Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Mój zielony świat 22:19, 13 kwi 2014

Do góry
Irenko, Kondziu, dzięki

Z serii metamorfozy - wrzosowisko

Było

Staje się...

Przesadzona z innej części ogrodu została tuja Whipkord, tu jest zdecydowanie lepiej wyeksponowana. Przewędrował też kiścień i klon japoński aureum.
Tam gdzie są trzy zielone kijki koło siebie posadzę niskie kosodrzewiny, na miejscu wysokiej tyczki bambusowej pojawi się magnolia (zastanawiam sie między Sieboldii plena, a Genie), a tam gdzie pojedyncze kijki, dojdą głazy. Po prawej stronie będzie ścieżka z łupka, a za nią część z rh (czekają na przesadzenia z niewłaściwie wybranych miejsc). Dodam jeszcze do wrzosowiska trawy, wybór między hakone, stipą, a rozplenicą little boy.

Ku pamięci, odmiany:
Wrzośce
Golden Starlet, Vivellii,
Wrzosy
Peter Sparkes, Robert Chapman, Dark Beauty, Heidezwerg, J.H.Hamilton, Kinlochruel
Azalia japońska Anouk

Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 22:07, 13 kwi 2014

Do góry
Aniu Twoja magnolia piękna zdjęcie z 2 maja 2012 ,ile ma kwiatów ,super,masz racje ze wybierasz późniejsze odmiany szkoda żeby przemarzły ,jednak jesteś bardzo praktyczna i to się chwali
Ogród Magdalenka 21:15, 13 kwi 2014

Do góry
Tfu tfu, piękne te graby!!! A kuleczki w nogach i do tego tawki, tak jak lubię Magnolia zachywyca, ach jak ja lubię te klimaty.
Madziu ja jestem bardzo kontenta z mojch delikatnych turkusowych ozdób na święta, do tego landrynkowy róż i stól wielkanocny w tym roku będzie taki jak sobie wymyśliłam. Jeszcze musze serwetki w odpowiednim kolorze dokupić, biały obrus odebrac z magla i chyba od czwartku wezmę urlop aby umyć okna...
Piaskownia na zakręcie 20:45, 13 kwi 2014

Do góry
Piękne fotki Moja magnolia też jeszcze w pąkach No i dobrze bo u nas mróz był Pozdrowienia na nowy tydzień zostawiam
Moje miejsce na ziemi 20:14, 13 kwi 2014

Do góry
Iwona,
bardzo dziękuję za taki miłe słowa. Cieszę się, że nasza radosna twórczość może się podobać To co udało nam się stworzyć robiliśmy kolejno jak były i środki i siły a to przy takich rozmiarach działki jest różnie

Dzisiejsza piękna pogoda nastroiła mnie do cykania fotek, oto kilka z wiosennych akcentów:

moje ulubione tulipanki

migdałek też już w pełni rozkwitu

magnolia - mimo, że mam ją już 3 lata po raz pierwszy zakwitnie. Była złamana, potem przemarzła, a teraz mam nadzieję, że pokaże swoje piękne oblicze. Czekam, jeszcze płatków nie rozchyliła...

nawet rabarbar zaczyna kwitnąć ???

Makowo na Kociewiu 19:59, 13 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Kasiu, miejsce na meble gotowe, ale czy nie za male??? Twoj rodek jest obledny Cudo I magnolia na bogato, ze o hiacyntach nie wspomne. Bujnie masz niesamowicie

Jak już będą gotowe to wtedy będę dalej trawnik wycinać ...sznurkiem wygrodziłam to sama rogówka powinna się zmieścić ale stół ...tak jak pisałam dopasuję jak będą
Makowo na Kociewiu 19:55, 13 kwi 2014

Do góry
Kasiu, miejsce na meble gotowe, ale czy nie za male??? Twoj rodek jest obledny Cudo I magnolia na bogato, ze o hiacyntach nie wspomne. Bujnie masz niesamowicie
Ogród dla Agusi 19:34, 13 kwi 2014

Do góry
Jagódko moja magnolia Pinkie przeciąga kwitnienie nawet do maja.To widok jej kwiatu 13-go maja .

Kwitnie razem z kaliną Burkwooda
Od ogrodu do łąki i stawu 18:07, 13 kwi 2014

Do góry
jolka napisał(a)

Magnolia wspaniała! Czy to alexandrina??
Muszę koniecznie ją dodać do listy zakupów w kolejnym sezonie
Pozdrowienia Domi

niestety nie wiem na pewno jaka to odmiana. można się tylko domyślać, że to alexandrina.
teraz zaczyna kwitnąć na dobre, więc jutro zrobię jej sesję

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:43, 13 kwi 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Joasiu, przeczytałam. Chylę czoła, uznanie dla Męża. Pracy włożony ogrom, ale praca w ogrodzie to przeciez saaaama przyjemnośc, nawet to zrywanie darni, nawet to grabienie trawy. Nam siłownia nie potrzebna!
A to dopiero początek sezonu.
Magnolia jest śliczna, i kolor skrzyni , bardzo mi się podoba, Czy możesz zdradzić czym malowane?
Oj, zainspirowała mnie ta wycieczka po Waszych włościach, zainspirowała.
Pozdrowienia.

Aniu, niesamowita jesteś
Wszystko przeczytałaś?
Magnolia rosnie u mnie dopiero rok i dlatego jej kwiaty tak bardzo cieszą, bałam się, że w moim surowym klimacie nie zakwitnie lub wogóle zmarznie ale jakoś dała radę. Ale tylko dlatego że zima łaskawie się z nami wszystkimi obeszła.
Skrzynie były malowane dekoralem do drewna, kolor jasny szary.
Ogrodowisko jest źródłem ogromnej wiedzy i różnych inspiracji, jesteś niedawno na tym forum i nie przejrzałaś wszystkich wątków. Na innych znajdziesz o wiele więcej inspiracji, ale miło że coś Ci u mnie wpadło w oko. Mój ogród w ciągłych przeróbkach na miarę moich możliwości finansowych.
pozdrawiam serdecznie
Piaskownia na zakręcie 17:30, 13 kwi 2014

Do góry
Ewa, tulipanki jak magnolia te same kolorki, ale się zgrały z kwitnieniem, o mahonia.........cieszę się, że jeszcze ktoś pokazuje mahonie w ogrodach, taka zapomniana jest ostatnio, tak samo jukki, przestały być pokazywane w ogrodach, a jednak każda z tych roślin jest wyjątkowa
Ogród Magdalenka 17:26, 13 kwi 2014

Do góry
Magnolia długo kwitnie w tym roku , nie ma wiatrów, kwiatki się trzymają ...

Ogród niby nowoczesny ale... 16:53, 13 kwi 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Magnolia może Susan?...moja pod taka nazwą tak samo wygląda
Gabiony super sie prezentują
Tulipany i szafirki cudne...i jak ich nie kochać?
Buziaki zostawiam

Hm...jeszcze kilka dni i się zobaczy co to za magnolia...
Dziś tak wieje, że magnolia stracila jeden płatek...wrrr....
Bajkowy ogród Weroniki 16:25, 13 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Jestem zachwycona zdjęciami, pięknie jest u Ciebie i widać pasję ogrodową.
Pozdrawiam
Pozdrawiam.
Magdalenko, podziwiałam Twoje zakupy, róża piękna.

U mnie nadal chłodno. Sasanki dzisiaj.

Floksy dojrzewają do pełnych "poduch"
Dzisiaj podróżowałam na trasie Częstochowa -do domu 120km, widziałam piękne magnolie i duże krzewy czerwonych pigwowców. Piękne, ale w innych ogrodach.

Moja magnolia, kiedy będzie wielkim drzewem?

Niedługo zakwitną konwalie

i bzy.
Makowo na Kociewiu 15:10, 13 kwi 2014

Do góry
drzewa
(u nas znowu leje
magnolia

Migdałki

śliwa - uwielbiam ją

Dwa ogrody 14:47, 13 kwi 2014

Do góry
Zauważyłam, że moja magnolia gwieździsta lepiej kwitła jak były sroższe zimy. Może ona tak jak piwonia, do kwitnięcia musi mieć niższe temperatury.
Ogród, który ciągle zmieniam 14:42, 13 kwi 2014

Do góry
Witaj Zeta cieszę się ,że do mnie zajrzałaś ,kule mają tak myślę ok 8 lat ,sama je przycinam ,dzisiaj posadziłabym je w większej rozstawie ,bo niestety wchodzą na siebie a tak.........musi już tak zostać. nie wiem która magnolia Cię powaliła bo ta z jasnymi kwiatami nie moja -zrobiłam zdjęcie jak przejeżdżałam samochodem,po prostu boska .Moja to ta w ogrodzie przy ławce,ma inne kwiaty o innej barwie.ale też już niezłe drzewko
Ogród, który ciągle zmieniam 14:31, 13 kwi 2014

Do góry
No i magnolia powala
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:55, 13 kwi 2014

Do góry
Cudna magnolia.
Ogród niby nowoczesny ale... 09:02, 13 kwi 2014

Do góry
Magnolia może Susan?...moja pod taka nazwą tak samo wygląda
Gabiony super sie prezentują
Tulipany i szafirki cudne...i jak ich nie kochać?
Buziaki zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies