drugie gorsze, może jakaś ich część jednak przezimuje.
Generalnie poza carexami to reszta traw teraz to takie suszki, ale na razie tak zostawiam, niektóre dziewczyny już przycinają miskanty, ja jeszcze do końca lutego zostawię je tak jak są, potem zobaczymy jak z pogodą będzie.
Tu ma być ogród :) 10:03, 10 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Czy cos D ecjalnego sama nie wiem.dwa dni gosci beda na pewno w sobote bardziej na luzie ze znajomymi i chyba grila zrobie w niedziele babcie rodzice itp... weny tylko kulinarnej mi brak...za duzo tych okolicznosci ostatnio.jakies drobne dekoracje tez oczywiscie beda ale ciii

oki, nic nie piśniemy... tajemnica
Tu ma być ogród :) 10:02, 10 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Donice masz boskie

O stipie nawet nie chce mi sie gadac boje sie ze cała wymarzła ....kupiłam nasionka jak sobie przypomnę to sianie to juz mi sie nie chce buuuuuu

ja też sieję i też za tym nie przepadam, ale w zeszłym roku się udało to myślę, że i w tym powinno.

Gdyby tylko stipa wymarzła, nie byłoby najgorzej, ja się jeszcze boję o rozplenice, Variegatusy i zawilce, które późno przesadzałam i mogły się nie ukorzenić.

Za to róże, kupowane na jesieni z gołym korzeniem mają młode listki

Tu ma być ogród :) 09:55, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ewa, moje rozplenice też tak teraz wyglądają i to raczej normalne jest, one tak szybko nie ruszają.

A jak stipa? moja z dnia na dzień coraz gorsza, do niedawna miała sporo zielonych kłosów, a teraz już coraz mniej, większość przybiera słomkowy kolor, chyba jednak nie dała rady ;-(

Witaj Edytko
moja stipa ma kilka zielonych odrostów i jakoś się utrzymują w niej..bo to w środku; do końca będę w nią wierzyła, że da radę

Rozplenice...ufff...to dobrze; więc spokojnie czekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies