Kochane te ostróżeczki. Muszę je w przyszłym roku wysiąść u siebie. Podobają mi się bardziej niż ostróżki.
Na dziś wystarczy tych tasiemcowych fotek, dawno nie wrzuciłam ich tyle. Moje zauroczenie tą delikatną roślinką (Przymiotno Karwińskiego)nie mija. Wyobrażam sobie, jak pięknie sieje się w Anglii. Chociaż.. odkryłam dwie siewki w płytach wokół tarasu
No ładna Jeszcze Orange skipper ładna, niska
Dwie kępy The Fair zaczynają kwitnąć. Pełną pąków na nich przednia: tylnia:
I znów w necie co innego widziałam.... Ładna
Westerland
Aniu, witam Cię serdecznie po raz pierwszy w tym wątku ☺ Przyszłam popatrzeć na Twoje maczki, posiedzieć w ciszy nad stawem. Jest cudownie! Patrzę na moją młodziutką hortensję dębolistna i pytam: czy będziesz kiedyś tak piękna jak twoja siostra u Ani? Macham serdecznie![/quote Dorotko, cieszę się ,że zaglądasz do mnie Maczki te które się wysiały same to kwitną i przekwitają. A te siane wiosna, jeszcze będą kwitły później. Nad stawem i ja lubię chwile posiedzieć.Odpocząć , popatrzeć na wodę. Posłuchać śpiewu ptaków. Cudne chwile. Hortensja dębolista szybko rośnie.Z roku na rok większa i piękniejsza. Ile latek ma twoja ??Ja chyba czekałam 3 lata aby zakwitła. A teraz już kwitnie
Cisy nie są w jednej linii Cisy lepiej ciąć, są wtedy gęściejsze i ładniejsze. Lepiej kupić mniejsze i ciąć. W szkółkach te większe czasem są rzadko cięte i potem musisz je sama zagęszczać. Hakone i hosty są porozrzucane. Odmianę możesz sobie wybrać Wg mnie jedna odmiana hosty wystarczy, zwłaszcza, jeśli będziesz tam jeszcze chciała posadzić żurawki
no i ku pamięci, jedne cebulki tulipanowe wyczyszczone, Exotiki czekają na jesień zostają do czyszczenia Rococo i Mystic van ejek...