Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Tarnowie 09:43, 25 cze 2020

Do góry
Richie napisał(a)

Pieknie, ile lat ma ta trzmielina?
Zieleń, drewno i antracyt 09:39, 25 cze 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Tęsknie do zakupów Aaa, zapomniałam, wczoraj jednak przyszły dwie roślinki. Chociaż to nie to samo, co wizyta w szkółce. Tak, tęsknię do szkółek
Ciekawa jestem tej Twojej rabaty, więc wiesz, działaj, działaj

Muszę przyznać, że szkółki mam w pobliżu całkiem fajne i prócz tej w Kórniku nad wyraz wyludnione
Co do efektu końcowego rabaty to muszę Cię rozczarować. Nie potrafię zapełniać pustych przestrzeni w ogrodzie w szybkim tempie. Myślenie i wyszukiwanie roślin zajmuje mi zawsze więcej czasu niż przeciętnemu maniakowi ogrodowemu A do tego mam wyrzuty sumienia przy kolejnych zakupach. Ostatnio przeliczyłam, ile już w tym roku wydałam na ogród...wyszło sporo ponad plan

Ciekawe, czy jak zbiorę nasiona z poszczególnych kolorów lwich paszczy to powtórzą cechy rodzica?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:35, 25 cze 2020

Do góry
Czy takie dziadostwo też wyrywać?
Ogrodowo zakręcona. 09:33, 25 cze 2020

Do góry
Nie wiem jak ciąć te cisy, żeby załatać dziury?

i przywrotnik po deszczu:

Jeżówkowe-Love 09:33, 25 cze 2020

Do góry
Ja bym pogrubiła łezkę żeby jej bok był bardziej równoległy do rabaty
Sama w sobie nie musi być taka równiutką i symetryczna
Palcem rysowane
Wszystkiego po trochu 09:30, 25 cze 2020

Do góry
I wciąż te same rokrocznie ujęcia

Ogrodowo zakręcona. 09:29, 25 cze 2020

Do góry
Róże zeżarte przez szałwie:

Ogrodowo zakręcona. 09:27, 25 cze 2020

Do góry
kasiab napisał(a)
Madziu jakie podłoże do trawników sypalas i ile cm? Jaka masz powierzchnię trawnika i jak liczylas ile podłoża potrzebujesz?

Przepraszam, że dopiero teraz

Zieleń, drewno i antracyt 09:24, 25 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
A ja poproszę odrobinę deszczu
Kolorki cudne

Deszczu niestety nie podeślę, ale masz jeszcze hardkorowy różowy na pocieszenie
Jeżówkowe-Love 09:24, 25 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A wyszło tak ..i teraz niewiem czy popracować jeszcze i zagiąć ogonek łezce czy tak zostawić?
Rabata ma teraz 4,2m długości i 2,4m w najszerszym miejscu

Muszę jeszcze popracować nad kształtem tej długiej rabaty z tyłu.. chcę ją delikatnie pofalować aby bardziej dopasować ją do łezki.

Zawinąć ogonek tak jak rabatka obok leci. Co robisz z tą przekopaną trawą? Czekasz aż przeschnie i grabisz czy ręcznie sie bawisz w wybieranie? Tez mnie to czeka i chcę sobie zaoszczędzic roboty do minimum.
Wszystkiego po trochu 09:24, 25 cze 2020

Do góry
Wszystkim dziękuję za zaglądanie,
mam remont, masakra, zepsuł mi się aparat albo źle go ustawiłam, nie mam do niego cierpliwości.
Robię trochę zdjęć ale nie wstawiam bo mi się nie podobają
Trawnik cały w kwitnących chwastach, nie ma kiedy skosić, rośliny rosną, róże ostrózki i astry już zaczynają mieć mączniaka. Nie mam nastroju żeby robić opryski, jakoś opadły mi skrzydła, ale jak tak mam jak już zaczynają się choroby grzybowe w ogrodzie. Nie lubię oprysków, mączniak atakuje róże bardzo, są skarlałe młode pędy, zresztą te opryski mało co dają.
Tak więc na razie jestem słabo aktywna na forum,
wstawiam kilka zdjęć, są za ciemne, kolory przekłamane, to zniechęca do ich robienia

Lykkefund i Gipsy Boy obrastają drewutnię

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 09:16, 25 cze 2020

Do góry
Dorii napisał(a)
Rabata frontowa nieco poszkodowana przez moje najukochańsze szkodniki i ich pojazdy. Szczególnie szałwia ucierpiała jednak parę kwiatostanów się ostało.

