Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:06, 02 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Polinko - ruski rok u ciebie nie byłam, musze nadrobić...chociaż obrazkowe pismo.....

Małgoś, wątki tak pędzą, sezon ogrodowy w pełni więc to normalne, że mamy zaległości. Cieszę się bardzo, że jesteś!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:05, 02 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Tak mi się coś pamiętało, że Cię namawiałam na tę trawę

Bardzo dobrze Ci się pamiętało i bardzo dobrze, że mnie z Toszką namówiłyście
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:04, 02 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Paulina- kto to??? czy tak wyglądasz po tym fryzjerze co to miałaś rano iść?

Po fryzjerze wyglądam tak samo jak przed tylko siwków brak

Avaterek to moje ślubne wspomnienie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 02 lip 2015

Do góry
beta napisał(a)
Polinko pytałaś jak szybko rosną berberysy?...ciężko mi to dokładnie określić, ale wydaje mi się że moje w ciągu sezonu przyrosły ok 20-30 cm...ale mogę trochę przesadzić...musze poszukać foty z kwietnia tamtego roku...bo wtedy powstała ta rabata

Pani wczoraj w szkółce pokazywała mi ile są w stanie urosnąć w ciagu jednego sezonu. Wielkość nie jest jakaś porażająca więc jest ok., do tego przez cały sezon można ciać więc stracha już nie mam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:01, 02 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

cieszę się

melduje, że podłoga w altanie w końcu ułożona wczoraj eM do 22 walczył pokażę ale póki co nie wyrabiam a jeszcze gości będę mieć na cztery dni

Czyżbyś się nie cieszyła z gości? I to na cztery dni! Hm...

Oj ciekawa jestem tej podłogi, zaraz idę luknąć czy już wstawiłaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:00, 02 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Decyzja podjęta. Czekamy na efekt.

Tessiu, jest czad z tymi berberyskami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:54, 02 lip 2015

Do góry
Polinka, wpadłam tylko napisać, że masz cudowny avatarek i spdam szybciutko do roboty. Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 22:44, 01 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Czym pryskałaś?

Decisem, dziś było drugie podejście bo strącanie strumieniem wody też nie poskutkowało. Zobaczymy
W Kruklandii 15:38, 01 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

O cholerka!! Muszę sprawdzić! Jesli się okaże, że masz rację to po moim dobrym humorze...pół kompostownika pojechało na wysypisko...

Kruszczyca składa jaja w próchnie drzew liściastych, tak wyczytałam w necie. Czyli jednak nie ona.
Ale może to jaja ślimaków? Są podobne.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:54, 01 lip 2015

Do góry
Dziś 1.07., dla mnie to kolejna w roku ciężka data...

Ktoś pewnie pomyśli, że jestem w gorącej wodzie kąpana ale bardzo mi zależało aby dokładnie dziś posadzić berberysy, które uwielbiał mój tata...

Specjalnie dla mojego taty, czerwone berberysy ( z czerwonym kolorem jest u nas w rodzinie pewna legenda ale o tym innym razem).

Przepraszam, że nie nikomu nie odpowiedziałam ale dzisiaj nie nadaję się do towarzystwa...będę jutro.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:40, 01 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

No i zobacz...Ja zaczynam konkretnie podlewać ML-może to jest jakaś jedna z wielu przyczyn...Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi ML

Jeśli u kogoś ML pięknie i szybko rośnie proszę o odezwanie się!

U mnie rosnie ML ładnie, od ubiegłego roku, od wiosny, nie narzekam.....mogę tu wstawic fotkę ot choćby wczorajszą? niewiele go widac ale jest za bukszpanowa kulką, w półcieniu bo od słonca z tyłu zasłania go sumak i z boku perukowiec

Potem usune najwyżej

A gracki przeciwnie, tez od wiosny ubiegłej u mnie ale słabo przyrastają, bo one z kolei w bardziej cienistym miejscu mam, za hortkami, przy lesie i tam słonca maja niewiele i troche mokro, widocznie to nie jest najlepsze miejsce dla nich...rosną, nie zółkną ale doopy nie urywa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:42, 01 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tessiu, dziękuję
Co spojrzę na moje Silver Sceptre to myślę o Tobie i o Toszce- to Wy namawiałyście mnie na tą trawę i wspólnie porównywałyśmy wybarwienie w słońcu, cieniu, na piasku itd.

