Tosiu, ID u mnie najszybciej rosną z wszystkich traw i najmniej problemowe.Nawet przy podlewaniu omijam je aby choć trochę przyoszczędzić na wodzie
Gracki w doniacach też mnie zachwycają ale one męczarnie tam przeżywają...Mimo braku nawozu i bardzo oszczędnego podlewania rozrastają się jak szalone i marnieją bo bryła korzeniowa wypełnia całą doniczkę i mają za mało miejsca.
Trawnik ciągle wygląda fajnie. Bardzo to miłe jak czytam pochwały, że się podoba, a był tak okropnie zniszczony.
Jesienią znowu będzie zwertykulowany i liczę, że będzie jeszcze ładniejszy
Miałam nadzieję, że się uśmiechniesz.
Oooo widzisz ... teraz wszystko jasne.
Starszaki i duże sadzonki.
Moje sadzonki R_baronów to miały 20cm, ale mierząc z doniczką - to i tak podwoiły wysokość - trudno mus czekać
IceD fajnie przybiera, jest nadzieja, że w następnym sezonie będzie jak u Ciebie.
Mówisz, gracki do donic "to najgłupszy pomysł" - nie gadaj tak. Wszystkim się podobały i robiły wrażenie
nie operaj się, dla mnie kwiaty są konieczną częścią ogrodu właściwie udało mi się je skupić na jednej rabacie, która jest widoczna z kuchni i jadalni, czyli z miejsc, z których najczęściej je obserwuję i myślę że i Tobie udałoby sie znaleźć takie miejsce
Pamiętam też, że dodawałam piasku i oczywiście kompostu. Do tego leje przez cały sezon pokrzywę
A Red Baron mimo, że ma wkopane ograniczniki to przechodzi górą. Mam już zielone odrosty.
Może ID potrzeba troszkę rozlużnić ziemię?
Mnie tego nie musisz mówić, zgrubienie na kości serdecznego palca od sekatora jeszcze minimalnie czuję. Od wiosny nie mogę założyć ulubionego pierścionka .
Małgoś dziękuję za szczerość. Wiedziałam, że muszę zmienić ogród całkowicie, ciężko było mi się rozstać z częścią roślin i te, których najbardziej żałowałam poszły do części gospodarczej.
Są tam róże, berberysy, szałwie, przetaczniki, liliowce i jeszcze wiele innych kwitnących lub ozdobnych tylko z liści.
Lubię jedną i drugą część mojego ogrodu ale wiem, że w tych poukładanych trawiastych rabatach odnajduję spokój i wyciszenie
Bieszczady pewnie będą i w następnym roku to będę pamiętać
Buziaki dobra dziewczyno!