Szkodniki i ich pojazdy Uśmiałam się Mój szkodnik wjechał w liliowce plastikową kosiarką, już i tak były nieco połamane po sadzeniu a teraz w ogóle

Fajne miejsce do siedzenia pod szumiącymi brzózkami.
Jeżówkowe-Love 09:09, 25 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A wyszło tak ..i teraz niewiem czy popracować jeszcze i zagiąć ogonek łezce czy tak zostawić?
Rabata ma teraz 4,2m długości i 2,4m w najszerszym miejscu

Muszę jeszcze popracować nad kształtem tej długiej rabaty z tyłu.. chcę ją delikatnie pofalować aby bardziej dopasować ją do łezki.

Się narobiłaś, kobieto! Ale ładnie Ci to wychodzi, kop dalej
Nie pamiętam - miejsce na następne jeżówki, czy jeszcze nie masz planu?
W Kruklandii 09:08, 25 cze 2020

Do góry
Juzia napisał(a)

No kolorem i wielkością jest idealna!!!
Tylko te karbowania jakoś mi nie leżą...

Ale póki co to jedna z faworytek

A mogłabyś wrzucić więcej fotek? Z różnych stadiów kwitnienia???
Plissss

Do raju daleko - u Ewy 09:07, 25 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zagęszcza się rabata ambrowcowa

Rozkręcają się róże św. Tereski

Bardzo mi się podobają ambrowce, piękne i ciekawe mają liście. Wciąż mam nadzieję, że nasz się przyjmie..., na razie wygląda marnie.
Ogród to moje hobby 09:05, 25 cze 2020

Do góry
Witam.Dzisiaj opowiem Wam trochę o klonach japońskich.Stopniowo będę dodawał i opisywał każdy które mam ale to potrwa bo ciągle brak czasu a z ogrodem to tak jak z małym dzieckiem ciągle trzeba dogladać.Na poczatek klon tatarski który prowadzę jako bonsai w doniczce już 10 lat.Kiedyś w szkółce leśnej kupiłem taki wykszywiony egzemlarz i wiedziałem że przeznaczę go na bonsai.Kwitnie niepozornymi kwiatuszkami wiosną ale w tym roku nie wytworzył owoców.Zawsze wisza piękne czerwone motylki.Cudnie wybarwia się na kolor czerwony jesienią.Jeżeli kogoś interesuje jak zrobic takie bonsai to podpowiem.
Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 09:04, 25 cze 2020

Do góry
UlaB napisał(a)
Mirko, zdjecie dla Ciebie

Na razie widze takie 3

No i brawo, moje też jednak mają pąki, zmarzły tylko te szczytowe
Przy okazji widzę trochę zdjęć z Twojego ogrodu, ślicznie masz
Zieleń, drewno i antracyt 08:53, 25 cze 2020

Do góry
Za oknem szykuje się kolejny szarobury dzień. Energetyczna dawka koloru na tą szarzyznę prosto z wiejskiej. Jeszcze chwila i muszę ciachnąć szałwię.

Kilka lat temu posadziłam u siebie malwy. Niestety były całe we rdzy i już nie miałam chęci się z nią męczyć. Myślałam, że usunęłam wszystkie siewki. A tu proszę Oczywiście rdza też jest, ale skoro ta sadzonka miała tyle wigoru, że wytrzymała w tym miejscu to nie miałam serca jej wyrywać.

Życzę wszystkim odrobiny słońca
Ogród w remoncie 08:46, 25 cze 2020

Do góry
Zobaczcie różnicę po ostatnich ulewach.
Dereń chiński

A tu zwykły kousa niczym niewzruszony

Przerwa na kawę... 08:45, 25 cze 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Warzywnik - uwielbiam go za klimat. Jak tam będzie jeszcze ta szklarenka z czarnymi ramami to już w ogóle maestria i mistrzostwo. Rozpłynę się stojąc w warzywach

Nie dziwię się, że go uwielbiasz, ten warzywnik to prawdziwe mistrzostwo! Te zdjęcia powaliły mnie kompletnie! Gratuluję! Ale trzeba przyznać, że dużego uroku ten murek dodaje.
Podziwiam też trawnik - mój pomimo dobrze przygotowanej gleby, marnieje w oczach. Na wiosnę robiłam wertykulację i aerację, ale powoli robi się rudawo-czerwony. Deszczu aż za dużo, więc wody nie brakuje. Jak mu pomóc?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies