Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Rododendronowy ogród II. 20:42, 19 mar 2016

Do góry
ja też czekam z niecierpliwością kiedy wrócą te moje sasiadki i sie pochwalą fotami
taka jestem zazdrosna ze mnie z nimi nie ma że chyba następnym razem z dzieciakami nawet będę!
Ogród z pergolą 20:34, 19 mar 2016

Do góry

Z Pszenicznej ... 20:33, 19 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Agata już na baletach u Malgosi
naprawde sądzisz że Kasi niezbedne bedzie to przycinanie od ogrodzenia?ona ma płot betonowy.
ja miałam kiedys taki zywoplot ale przy siatce to do sasiada chodzilismy ciąć a przy betonowym myslę że roslina sama się "zatrzyma"

I to byłoby fajne, bo chciałabym te graby jak nabliżej ogrodzenia wsadzić- z betonem jest ten plus, że nie będę musiała go konserwować i nic przy nim robić. Za ogrodzeniem znów rośnie szpaler aronii i są tereny Natura2000, więc nie będzie opcji, żeby się sąsiad denerwował, że mu graby włażą na działkę.

I jeszcze pytanie do Agaty-jakieś specjalnie podłoże grabom wyszykowałać-czy po prostu w ziemię?
Ogród z pergolą 20:31, 19 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aniu to chociaż pokaż różane nabytki-widzę, że zakupy zaczęłaś pełną parą. U mnie w domu porządki odłogiem-może przy gorszej pogodzie-a taką mi zapowiadają coś podziałam.

nie robiłam fotki za widnego jutro zrobię
Ogród z pergolą 20:30, 19 mar 2016

Do góry
dla przypomnienia dotychczasowe pomysły

Ogród z pergolą 20:21, 19 mar 2016

Do góry
natomiast jesli chodzi o różankę to większy klopot choć na szczęście wiecej czasu. bo o ile slupy muszę w poniedzialek kupić żeby mi je brukarze od palisadek we worek wmurowali to z różanką mam czas do srody, czwartku jak wyschnie beton na palisadach.
czy ktos może ma jeszcze jakąś wizję?
doszla jeszcze jedna artmies bo jak wczoraj odbierałam róze od rozark to sie okazało ze jedna się jej ostała to przygarnęłam

Ogród z pergolą 20:15, 19 mar 2016

Do góry
słuchajcie bo ja siedzę i mam mętlik..
jeśli chodzi o slupy do żagla na taras to zdecydowaliśmy kupić 2 stalowe 6m i wmurować w ziemię 2m. bez podparcia. myslę że stalowe i tak głeboko wbetonowane to nie będą prężyć i utrzymają żagiel nawet przy silnym wietrze..
Ogród z pergolą 19:48, 19 mar 2016

Do góry
ja też. a jaka byłam happy gdy zadzwonilam do niego nagle na początku tego tygodnia a on że ma lukę i przed swiętami zrobi normalnie czad!
Ogródek z futrzakami i kamieniami 19:47, 19 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mysle kiedy posadze róze, jak przyjadą zapakuję je do wody i garazu? Co radzisz? Najwcześniej w piątek moge posadzic bo mam urlop

Marzenko Ewa Ci podpowie pewnie tez po swojemu ale ja za radą rozark, włozyłam roże do taczki i przysypalam kompostem.zostana w garazu.
ja swoje 13szt będę sadzić dopiero w środę lub czwartek
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:19, 19 mar 2016

Do góry
Gosiu przyleciałam do Ciebie od Agatki z Pszenicznej
i od razu pytanie merytoryczne bo wiem że jesteś specem od nasion
powiedz mi jak kupiłam nasionka ostróżki i naparstnicy i na opakowaniu jest aby wysiewać w maju to muszę czekac do tego czasu?chodzi mi o wysiew w domu. chciałabym jeszcze w tym roku dac roslinki na rabatę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:17, 19 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hej Siaku
robote wre widzę, u mnie em też chory ale mam nadzieję że w czw jak bedziemy obsadzać różankę będzie w pełni sił
a tej darni to nie możesz na kompost wrzucić?
nie mam kompostu.nie mam miejsca na kompost...wszędzie mam miejsca gdzie nie może smierdziec.jednak dwa duże kojce zabrały mi to miejsce gdzie mogłabym mieć bsjzkiwnik atak będzie ale na kompost duży miejsca już nie ma.ewentualnie taki mały na idpadybm kuchenne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:03, 19 mar 2016

Do góry
hej Siaku
robote wre widzę, u mnie em też chory ale mam nadzieję że w czw jak bedziemy obsadzać różankę będzie w pełni sił
a tej darni to nie możesz na kompost wrzucić?
Z Pszenicznej ... 16:55, 19 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

a jaka będzie dla Ciebie wygodna szerokość, by przycinać graby od siatki?
i w jakiej się zmieścisz?

Agata już na baletach u Malgosi
naprawde sądzisz że Kasi niezbedne bedzie to przycinanie od ogrodzenia?ona ma płot betonowy.
ja miałam kiedys taki zywoplot ale przy siatce to do sasiada chodzilismy ciąć a przy betonowym myslę że roslina sama się "zatrzyma"
Z Pszenicznej ... 16:52, 19 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
to ja do Ciebie zaglądam, a Ty na tarasie z kawą

Agata co do tej odległości grabów od płotów to raczej myślałam o niezbędnym minimum.

Ogród z pergolą 16:51, 19 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Ania, a kiedy będziesz odbierała roze od C ? Przed samym przyjazdem do Warszawy ?

tak w piątek, chyba że zdąże w sobote rano ale pewnie wczesniej wyjedziemy niż otworzą.
Ogród z pergolą 16:50, 19 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A postaram się coś tam wrzucić-myślę, że będzie przygotowana strona garażowa. Zamówiłam sobie mączkę bazaltową.No i jeszcze nawóz.
A to ja czekam na fotki palisadek. U nas beton w miarę szybko wiązał-w sumie to od południa nie jest niczym sypnięte-więc obrzeża jak stały-tak stoją. Wczoraj zaczęliśmy od strony garażowej.

jak tylko przyjadą brukarze to będę focić, na bieżąco będziecie
ja lubie takie klimaty u kogoś to też tak zrobię
Ogród z pergolą 15:44, 19 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

koniecznie fotki zapodaj wieczorem
ja dziś kończę okna i musze lazienki zrobić, potem teście mi dziewczynki oddają to juz nie podziałam..
wczoraj odebralam od rozark przesyłkę z 12 różami, dzisiaj jade jeszcze po jedną bo sie ostała bidna to przygarnę
a w czwartek jak zaschnie beton przy palisadach to bedę działać
u was po jednym dniu zwiazał beton przy kraweżnikach nie?

A postaram się coś tam wrzucić-myślę, że będzie przygotowana strona garażowa. Zamówiłam sobie mączkę bazaltową.No i jeszcze nawóz.
A to ja czekam na fotki palisadek. U nas beton w miarę szybko wiązał-w sumie to od południa nie jest niczym sypnięte-więc obrzeża jak stały-tak stoją. Wczoraj zaczęliśmy od strony garażowej.
Z Pszenicznej ... 12:42, 19 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie dzisiaj poprostu bajka, mam ostatnie chwile bez dzieci i dylemat czy okna myć dalej czy legnąć na tarasie z kawą
to ja do Ciebie zaglądam, a Ty na tarasie z kawą

Agata co do tej odległości grabów od płotów to raczej myślałam o niezbędnym minimum.
Ogród z pergolą 12:40, 19 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej.ja dziś szaleję w humusie. Działasz coś?

koniecznie fotki zapodaj wieczorem
ja dziś kończę okna i musze lazienki zrobić, potem teście mi dziewczynki oddają to juz nie podziałam..
wczoraj odebralam od rozark przesyłkę z 12 różami, dzisiaj jade jeszcze po jedną bo sie ostała bidna to przygarnę
a w czwartek jak zaschnie beton przy palisadach to bedę działać
u was po jednym dniu zwiazał beton przy kraweżnikach nie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:10, 19 mar 2016

Do góry
zastanawiałyście się kiedys o co chodzi z tymi teściowymi?czy to zazdrość?ale o co?o synow czy o to jakimi kobietami jesteśmy lepszymi?
co za zonk, bo u mnie ten temat też zgrzyta...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies