Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:03, 01 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

No normalnie na dopingu te twoje trawy tak rosna...nie można tego wytłumaczyc inaczej

Małgoś a ja mam teorię o braku "cackania" się z ogodem
Ten rok jest naprawdę ekstremalny dla mojego ogrodu a odpukać wszystko rośnie jak na drożdżach.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:00, 01 sie 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Sekatorem i to takim podłym z L . Nie miałam jeszcze wtedy tego obrotowego, może i dobrze, bo pewnie by się już zużył .

Dobre A miskanty czym dzielisz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:59, 01 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Macham Blondina
Widze że dobry humorek dopisuje ! Buziam

Jeszcze czarna i chyba zmian nie będzie
Macham Marzen!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:57, 01 sie 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Miałam nadzieję, że się uśmiechniesz.
Oooo widzisz ... teraz wszystko jasne.
Starszaki i duże sadzonki.
Moje sadzonki R_baronów to miały 20cm, ale mierząc z doniczką - to i tak podwoiły wysokość - trudno mus czekać
IceD fajnie przybiera, jest nadzieja, że w następnym sezonie będzie jak u Ciebie.

Mówisz, gracki do donic "to najgłupszy pomysł" - nie gadaj tak. Wszystkim się podobały i robiły wrażenie

Piękne te Twoje trawy.

Tosiu, ID u mnie najszybciej rosną z wszystkich traw i najmniej problemowe.Nawet przy podlewaniu omijam je aby choć trochę przyoszczędzić na wodzie

Gracki w doniacach też mnie zachwycają ale one męczarnie tam przeżywają...Mimo braku nawozu i bardzo oszczędnego podlewania rozrastają się jak szalone i marnieją bo bryła korzeniowa wypełnia całą doniczkę i mają za mało miejsca.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:47, 01 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

i masz pomysła co w zamian?

Wstępnie mam ale muszę jeszcze podumać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:34, 30 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tosia z tego spasionego to się uśmiałam Dziękuję

Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..

takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.

21 maja posadzone.

A tak wyglądały w niedzielę

No normalnie na dopingu te twoje trawy tak rosna...nie można tego wytłumaczyc inaczej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:51, 28 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A czym wycinałaś? U mnie sprawdziła się piła do żywopłotów

Sekatorem i to takim podłym z L . Nie miałam jeszcze wtedy tego obrotowego, może i dobrze, bo pewnie by się już zużył .
Ogród Mirelli 16:55, 28 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mirellka trawnik pierwsza klasa, zachwycam się nim za każdym razem jak wstawisz zdjęcia. Budleja dzięki przycięciu piękna i gęsta

Trawnik ciągle wygląda fajnie. Bardzo to miłe jak czytam pochwały, że się podoba, a był tak okropnie zniszczony.
Jesienią znowu będzie zwertykulowany i liczę, że będzie jeszcze ładniejszy

Tak, budleja po przycięciu się zageściła
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:57, 28 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tosia z tego spasionego to się uśmiałam Dziękuję

Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..

takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.

21 maja posadzone.

A tak wyglądały w niedzielę

Miałam nadzieję, że się uśmiechniesz.
Oooo widzisz ... teraz wszystko jasne.
Starszaki i duże sadzonki.
Moje sadzonki R_baronów to miały 20cm, ale mierząc z doniczką - to i tak podwoiły wysokość - trudno mus czekać
IceD fajnie przybiera, jest nadzieja, że w następnym sezonie będzie jak u Ciebie.

Mówisz, gracki do donic "to najgłupszy pomysł" - nie gadaj tak. Wszystkim się podobały i robiły wrażenie

Piękne te Twoje trawy.
Czasem słońce czasem deszcz 09:13, 28 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Idealny duet Jak widzę takie połączenia to nabieram ochoty na kwiatki...

nie operaj się, dla mnie kwiaty są konieczną częścią ogrodu właściwie udało mi się je skupić na jednej rabacie, która jest widoczna z kuchni i jadalni, czyli z miejsc, z których najczęściej je obserwuję i myślę że i Tobie udałoby sie znaleźć takie miejsce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:48, 28 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha to jest dopiero komplement ale na wiosnę będą tutaj zmiany. Jednak Ice Dance za duże do Red Baronów...

i masz pomysła co w zamian?
Czasem słońce czasem deszcz 22:35, 27 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
szybka akcja z rana i ... chyba jestem zadowolona, na razie

Idealny duet Jak widzę takie połączenia to nabieram ochoty na kwiatki...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:33, 27 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Mnie tego nie musisz mówić, zgrubienie na kości serdecznego palca od sekatora jeszcze minimalnie czuję. Od wiosny nie mogę założyć ulubionego pierścionka .

A czym wycinałaś? U mnie sprawdziła się piła do żywopłotów

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:28, 27 lip 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Toszka pisała o dodaniu do RB przekompostowanej kory żeby była przepuszczalna ziemia i że one rosną 20- 30 cm w głąb więc na tyle przygotować podłoże mogą mieć sucho i że są ekspansywne więcej nie pamiętam

Jak nie kupię teraz gracków to poczekam na Twoje ok

Moje id na ziemi suchej i gliniaste podlewam je więc często

Pamiętam też, że dodawałam piasku i oczywiście kompostu. Do tego leje przez cały sezon pokrzywę
A Red Baron mimo, że ma wkopane ograniczniki to przechodzi górą. Mam już zielone odrosty.
Może ID potrzeba troszkę rozlużnić ziemię?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:23, 27 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Teraz tak mówisz a na wiosnę będziemy się chyba korą zachwycać Szczerze to boję się tego wiosennego wycinania traw...oj będzie ból i zgrzytanie zębami

Mnie tego nie musisz mówić, zgrubienie na kości serdecznego palca od sekatora jeszcze minimalnie czuję. Od wiosny nie mogę założyć ulubionego pierścionka .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:15, 27 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)

ja też sie nad moimi zastanawiam, tez na wiosne sadzone mikrusy w stosunku do twoich Zmiany niesamowite,zazdroszczę

Toszka tej zimy podawała przepis na mieszankę podłoża do carexów i Red Baronów. Może ktoś ma zapisane i przypomni...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 27 lip 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Polinko ile lat mają Twoje ice dance? Mam roczne ale to są kurduple chyba muszę z nimi poważnie porozmawiać
Dobrze Cię widzieć w dobrej formie

A gracki to gdzie kupiłaś nigdzie ich nie widzę? A wstyd się przyznać nie mam ani jednego

Kasiu, Ice Dance kupowałam w tamtym roku. Ładne, duże sadzonki. Z jednej zrobiłam 4 A na jakim stanowisku i jakiej glebie masz ID.?

Gracki kupiłam trzy lata temu na alle...ale oczywiście kontakt mi zaginął.

Jeśli odbiją moje donicowe to będę miała na jesień ofertę grackowo-trawkową

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:06, 27 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Wiesz jak jakiś czas temu Paulonko podjęłaś decyzję o zmianach w twoim ogrodzie i o ujednoliceniu gatunków to nie pisałem nic ale miałam wątpliwości. Teraz widzę jaki te zmiany miały sens . Jest cudnie!!!
Widziałam też twoje wspomnienia z wyjazdu. Znów. Bieszczady i znów przejeżdżałas obok mnie i nie wpadłaś....

Ściskam cię mocno i życzę pokonania przeciwności, dasz radę

Małgoś dziękuję za szczerość. Wiedziałam, że muszę zmienić ogród całkowicie, ciężko było mi się rozstać z częścią roślin i te, których najbardziej żałowałam poszły do części gospodarczej.
Są tam róże, berberysy, szałwie, przetaczniki, liliowce i jeszcze wiele innych kwitnących lub ozdobnych tylko z liści.
Lubię jedną i drugą część mojego ogrodu ale wiem, że w tych poukładanych trawiastych rabatach odnajduję spokój i wyciszenie

Bieszczady pewnie będą i w następnym roku to będę pamiętać
Buziaki dobra dziewczyno!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:52, 27 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ciesze się

Ja też, ja też
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:51, 27 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Poli cudne, no po prostu cudne te rabaty Ci wyszły!

Teraz tak mówisz a na wiosnę będziemy się chyba korą zachwycać Szczerze to boję się tego wiosennego wycinania traw...oj będzie ból i zgrzytanie zębami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies