Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 12:02, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dziewczyny ja tam gdzie jest trawnik spadku nie mam tylko wokoł tarasu skarpy, dalej jest juz na prosto. myslalam dać palisadki bo sa juz przy schodach i bedą pasowac jak pociągnie się je dalej

bedzie jak te czarne linie, a zastanawiam sie nad jeszcze jednym pietrem jak czerwone linie i wtedy palisadki na równo z tymi tarasowymi. ale to jak brukarze przyjadą to bedziemy dumać

Hej Aniu, bardzo fajny pomysł z tymi palisadkami na skarpie, przestrzeń będzie uporządkowana i ciekawie podzielona, podoba mi się
Ogród z pergolą 11:39, 14 mar 2016

Do góry
i mam ważne pytanie znowu
czy możecie polecić jakiś sprawdzony wertykulator?
Ogród z pergolą 11:38, 14 mar 2016

Do góry
wiecie co kupowalam dzisiaj nawóz do trawnika (btw polifoskę) i oczywiscie oko mi sie zawiesiło na nasionach i kupiłam kocimietkę. ale, ale...białą..napisane tylko kocimietka, bez odmiany
niewiem czy bedzie mi do róż pasować ale co tam
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:36, 14 mar 2016

Do góry
rozark napisał(a)

bądź dobrej myśli, mróz był z -3 st, nic im nie powinno być żywe pączki są jasne, prawie białe, łatwo poznasz jak zmarzły, bo sczernieją.

to będę je obserwować..dzisiaj rozrysuję tą moją rożanke i muszę zaplanowac które gdzie posadzę i te już wsadzić bo cala w strachu o nie chodzę.
a powiedz mi mogłabym do tego naszego zamówienia na f. domówić jeszcze jedną swany? bo mi cos nie gra jak te 8 okrywowych oczami wyobraźni wsadzam na moje skarpy
moze jeszcze nie pakowali to dołożą
Ogród z pergolą 11:32, 14 mar 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
O tulipanowcu widzę debatujecie. To tylko dorzucę swoje trzy grosze ok? Ania, wiesz że tulipaniwca nazywa się żółtą topolą potocznie? Żółty ze względu na jesienny kolor liści a topola ze względu na rozmiar. To jedno z najwyżej rosnących drzew. U nas tak samo osiągają 25 metrów ale to by trzeba było sprawdzić jeszcze w jakimś katalogu. Także ostrożnie z tym czystym gatunkiem. No chyba żebyś go id północnej strony posadziła to nic nie zrobi.
Teraz piszę z Tel ale chyba mam na kompie zdjęcie Rogowickiego okazu . Jeśli tak to wieczorkiem mogę ci wrzucić jak chcesz. Na razie to zdycham na ból zęba Nie spodziewałam się że dziadostwo tak mi da w kość A chirurg dopiero na kwiecień buuuu :'(

o bosze współczuje bólu zęba poza bólem karku to druga moja największa katorga!
ja o tulipanowcu raczej nie myslę, boję sie takich wysokich drzew, pamiętasz przecież ile dumałam nad 12 metrowymi brzozami? to juz byl kosmos..
Ogród z pergolą 11:30, 14 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)

O to teraz mam obraz. Ja to bym nie robiła tych uskoków na 3 i 4 bo tak jakoś mi się bradziej przejrzyście zrobi bez nich.

wiem, wiem mi też sie juz tak nie widzi, muszę nowe rysunki porobić..
Ogród z pergolą 11:29, 14 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja to trochę teraz żałuję że w taki spadek terenu jak Ty Aniu robisz przy tarasie nie wmontowałam sobie takiego czegoś
https://pl.pinterest.com/pin/557672366336872651/

Tylko zrobiłam spadek na gładko

Może to co proponuje Iwonka wcale nie jest złym pomysłem. Taki nieduży murek też dobrze podtrzyma ziemię przed obsypaniem.

https://pl.pinterest.com/pin/76842737369022693/

ivo napisał(a)

Makao uważam że to świetny pomysł: praktycznie ale i wygląda ciekawie.

dziewczyny ja tam gdzie jest trawnik spadku nie mam tylko wokoł tarasu skarpy, dalej jest juz na prosto. myslalam dać palisadki bo sa juz przy schodach i bedą pasowac jak pociągnie się je dalej

bedzie jak te czarne linie, a zastanawiam sie nad jeszcze jednym pietrem jak czerwone linie i wtedy palisadki na równo z tymi tarasowymi. ale to jak brukarze przyjadą to bedziemy dumać
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:20, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Renata..chyba odwaliłam numer..ostatnio jak szykowałam rabatę to odkopałam troche te róże zadolowane i nie zrobiłam znowu kopczyka tylko tak je zostawilam a tu dzisiaj w nocy chyba taki mróż był bo szronu duzo w ogrodzie..pewnie zmarzły co??

bądź dobrej myśli, mróz był z -3 st, nic im nie powinno być żywe pączki są jasne, prawie białe, łatwo poznasz jak zmarzły, bo sczernieją.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:15, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

new dawn i hanne
miejsce szczepienia miały na wierzchu

Ach, to spokojnie, New Dawn to hybryda wichurana, czyli raczej terminatorka. Ta druga tez powinna dać radę. Przykryj je czymś na kolejne noce i już
Ogród z pergolą 11:12, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak ogólnie to jest tak

ponumerowane rabaty nie są jeszcze szczegolowow ustalone (poza 2 bo tam jest plan na brzozową)bo narazie i tak nie będę ich robic to nie ma sensu. jeszcze się inspiruje i myślę nad nimi. bo możliwe ze nie bedą w taki schodek tylko na prosto i w srodku podzielone kwadratami 2x2 obsadzonymi jednakowymi roslinami
ale niewiem na 100% narazie na co się zdecyduję więc na tą chwilę skupiam się na różance, skarpach, tarasie i altanie

O to teraz mam obraz. Ja to bym nie robiła tych uskoków na 3 i 4 bo tak jakoś mi się bradziej przejrzyście zrobi bez nich.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:10, 14 mar 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Ups, a jakie to róże? Jeśli miejsce szczepienia miały jeszcze pod ziemia, to zawsze mogą jeszcze stamtąd odbić. Róż aż tak szybko nic nie zabije

new dawn i hanne
miejsce szczepienia miały na wierzchu
Ogród z pergolą 11:08, 14 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Aniu u Ciebie mus zrobić jakiś taki ogólny planik i rozpisać co gdzie bo ja się u Ciebie pogubiłam. A chciałabym wiedzieć co i jak

tak ogólnie to jest tak

ponumerowane rabaty nie są jeszcze szczegolowow ustalone (poza 2 bo tam jest plan na brzozową)bo narazie i tak nie będę ich robic to nie ma sensu. jeszcze się inspiruje i myślę nad nimi. bo możliwe ze nie bedą w taki schodek tylko na prosto i w srodku podzielone kwadratami 2x2 obsadzonymi jednakowymi roslinami
ale niewiem na 100% narazie na co się zdecyduję więc na tą chwilę skupiam się na różance, skarpach, tarasie i altanie
Ogród z pergolą 10:51, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, palisadki dasz na końcu, czy podzielisz rabatę i będą w połowie?

myślałam dać na dole skarp równo z dolnym schodkiem schodów. zatrzymają mi ziemię ze skarp
Ogród z pergolą 10:45, 14 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Nadrobiłam wszystko
Hortki będą ładnie stały przez cały sezon dzięki takiemu niskiemu przycięciu Swoje w pierwszym sezonie przycięłam za wysoko i po ulewie wszystkie leżały, pózniej Irenka objaśniła co i jak i teraz żaden deszcz im nie straszny

oby, oby Polinka bo przykro by mi było ze pierwsze działania i juz porażka
Ogród z pergolą 10:44, 14 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ja mam mniejsza dzialke i mam

Kasia juz widziałam Twoją liste drzew i bylam pod wrażeniem, a ja się tu nad marnymi 5szt zastanawiam......
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:44, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja rano miałam bardzo mroźno, niewiem czy róż nie załatwiłam bo odkrylam kopczyki w zadołowanych a tu dzisiaj taki szron w ogrodzie

Ups, a jakie to róże? Jeśli miejsce szczepienia miały jeszcze pod ziemia, to zawsze mogą jeszcze stamtąd odbić. Róż aż tak szybko nic nie zabije
Ogród z pergolą 10:43, 14 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

oj tam oj tam... można ciąć, Danusia ma i ciacha bez oporu.
Jak będzie w Rogowie to sobie go sprawię, zamierzam wyciąć sumaki, bo mnie wkurza ciągła walka z odrostami...

muszę go zobaczyć w Rogowie na zywo, zresztą duzo drzew tam muszę dokladnie obejrzeć bo fotki z internetu to pikus a decyzja o drzewach na dziesiątki lat..
sumaki pięknie sie przebarwiają ale ja tez bym ich nie chciała
Ogród tworzony z pasją 10:39, 14 mar 2016

Do góry
macham Karol i dziękuję ze zawsze jakieś miło słowo od Ciebie mam
Ogród z pergolą 10:38, 14 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ale będziesz miała piękna rabate przy tarasie.

dziękuję myślę dzisiaj jak będę mieć chwilkę rozrysować tą rabatę dokładnie to mi pomożecie moze ulokować róże jakoś sensownie bo ja to pewnie znowu jakies babole zrobię..
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:26, 14 mar 2016

Do góry
Renata..chyba odwaliłam numer..ostatnio jak szykowałam rabatę to odkopałam troche te róże zadolowane i nie zrobiłam znowu kopczyka tylko tak je zostawilam a tu dzisiaj w nocy chyba taki mróż był bo szronu duzo w ogrodzie..pewnie zmarzły co??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies