U mnie też koszmar z tą gorączką, ogród codziennie podlewam i aż się boję rachunku za wodę ale bez podlewania wszystko pada...dwa dni nie podlałam hortensji i liście oklapnięte
Weekend podobno jeszcze gorętszy! W piątek część urzędów skraca godziny pracy z powodu upałów...
Mirelka a może rozchodniki dać w jednym rzędzie, za nimi rozplenice też w jednym rzędzie? Na przodzie rabaty masz lawendę w jednym rzędzie to będzie nawiązanie i porządek
A to tylko woda jest sprawcą szaleństwa moich traw Mięsem karmię psa
Kostrzewy dałam do części gospodarczej w donicę ale muszę im poszukać innego miejsca bo zostały przyduszone przez szałwię i róże. Żyją ale to wegetacja a nie swobodne życie
Nosi mnie znowu, coś bym zmieniła i padło na rośliny przy placu
I ja jutro muszę zajrzeć do kokoszki Fajne, ciepłe dodatki wychodzą z filcu. Zimą muszę o nim pomyśleć Po trzech latach od przeprowadzki czas pomyśleć o zmianach dodatków
eM nie dość, że wszystko potrafi zrobić to jeszcze na doborze roślin się zna Przy następnej zagadce ogrodowej już wiesz kogo pierwszego zapytać o zdanie
Ice Dancy najwytrzymalsze ze wszystkich traw! Specjalnie ich nie podlewam, dostaną tylko tyle co je zrosi od podlewanych Red Baronów a szaleją najbardziej ze wszystkich posiadanych traw
Hortensje jeden dzień bez wody i liście oklapnięte...
ML kochają wodę ale też ewidentnie widać, że ładnie przybierają na masie dzięki codziennemu podlewaniu
O gracilimusach pisać już chyba nie trzeba. Gdyby je posadzić na jakimś mokradle czy bagienku to chyba mogłyby dorosnąć do 3 m.
Jutro zapraszam do pomocy przy reorganizacji miejsca wypoczynkowego Będą zmiany!! Chodzą mi po głowie trawy w kwadratach i kamyczek