Dziękuję za tyle miłych słów pod adresem mojego ogródka. U mnie kwitną tylko anabel strong, one są wcześniejsze. Nawet hortensje bukietowe podsadziłam patyczkami z anabelek, żeby nie były tak długo tylko zielone. Jest duża wilgotność w powietrzu to i szansa na to, że się ukorzenią jest duża.
Lilie sadziłam tak na wyczucie, tak żeby nad cebulą było jeszcze z 8 cm ziemi. Spiesz się z sadzeniem, one potrzebują około 100 dni żeby zakwitnąć.
Mam też taką niziutką odmianę może 30 cm wysokości, idealna na brzeg rabaty. Zdjęcie kiepskie, ale widać, ze to są niskie lilie.
Dziekuję Inaczej, bo po programie ogród przeżył ogromna rewolucję - np to jest to samo miejsce - zmieniły się miejscami i stylem altanki
Tu gdzie była stara zagródka dla psa teraz jest salonik ogrodowy
Zmiany naprawdę ogromne - jestem bardzo wdzięczna twórca programu za ten motor do działania
Jeśli jeszcze jesteś ze mną to teraz zapraszam oglądania rabat ozdobnych znajdujących się przy domu.
Znajdziemy tam rabaty angielskie otoczone wysokim grabowym żywopłotem. A także ogród żwirowy z ziołami. Jest też cudny ogród leśny. No i ogród preriowy, który skradł moje serce