Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 13:05, 07 lip 2011

tak ciągotki zdecydowanie po ojcu-on we mnie szczepił latami zamiłowanie do przyrody i własnego otoczenia w szerokim pojęciu tego słowa.
Lilie pamiętam dostał ze 20 parę lat temu od przyszywanej Babci i tak je pielęgnują z Mamą. Nawet mi się dostała doniczka z "pęczkiem", choć oczywiście lilijek na mojej liscie chciejstw nie było Może to będzie jakaś tradycja
Nie mam zielonego pojęcia co to za różyczka, ale później poszukam jeszcze zdjęcia, może znajdę gdzieś rozkwitniętą. Spróbuję się czegoś na jej temat dowiedzieć, ale nie gwarantuję sukcesu informacyjnego.Ma dużo -chyba półpełnych -drobnych kwiatuszków zebranych na końcach pędów
monteverde 13:10, 07 lip 2011

a pachnie?)
myszorek 13:11, 07 lip 2011

jeśli już to raczej słabo, bo bym zapamiętała.
Martek 13:27, 07 lip 2011

Myszorek ode mnie również słowa uznania dla taty.A lilie faktycznie z obrazków wiem ,że całe bieluśkie są jak śnieg ... Ale te taty są piękne...
anetawi 16:20, 07 lip 2011

monteverde napisał(a)
ogród piękny co to za róża zwisająca bordowa? powiedz tacie,że lilia nie Antoniego ale trąbkowa dwubarwna, tak wygląda ta właściwa

U nas mówią: lilie Św. Józefa. A babcie u nas mówią: "Jozef leluja". Fajnie, nie?
myszorek 16:24, 07 lip 2011

o widzicie, już mi się święci nawet kićkają
myszorek 16:33, 07 lip 2011

o, przewertowałam internet, naście grafik Józefa i Antoniego i wychodzi na to, że teoretycznie obydwaj jednaką liliję w dłoniach dzierżą. Jest to oczywiście znak nieskazitelności, czystości i tak dalej. Musi więc być biało-biała, nie ma mocnych. Na niektórych "świętych" rycinach jednakże pojawia się i lilia z bardzo mocno zółtym środeczkiem w dłoni świętego.
Martek 22:45, 07 lip 2011

myszorek napisał(a)
o, przewertowałam internet, naście grafik Józefa i Antoniego i wychodzi na to, że teoretycznie obydwaj jednaką liliję w dłoniach dzierżą. Jest to oczywiście znak nieskazitelności, czystości i tak dalej. Musi więc być biało-biała, nie ma mocnych. Na niektórych "świętych" rycinach jednakże pojawia się i lilia z bardzo mocno zółtym środeczkiem w dłoni świętego.

Mało ma dziewczyna pracy jeszcze zmusiłyśmy do poznawania świętych )) Pracowicie u ciebie Madziu ,ale naprawdę widać ten trud
myszorek 08:40, 08 lip 2011

słońce dzisiaj wyszło-będzie robota
Dobry dzień -dla Wszystkich!!
Gardenarium 09:09, 08 lip 2011

Popracujemy, ja też się wybieram skubać kwiaty na ulicy to, co deszcz ulewny stłamsił

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies