Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:28, 05 lip 2020

Do góry
Przesadzany po raz kolejny floks - miejscówka ostatniej szansy
Zobaczymy, czy tak samo się będzie przypalał

Te trawki pięknie delikatne tak się odcinają

Malwowy ogród 23:26, 05 lip 2020

Do góry
ElaS napisał(a)

Sielski widok Stare deski są mega klimatyczne
Dębowe zakątki 23:24, 05 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/207/2077262/original.JPG[/img]

U mnie floksom do kwitnienia dużo jeszcze brakuje
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:17, 05 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
No to dziś siadamy w altanie, co prawda wirtualnie, ale zaczniemy od tego miejsca.

i zapach kawy w filiżance, i tylko cicho skinąłem głową w podziwie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:17, 05 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknotka oprócz koralików pięknie przebarwia liście jesienią
Zobacz jaka jesienią różowa

Kojarzę ją u Ciebie z tego przebarwienia jesiennego. I to tylko utwierdza mnie w tej decyzji co do tego miejsca.
Motylogród 23:15, 05 lip 2020

Do góry
Mariposa napisał(a)
Kwitnie obficie, na zdjęciu bukiet na jednej gałązce

Ładnie się starzeje - na płatkach pojawiają się różowe plamki, ale nie szpecą za bardzo.
Tu kwiaty w różnych stadiach

tu całkiem przekwitnięte, do wycięcia, ale wciąż nie wyglądają najgorzej

Piękne
I moje kolory
Czubajkowy Ogród 23:14, 05 lip 2020

Do góry

I pierwszy floks w tym sezonie - najsubtelniejszy, spowity pajęczynką

Więcej zdjęć weekendowych nie mam, można więc iść spać
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:12, 05 lip 2020

Do góry
Pięknotka oprócz koralików pięknie przebarwia liście jesienią
Zobacz jaka jesienią różowa

Ogród w Klein Kottorz 23:12, 05 lip 2020

Do góry
daszum napisał(a)
Dzisiejszy trójkącik frontowy.
W maju ścięłam bambusy przy ziemi i już odrosły. Horstmann nie miał miejsca i wypuścił rogi do góry

Piękne te Twoje bambusy.
Sadzonka od Ciebie na razie się nie rozrasta. Może jednak pokaże co potrafi?
Czubajkowy Ogród 23:12, 05 lip 2020

Do góry
Chippendale

Ascot

Pomponella

Nie pamiętam
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:09, 05 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Cudowna feeria barw
Jak sobie radzisz z poskrzypką przy tej ilości lilii? Mam tylko kilka lilii i te szkodniki doprowadzają mnie do szału. Osobniki dorosłe jeszcze da się pozbierać, ale ich larwy są tak obrzydliwe, że mi niedobrze sie robi na ich widok. Tak chciałabym mieć więcej lilii (pasowałyby mi do moich hortensji), a te larwy mnie zniechęcają

Może masz na nie sposób?
Nie dopuszczam aby rozwinęły się larwy, pryskam na robale przed zachodem słońca, żeby pszczołom nie zaszkodzić.

Czubajkowy Ogród 23:09, 05 lip 2020

Do góry

Róża przy pergoli, to też porażka. Czarna plamistość przemieniła ją w drapaka

Za to Edenka cieszy Kwitnie rekordowo i na razie zdrowa

Czubajkowy Ogród 23:05, 05 lip 2020

Do góry
To co mi się warzywniku podoba, to kwiatostany cebuli Miała być szalotka, więc czekałam, że kępki się rozrosną, a tutaj proszę - kwitnienie, zamiast cebulek przybyszowych

Mój ogrodowy pamiętnik 23:03, 05 lip 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)

Zrezygnowałam z tych kosmatych. Sprawdziłam nasłonecznienie tej rabaty i wyszło że jednak nie jest tak zacieniona jak myślałam. Kosmata nie dałaby rady.
Aczkolwiek chciałabym ją mieć gdzieś u siebie.

Wiem że rozważałaś i że ci się podobają. Na słońce to tylko bukietowe mam wrażenie. Wszystkie inne mdleją. Kupiłam krzewiaste i dałam na slońcu to ciągle główki zwieszają. Pewnie dlatego też, że są młode i jeszcze słabo ukorzenione.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:03, 05 lip 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Agi for You

Aska super pomysł. I zupełnie nie rzuca się w oczy. Jutro położę kostkę granitowa w skarpety ale pewnie poszukam jakichs płyt. Asia a tak w ogóle to szczerze zazdroszczę takiego miejsca nad jeziorem. A jeśli chodzi o Twój pierwszy ogrod to nie wiem co zacytować. Wszystkie fotki wywołują pozytywne relaksujące uczucia. ..Bardzo mi się u Ciebie podoba.I piękne zdjęcia robisz.
Czubajkowy Ogród 23:01, 05 lip 2020

Do góry
Ale żeby nie było, że tylko marudzę, to teraz zapraszam na krótki spacer. Krótki, bo bateria w aparacie padła

Główne rabaty prezentują się obecnie dość zachęcająco. Podoba mi się różnorodność kształtów i faktur, różne odcienie zieleni poprzetykane plamami, a raczej tylko plamkami kolorów. Tak, zdecydowanie wolę takie delikatne akcenty kolorystyczne, niż mocne plamy barwne.

Trochę portretów tego, co rośnie przy ścieżce.

Na tym zdjęciu doliczyłam się 8 komarów

Czubajkowy Ogród 22:55, 05 lip 2020

Do góry
I co najlepiej zrobić, gdy człowiek zły? Złapać za sekator Była więc wczoraj akcja Alchymist. No bo jak to tak można zagrodzić całkowicie przejście? Przed cięciem wyglądała tak. Pojedyncze kwiatki którymi kwitła nie mogły jej obronić.

Wycięłam cztery pokładające się grube pędy, nisko, ale nie przy samej ziemi - niech odrasta z uśpionych pąków. Pędy były tak grube, że musiałam wziąć duży sekator dwuręczny i nieźle się nadymać, by je przeciąć. Kilka cieńszych udało się przygiąć bliżej ganku.

Niestety, nie miałam wcześniej do czynienia z tak żywotnymi różami. Przez prawie 30 lat ogrodniczkowania przyzwyczaiłam się do pozimowego cięcia róż rabatowych nad 3-4 pąkiem, nie rosły mi więc takie potwory. Do tego ostatnie ciepłe zimy sprawiają, że na roślinach zostają do wiosny zielone liście, więc zawsze żal mi ciąć. W rezultacie ta róża ma kilkumetrowe pędy, gołe zupełnie na długim odcinku i dopiero na czubku liście. Ewentualnie, jeżeli udało mi się któryś odpowiednio wcześnie przygiąć, to z pąków wyrastają do góry liczne pędy boczne. Ale one też rosną niepokojąco szybko i wysoko. I w tym roku nie zakwitły. Co powinnam zrobić z tymi odrostami widocznymi na zdjęciu, które próbują mi podnieść dach Też je przyginać poziomo? Jakoś przywiązywać? Poradźcie, jak prowadzić taką różę?

Kondziowy ogrod cz II 22:53, 05 lip 2020

Do góry
Kondzio napisał(a)
Dziękujemy wszystkim za zainteresowanie naszu ogrodem. Niestety czasu nie wystarcza na pokazywanie ogrodu na forum. Dzisiejsze ujęcia...

E tam nie starcza czasu jak fotki som
Fajnie że jesteś Konrad zaglądam czasami na twoje forum bardzo ciekawe jest
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:52, 05 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W miejsce worka albo kosaćce syberyjskie, albo świecznicę bym dałaWiesz , że u mnie różowiec jest już mojego wzrostu, a sadziłam wielkości pod kolano 4 lata temu, jeszcze go tej wiosny o polowe odchudziłam ze starych gałęzi

To dobra wiadomość z tym różowcem. Choć ja go u ciebie go nie wypatrzyłam, ale tyle masz tych roślin, że się nie dziwię.
W miejscu wora już rośnie pięknotka. Potrzebuje tam czegoś na jesień.

Ma sporo kwiatuszków, więc liczę na sporo fioletowych kuleczek jesienią.
Za drzwiami do ogrodu... 22:52, 05 lip 2020

Do góry
anpi napisał(a)

O rany, jak tu pięknie Oczu nie można oderwać
Cuda, cuda, cuda
Aniu, bardzo dziękuję za zaproszenie. Na pewno skorzystam, bo uwielbiam ogrody i sympatyczne ogrodniczki Dam znać jak tylko zaplanuję wyjazd

To chyba z 4 lata temu zrobiłam sobie urlop przemierzając Polskę i odwiedzając ogrody z naszego forum. Między innymi odwiedziłam wtedy Gosię Takie spotkania na żywo pozostają na długo w pamięci, a przy okazji tworzą się nowe przyjaźnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies