Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Kasia73 22:20, 27 lip 2015

Toszka pisała o dodaniu do RB przekompostowanej kory żeby była przepuszczalna ziemia i że one rosną 20- 30 cm w głąb więc na tyle przygotować podłoże mogą mieć sucho i że są ekspansywne więcej nie pamiętam

Jak nie kupię teraz gracków to poczekam na Twoje ok

Moje id na ziemi suchej i gliniaste podlewam je więc często
Jagodaa 22:23, 27 lip 2015

polinka napisał(a)

Teraz tak mówisz a na wiosnę będziemy się chyba korą zachwycać Szczerze to boję się tego wiosennego wycinania traw...oj będzie ból i zgrzytanie zębami

Mnie tego nie musisz mówić, zgrubienie na kości serdecznego palca od sekatora jeszcze minimalnie czuję. Od wiosny nie mogę założyć ulubionego pierścionka .
polinka 22:28, 27 lip 2015

Kasia73 napisał(a)
Toszka pisała o dodaniu do RB przekompostowanej kory żeby była przepuszczalna ziemia i że one rosną 20- 30 cm w głąb więc na tyle przygotować podłoże mogą mieć sucho i że są ekspansywne więcej nie pamiętam

Jak nie kupię teraz gracków to poczekam na Twoje ok

Moje id na ziemi suchej i gliniaste podlewam je więc często

Pamiętam też, że dodawałam piasku i oczywiście kompostu. Do tego leje przez cały sezon pokrzywę
A Red Baron mimo, że ma wkopane ograniczniki to przechodzi górą. Mam już zielone odrosty.
Może ID potrzeba troszkę rozlużnić ziemię?
polinka 22:33, 27 lip 2015

Jagodaa napisał(a)

Mnie tego nie musisz mówić, zgrubienie na kości serdecznego palca od sekatora jeszcze minimalnie czuję. Od wiosny nie mogę założyć ulubionego pierścionka .

A czym wycinałaś? U mnie sprawdziła się piła do żywopłotów

siakowa 07:48, 28 lip 2015

polinka napisał(a)

Ha, ha to jest dopiero komplement ale na wiosnę będą tutaj zmiany. Jednak Ice Dance za duże do Red Baronów...

i masz pomysła co w zamian?
atena35 11:57, 28 lip 2015

polinka napisał(a)

Tosia z tego spasionego to się uśmiałam Dziękuję

Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..

takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.

21 maja posadzone.

A tak wyglądały w niedzielę

Miałam nadzieję, że się uśmiechniesz.
Oooo widzisz ... teraz wszystko jasne.
Starszaki i duże sadzonki.
Moje sadzonki R_baronów to miały 20cm, ale mierząc z doniczką - to i tak podwoiły wysokość - trudno mus czekać
IceD fajnie przybiera, jest nadzieja, że w następnym sezonie będzie jak u Ciebie.

Mówisz, gracki do donic "to najgłupszy pomysł" - nie gadaj tak. Wszystkim się podobały i robiły wrażenie

Piękne te Twoje trawy.
Madzenka 22:44, 28 lip 2015

Macham Blondina
Widze że dobry humorek dopisuje ! Buziam
Jagodaa 22:51, 28 lip 2015

polinka napisał(a)

A czym wycinałaś? U mnie sprawdziła się piła do żywopłotów

Sekatorem i to takim podłym z L . Nie miałam jeszcze wtedy tego obrotowego, może i dobrze, bo pewnie by się już zużył .
Margarete 12:34, 30 lip 2015

polinka napisał(a)

Tosia z tego spasionego to się uśmiałam Dziękuję

Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..

takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.

21 maja posadzone.

A tak wyglądały w niedzielę

No normalnie na dopingu te twoje trawy tak rosna...nie można tego wytłumaczyc inaczej
beta 12:54, 30 lip 2015

z ogromną przyjemnością ogląda się zdjęcia z Twojego ogrodu...pięknie to go sobie komponujesz...kolory konsekwentnie powtarzane....ograniczona liczba gatunków...ale jednocześnie nie ma się wrażenia nudy...

gratuluję...piękny kawałek planety