Ania witaj ładne zakupy, ale jaki piękny Twój ogród lilie piękne, ale te liliowce zachwycające no i masz białe floksy super rajsko
Dzięki Kasiu lilie nie kwitną mi tak pięknie jak w ubiegłym roku, wiele z nich miało uszkodzone pąki po wiosennych mrozkach białe floksy mogę dorzucić do fioletowych irysów
przyjmę z namaszczeniem w dobre ręce ) pisałam już u siebie, że werbena dla Ciebie rośnie w doniczce,ma się dobrze i oczekuje na wakacyjną podróż )
Ania witaj ładne zakupy, ale jaki piękny Twój ogród lilie piękne, ale te liliowce zachwycające no i masz białe floksy super rajsko
Dzięki Kasiu lilie nie kwitną mi tak pięknie jak w ubiegłym roku, wiele z nich miało uszkodzone pąki po wiosennych mrozkach białe floksy mogę dorzucić do fioletowych irysów
No właśnie czasami warto ,ale jeszcze niektórzy z cen nie schodzą to ich sezonowy zarobek jak sezon urlopowy nad morzem czy moim zalewem Ela lilie cudne te coś Sebastianowi wrzuciła ,szukałam i nie widzę tu u ciebie
No Anek w końcu widzę te twoje tytonie Śliczne kwiatki i ogóras ! Ania tak naprawdę tym jeżówkom powinnyśmy ściąć te kwiaty ,wtedy by się ukorzeniły bardziej przed zimą .Większa szansa na przetrwanie Ale troszkę szkoda nie ???Pomyślałam sobie ,że do wazonu chociaż teraz jak już pierwsza będzie zmieniać swój kolor na "jesienny"???Co sądzisz?
Nie pamiętasz nazwy tego kwiata o ,którego pytałam w nocy ?
Skaczę z tematu na temat ,ale tą lilie masz też ciekawą .I nie narzekaj jeszcze na tytoń jak będzie więcej miał kwiatów to całkiem nieźle pachnie .Z początku myślałam i pisałam ,że przereklamowany ,ale jak jest jego więcej i pogoda łaskawsza to pod wieczór czy jak się chmurzy pachnie ładnie
tak ciągotki zdecydowanie po ojcu-on we mnie szczepił latami zamiłowanie do przyrody i własnego otoczenia w szerokim pojęciu tego słowa.
Lilie pamiętam dostał ze 20 parę lat temu od przyszywanej Babci i tak je pielęgnują z Mamą. Nawet mi się dostała doniczka z "pęczkiem", choć oczywiście lilijek na mojej liscie chciejstw nie było Może to będzie jakaś tradycja
Nie mam zielonego pojęcia co to za różyczka, ale później poszukam jeszcze zdjęcia, może znajdę gdzieś rozkwitniętą. Spróbuję się czegoś na jej temat dowiedzieć, ale nie gwarantuję sukcesu informacyjnego.Ma dużo -chyba półpełnych -drobnych kwiatuszków zebranych na końcach pędów