Tak mi się coś pamiętało, że Cię namawiałam na tę trawę

Dla odmiany czas na zmiany... 08:18, 01 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Betka, buziak za zdjęcia Świetny kolor! Mam o czym myśleć w nocy...

Nerwów maturalnych nie zazdroszczę, sama przez to przechodziłam i gorzej to przeżywałam niż własną maturę Gratulacje!!

ciekawe jak noc minęła i jaka decyzja

to już takie stare dziecię masz?...nie podejrzewałam koleżanki, nie podejrzewałam

buźka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:15, 01 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Wybór ostatecznie dokonany Dzięki! I to nie głosik bo to dla mnie wielki Głos.

cieszę się

melduje, że podłoga w altanie w końcu ułożona wczoraj eM do 22 walczył pokażę ale póki co nie wyrabiam a jeszcze gości będę mieć na cztery dni
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:52, 30 cze 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
O to muszę się przyjrzeć RB u mnie w lesie, bo tam mi Siostra różne niespodzianki posadziła .
Ale się zdziwiłam w zeszłym roku, gdy zobaczyłam przy tarasie właśnie RB i Hakone Tam mało słońca i kwaśnica.
U siebie też gdzieś w kącie posadzę, zobaczę co się będzie działo.

Berberysy ładne, wiesz, że lubię taki pokrój strzelisty i te listki gęste na gałązkach. Sadź i obserwuj, a my obserwujemy razem z Tobą .

Fajnie, że masz siostrę, która lubi takie niespodzianki robić Mój brat wymyślił sobie ogród typowo męski- trawnik i żywopłot z iglaków...A ja tyle traw mogłabym u niego posadzić...

Toszka też pisała, że z Red Baronem połowa sukcesu to dobra mieszanka ziemi, piasku i jak dobrze pamiętam to przekompostowanej kory.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:47, 30 cze 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
No to niech Pani już sadzi te berberysy
A wybrałaś już jakie?
...and the winner is...

Betkowe Orange Rocket.
Oczywiście jeśli u mnie dostanę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:35, 30 cze 2015

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji!
Uciekam spać, jutro rano fryzjer a pózniej zakupy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:33, 30 cze 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Poli - przeceniasz mnie. Ale miło, że trafiają do Ciebie moje słowa.

Jagoo
- u mnie baron jest w półcieniu i ładnie się wybarwia. Czytałam, że jego wybarwienie wcale nie zależy od słońca, a od składników w glebie...

Marta- Ty siebie nie doceniasz...a ja tylko piszę prawdę, którą wszyscy, którzy Cię znają to pewnie potwierdzą.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:27, 30 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Swój głosik na berberysy oddaję

Wybór ostatecznie dokonany Dzięki! I to nie głosik bo to dla mnie wielki Głos.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 30 cze 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Wg mnie jedno drugiemu nie przeszkadza .

Ślicznie RB u Ciebie wygląda. Ja się nawet zastanawiałam, czy by nie podmienić szałwii na berberysowej właśnie na niego, bo byłby cały czas akcent, ale chyba nie ma tam wystarczająco słońca.

On mi się coraz bardziej podoba

Wiedziałam od początku, że RB byłby tam najlepszy...ale nawet z moim zamiłowaniem do mini...chyba pokuszę się na nową roślinę Posadzę i wtedy określę swoje odczucia

Jak dobrze pamiętam Marta ostatnio pisała i wstawiła u siebie zdjęcia RB w cienistym miejscu z opisem, że mimo braku słońca RB jest wybarwiony.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies