Edyta zostaw minimalistycznie czyli tak jak chciałaś pierwotnie.Jeżeli już masz obsadzone od wewnątrz to nie zasłaniaj tego cudnego płota już na zewnątrz.
Zastanawiam się tylko, czy jeśli by się udało trawki układać w grupki po 3 szt. to może w takiej grupce dać 3 rózne trawy, np. seslerię jesienną, Sadlerana lub Heufleriana i jakiś carex np ?
Wtedy jedna z seslerii kwitłaby wiosną, druga jesienią no i byłoby zróżnicowanie kolorystyczne?
Co myślicie o tym pomyśle?
Karolina,skupiamy się na trawach zimozielonych, one w ciągu roku będą brzydkie przez jakieś 2 miesiące.
A jakbyś spojrzała na takie pojedyncze przęsło mojego ogrodzenia to ile tych kosodrzewin byś tam dała (wymiary są na zdjęciu)?
Zobacz jak wygląda sesleria jesienna zimą - zdjęcie z wczoraj z wątku Butterfly
ładne te ciemierniki wybrałaś, ja dziś w swoim L kilka widziałam ale marniutkie były.
Za to w październiku miałam fuksa w O. kupiłam 10 szt. przecenione z 17,99 na 5,6 zł.
W lutym / marcu będę chciała sobie kupić ten cuchnący, bo mi się podoba i z kwiatów i z liści.
A Ty tego swojego jak teraz będziesz traktować, zostaje w domu, czy idzie na dwór?
Mnie to zdjęcie od Oli, gdzie nie dość, że jest buk, jest RB, to jeszcze w najbliższym sąsiedztwie są bordowe berberysy, już na 100% utwierdza w przekonaniu, że będzie super jak rzeka RB przejdzie w poletko seslerii z Atropurpurea Nana.
Wyobraź sobie tylko zamiast trzmieliny seslerię i masz gotowca i jeszcze jest obwódka bukszpanowa, to też uzmysławia, że przy RB i seslerii z czasem ona zniknie.