Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogródek Iwony 19:11, 22 lut 2016

Do góry
Asiu, w zeszłym roku siałam z paczuszki ze sklepu. Wzeszły 4 sadzonki. Teraz posiałam krwawnika z nasion od Reni Ren133. Ładnie wschodzą. Na pewno będzie ich więcej. Pikuje się łatwo. A w maju do gruntu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:56, 22 lut 2016

Do góry
A ja znowu zaczynam sezon ogrodowy od zakupu narzędzi

Moja codzienność - ogród Oli 18:41, 22 lut 2016

Do góry
No to zaszaleliście
Malutki pod lasem 18:15, 22 lut 2016

Do góry
Dzięki Aniu
A widzisz Twoja nie jest taka bordowa A kiedy ją sadziłaś?
Moja codzienność - ogród Oli 18:12, 22 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Olu
A myślisz, że jaki głęboki ten zbiornik przy ściance powinien być jeśli zrobimy kamienie na wierzchu?

pojęcia nie mam gdyż nigdy się tym nie interesowałam może ok 50cm ? Danusi podpytaj
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:12, 22 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Renia, żeby Ci nie śmiecić wkleiłam u siebie dzisiejszą bergenię

idę ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:12, 22 lut 2016

Do góry
Fajna imprezka

PS A wiesz, ze mój M też z 21 lutego?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:04, 22 lut 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Renatko moja bergenia sprzed chwili.

A widzisz Twoja jest zielona A to dlatego, że rośnie w cieniu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:03, 22 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu przejrzałam wspomnienia z ubiegłego sezonu i wyczytałam, że ścianka jednak zaakceptowana przez eMa i nawet spotkanie z murarzem było - no super!

P.s. Byłam wczoraj na "Planecie Singli" - też mi się podobało

Murarz przełożył spotkanie ... ach ci fachowcy ... ale dobrze, że eM jest na tak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:00, 22 lut 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Reniu wstawiam ci zgodnie z umową moje bergenie - stan na dziś a dodatkowo w związku z postem Nikity dorzucam mojego pierwszego iryska....
Na resztę wiosennych sygnałów zapraszam do mnie,dużo ich nie mam ale zawsze...każdy kwiatek o tej porze roku cieszy...

Widzę, że bergenie tak mają, że są bordowawe zimą Na swoje cebulowe będę musiała jeszcze trochę poczekać Takiego iryska wyglądam u siebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:56, 22 lut 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Reniu, co tam u ciebie? Pani wiosna już u ciebie była?

Póki co wiosna mnie omija ... jedynie ciemierniki kwitną
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:43, 22 lut 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ależ się działo!

Drzewa piękne.

Dziękuję Ewuniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:42, 22 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
No widzisz u Anety ta bergenia wygląda dużo ładniej. Może to też zasługa tego że rosną bardzo blisko siebie i nie robią się takie prześwity jak u mnie. Muszę swoje 4 zbliżyć do siebie bo odmianę raczej mamy taką samą.

A ja myślałam, że ona rośnie jak wściekła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:40, 22 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O bergeni nie pogadam bo nie mam.o chemi w oczku tez nie.ale do niedzieli musisz wizdrowiec koniecznie

A nie do soboty?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:38, 22 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

U Oli śledziłam, też myślę wykonać to sposobem gospodarczym. Tylko ja sie zastanawiam nad zbiornikiem- jeśli będzie to niewielki i bez roślin ale spodobała mi się twoja inspiracja z kamieniami

Orientuj się Asia jak to zrobić ... będziemy się wspierać
Tu ma być ogród :) 16:01, 22 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne masz te ciemierniki
Tak sobie same w donicach wyrosły pod Twoją nieobecność?
A i krokusów zazdroszczę bo u mnie jeszcze ani jednego pączka

No niestety, krasnoludków nie było, sama je sadziłam

Krokusów całkiem sporo już kwitnie, nawet przez grubą warstwę żwiru się przebiły, a trochę się o nie bałam.
Tu ma być ogród :) 15:45, 22 lut 2016

Do góry
Śliczne masz te ciemierniki
Tak sobie same w donicach wyrosły pod Twoją nieobecność?
A i krokusów zazdroszczę bo u mnie jeszcze ani jednego pączka
Anna i Ogród 15:41, 22 lut 2016

Do góry
Ja tam bym się napiła gorącej czekolady
Ogród z pergolą 14:59, 22 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ania
Wracając do uwag Justyny to może warto przemyśleć to co pisze?
Jeśli chodzi o tą problematyczną rabatę z rh może należałoby wsadzić świerki serbskie w jednej linii przed drewutnią tak żeby i ta studzienka była z tyłu czyli miałabyś szersze przejście do drewutni i śmietnika ... ile świerków masz posadzonych w szpalerze? 7szt? Jaka byłaby wtedy odległość od serbów do posadzonych już rodków? Z tyłu za RH aż prosi się coś jaśniejszego posadzić ... ja będę miała u siebie na pewno miscanta Variegatus ... chociaż świetnie rozświetliłby tą rabatę dereń Ivory Halo, który ślicznie wygląda również jesienią, zimą i wczesną wiosną. Nie wiem jak duża jest odległość między świerkami a rh ... może tam zmieściłoby się i drzewo ale jeśli juz to jedna sztuka jakiś wyjątkowy okaz I faktycznie daniki to może już za dużo zieleni na jednej rabacie ... przecież takie danici możesz wykorzystać właśnie z tyłu tej rabaty gdzieś przy tej drewutni ... tam tez mogłabyś zrobić sobie kompostownik bo to bardzo fajna sprawa ... ogród nie tylko powinien być piękny ale właśnie zdrowy Przed rh może dobre byłyby wrzosy z wrzoścami ... moje wrzosy nawet zimą cuuudnie wyglądają ... przy kostce taka jaśniutka zieleń dobrze się sprawdzi a pomiędzy krokusy, tulipany a w rh czosnki ... ale to już na przyszły sezon
Przeprasza, że Ci taki elaborat zapodałam ale takie tu trochę zgrzyty wystąpiły ... wszystko da się jakoś rozwiązać ... czasami potrzeba czasu ... czasami trzeba sobie dać dzień dwa przerwy ... poinspirować się w ciszy ... pokontemplować i znowu wrócić do tematu ... moim zdaniem krytyka jest dobra ... bo stopuje ... zmusza do myślenia ... uczy pokory ...

Nawymądrzałam się przepraszam ... ja też trochę przeziębiona ... nie poszłam do kościoła i leżę w łóżku

dzięki za opinie, pierwszy raz mi sie tak tu udzielasz, chyba naprawdę potrzebuję pomocy
generalnie to umknęło mi zeby Justyna mi coś o serbach pisała, miałam wrażenie ze o danice i różach raczej :/ ale pomysł z serbami w linii jest fajny, nie pomyślałam o tym wcale..
a drzewo to właśnie ja myślałam o buku dawyck gold dalby jasny kolor na rabacie. o variegatusach chyba Karola albo Toszka pisały że szału z nimi nie ma i ładne sa tylko przez chwilę. jak znajde ten cytat to tu wkleję.
tu wymiary tego frontu

Renia zdrówka życzę, kuruj się bo inaczej to wyjątkowo pociągająca ekipa pojedzie na Gardenię
Anna i Ogród 13:37, 22 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Coś wisi w powietrzu, że tyle nosów na kwintę
Niech w końcu ta wiosna przyjdzie bo popadniemy w jakąś depresję ...

Nie - nosy na kwintę raczej nie ale jedna z nas zwątpiła w swoje siły i chce się wycofać więc wszyscy tak poważnie piszą na dwóch wątkach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies