Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bylinowa łąka 12:17, 11 lip 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Tojeść orszelinową miałam z tego miejsca przesadzić, choć tu rośnie jak na dopalaczach. Rura od rynny do przerobienia - w planach na ten rok.

Takie goździki kupione na balkon w tamtym roku, podzieliłam i posadziłam jesienią do gruntu. Ładnie przetrwały zimę i przygniecenie przez wilczomlecza. Dopiero niedawno go wycięłam.

Po raz pierwszy zakwitł krwiściąg Lilac Squirel.

Miniaturowy powojnik Hakuun przesadzony na przód rabaty - w końcu widać jego śliczne dzwoneczki.

Nie znałam nazwy, tojeści bo zawsze mówiło się " kacze dzioby", nie wiedziałam że się rozłazi. Bardzo? Mam małą ssdzonkę

A krwiściągi z siewu, Zdolna jesteś

Co do ślimaków, właśnie testuję wapno tlenkowe. Podobno skutecznie je ogranicza, a jest korzystne dla gleby.
Bylinowa łąka 12:10, 11 lip 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ożanki mam co raz więcej, trzeba pilnować żeby nie zagłuszała sąsiadów, ale w roli zadarniacza sprawdza się dobrze. Siewki w trawie znajduję, to niedługo łąka będzie ożankowa.

Biały ostrogowiec z własnego wysiewu bardzo mnie cieszy.

Kwitnienie goździka kartuzka już zbliża się ku końcowi.

Czas liliowców.

Fantastyczne połączenia, super Ci wyszło i rabaty prezentują się na bogato
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 11:59, 11 lip 2024

Do góry
Takie chwasty u mnie
W Kruklandii 11:04, 11 lip 2024

Do góry
Na rondzie nr 1 jeżówki marne, o połowę niższ. Już nie dają rady pod brzozami...

Na rondzie nr 2 jeszcze się trzymają dzielnie

Lawend już nie ma, The Fairy zaraz do cięcia... to okolic donicy pokazywać długo nie będę

A największa róża rośnie i nawet kwitnie pod Youngii
Tak na przekór

Grzebiuszka ziemna 10:59, 11 lip 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
A w Borach to musiałaś być gdzieś niedaleko mnie?
Ścieżka przy oczku świetnie wygląda, bardzo mi się podoba ale kamienny stolik jeszcze bardziej, duży jest? no i gdzie go znalazłaś?

Basiu Jezioro Kałębie, Czarne, Tuszynek - okolice Osieka k. Skórcza
Kamienny stolik to relikt przeszłości, kiedy to żaden kamień (nadający się do auta ) znaleziony na drodze włóczykijów nie został pominięty. Miał pęknięcie na środku i po uderzeniu tak ładnie się rozwarstwił, ma fi pół metra i 26 cm wysokości, więc całkiem starcza na kubki i talerzyki Może dlatego m ma przepuklinę pępkową

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ tam pięknie Świetne tło dla roślin stworzyła drewutnia

Sylwio - o tak, cieszę się z niej, zazdrościłam innym płota, muru itp bo u nas rodzinnie i wszystko otwarte, żadnych płotów i ograniczeń co też ma swoje zalety jednak.

Urszulla napisał(a)

Zachwycam się tym uroczym przejściem, pamiętam jak robiłaś te prace ziemne, sama. Liliami się zachwycam, szczególnie tą największą oraz różami u mnie róże mają przestój ale są nowe przyrosty, tylko deszczu brakuje.

O! Pamiętasz Dzięki Ula u mnie róże zaczynają od nowa, chociaż teraz po ulewach nie wiem czy kwiaty nie przegniją... nie dogodzisz ogrodnikom

Magarku - odpowiedź u Basi wyżej, a przytaszczył go "siłom i godnościom osobistom"

Margo -

LIDKA napisał(a)
Bożenko rabata na ostatnim foto jest piękna. Gęsto buszowata.
Twój ogród bardzo mi przypomina ogród mojej mamy a teraz siostry.
Też ma kamloty w ogrodzie i ciągle taszczy skądś nowe.

Lidziu - dziękuję a wiesz, że zaczęłam ją w zeszłym roku dopiero? Powstała na miejscu starej, całkowicie wyczyszczonej, wolę sadzić gęściej niż czekać kilka lat na efekt, a zawsze znajdzie się ktoś kto zechce być obdarowany nadmiarem. Teraz pogoda nie sprzyja, co chwilę leje, wezmę się za wykopaliska chyba po niedzieli
Monia81 napisał(a)
Bożenko a co to za odmiana tych lilii białych, wiesz może? stolik kamienny też pochwalę, idealny

Monia dzięki, zobacz ten wątek o liliach ( z jednej cebuli zrobiło się kilka, stąd co parę lat dobrze jest je rozsadzić):
https://www.ogrodowisko.pl/watek/141-lilie-lilium?page=54

Z dedykacją dla Was moja ulubienica, zaskoczyła w tym roku cebulami przybyszowymi - różowa pachnąca drzewiasta Bell Song (nie wszystkie lilie pachną!) już ma sześć!!! A była jedna, kwiat wielkości otwartej dłoni

W Kruklandii 10:55, 11 lip 2024

Do góry

W Kruklandii 10:48, 11 lip 2024

Do góry
April napisał(a)
Ależ wylizane Z tych kamyków to pęsetą wybierasz? No teraz to mi wstyd z powodu tego co się dzieje w moim buszu. Chociaż chwast z daleka jest zielony i nie przeszkadza. Nie mam czasu nawet zobaczyć z bliska
Gartentraume bajeczna.
Claire Marshall u mnie od 10 lat jest góra dwukwiatowa Ona chyba tak ma. Szkoda bo cudo o zniewalającym zapachu.

Wylizane... hehe.
Wolę busz i chaszcze!

Claire Marshall mam dwie i dwie ładnie rosły i kwitły przez jakieś trzy, cztery sezony. Teraz jedna jeszcze nie kwitła wcale (akurat ta bardziej rozkrzaczona), a druga jednym kwiatkiem, bo ma jedną łodyżkę.
To ich pierwsze lata

W Kruklandii 10:42, 11 lip 2024

Do góry

W Kruklandii 10:33, 11 lip 2024

Do góry
Ale jak komuś mało... to zawsze można iść w drugą stronę
Hahahaha!

W Kruklandii 10:17, 11 lip 2024

Do góry

I tyle mojego ogrodu
W Kruklandii 10:17, 11 lip 2024

Do góry

W Kruklandii 10:16, 11 lip 2024

Do góry
Spacerek

Ogród długi 10:12, 11 lip 2024

Do góry
Joann napisał(a)

Świetnie przełamałaś przestrzeń w swoim długim ogrodzie
Ogród długi 09:29, 11 lip 2024

Do góry

Ogród długi 09:22, 11 lip 2024

Do góry

Ogród długi 09:15, 11 lip 2024

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:49, 11 lip 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)

Madzia buziak

Ten widoczek szczegolnie mi sie podoba
Ptasi gaj 08:40, 11 lip 2024

Do góry
Teraz u nas w cieniu 31 stopni.

Madziu trzeba powoli eliminować rośliny które się nie nadają na takie słońce.
Np róże w pełnym słońcu już nie mogą rosnąć. Płatki usmażone.
O dziwo jeżówki Cendy... Ciemny kolor trzymały się dobrze.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:05, 11 lip 2024

Do góry
I mniej znane widoczki mojego ogrodu
Z ławeczki w zakątku za warzywniakiem

Przy ścieżce 23:39, 10 lip 2024

Do góry
vita napisał(a)

Wyszło rewelacyjnie
Obrażeń współczuję, zaskrońca też - sama mam przygody wężowe
Vita, zaskrońce w naszym klimacie do półtora metra mają - wyedukowana jestem - warto się psychicznie nastawić na takie spotkania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies