Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania -Spełnione marzenie 13:17, 23 cze 2020

Do góry
Oj

Potrzebuje pomocy

Ta wyglądają różę po deszczu
.

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:37, 23 cze 2020

Do góry
Jola ciężko było ale po długim szperaniu na złomowiskach dopadłem

Basiek w końcu mieszkam w chacie pod lasem (borem) więc sielskość wskazana

Kasia przyznam się bez bicia że mi też się podoba a jaki stabilny i wygodny, wczoraj już na nim stała szklaneczka whisky wieczorową porą (żeby stolik się nie rozpadł
mimo ruszania stołem nic się nie wylało

wczoraj Nostalgia była taka

dzisiaj już jest tak -bez kremowego środka

Igielnik 12:34, 23 cze 2020

Do góry
Piwonie cd. Cześć już skończyła kwitnąć, niektóre dopiero zaczynają. To mój ogrodowy pamiętnik. Wklejam zdjęcia ku pamięci. Niestety wszystkie są NN.

Igielnik 12:31, 23 cze 2020

Do góry
Jaśminowce pachną cudnie. Tego trzeba będzie trochę ujażmić.

Dyptam

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:29, 23 cze 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ślicznie wszystko wyglada

rabaty pięknie skomponowane

Dziekuję Dominiko

Igielnik 12:28, 23 cze 2020

Do góry
Alexander McKenzie kanadyjska. Bardzo kolczasta.

Posadzone wiosną Rese de Rescht

Chyba Modern Blusch. Kanadyjska, ale jakoś marnie rośnie i podmarzała.

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:28, 23 cze 2020

Do góry
Róże zaczynają

Morden Blush

WHITE GRUSS AN AA CHEN

HANSLAND

SOUVENIR DOCTEUR JAMAIN

Igielnik 12:24, 23 cze 2020

Do góry
Coś z róż kanadyjskich. Zgubiłam etykietę.

Nowy nabytek. Czeka na sadzenie

Rugosa

Igielnik 12:19, 23 cze 2020

Do góry
New Dawn

Penelopa na tymczasowo w warzywniku. Nie zdążyłam wiosną jej miejsca przygotować. Kwiaty ma śliczne.

Jakaś okrywowa. Niestety w zaniku.
Igielnik 12:15, 23 cze 2020

Do góry
Zaczęły kwitnąć róże. W końcu moja Lykkefund zaczyna być widoczna. Miała być taką terminatorką... może trzeba jej więcej czasu i obornika.

Ogródek warzywny na balkonie 12:02, 23 cze 2020

Do góry
oliwka napisał(a)

Ewa donica głęboka na ok. 35cm. Na dnie jeszcze 5 cm przerwy na wodę.
Na górze pozostały jakies resztki kory, wyrzucilam ja jakis czas temu jak mi porodziłaś.
Ziemia jest dość dobra, mało torfu w środku. Dziury w donicy zrobione i juz teraz po tych ulewach ziemia tak nienamokła. Róża byla schowana pod dachem. Wczoraj ja trochę przycielam.
Ewa a dlaczego trzeba wymienić ziemię, nie wystarczy ze ta co jest przeschnie?

Ziemię wymienić ze względu na gnicie. Nie wiem, czy było już mocne, czy nie. Jak pachnie ziemia?

Doniczka 35 cm na taką różę jak Novalis jest trochę mała. Lepsza byłaby 50 cm. Tzn. na początku będzie ok, ale po jakimś czasie będziesz musiała ją wymienić na wyższą
Ptasi gaj 11:58, 23 cze 2020

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam.3 lata wszystko zależy od nawożenia i podlewania.

3 lata piszesz. Najważniejsze aby się z gleba związała potem to rzeczywiście rośnie tak jak to krzaki

Tak przyszły zapakowane rośliny z Albamaru zawsze perfekcja

Začínáme plánovat zahradu 11:52, 23 cze 2020

Do góry
Vymýšlím záhonek před domem u plotu. Líbí se mí kombinace šalvěje (salvia) s travinou "Ponytails" a buxusy.

Uvažuju že hned plotu zasadím buxusy, mezi buxusy okrasné česneky (Allium "Purple Sensation"), potom traviny Stipa "Ponytails", Šalvěje (Salvia "Caradonna") a před ně ještě nějaké nižší traviny. Ale ještě nevím jaké, možná Sesleria nebo Carex ???

Bude to ok? Co myslíte?

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:30, 23 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu !

Zaglądam a ciebie zalało. Co się dzieje z tą pogodą. Przypomina mi się rok 2010 a później 2011 r poprawiło. Tam gdzie teraz u mnie dom stoi to dookoła było jezioro. Kupiłam dwie pary woderow bo nie mogliśmy dojść do dzialki.

Następny rok taki obfity w deszcz był 2017. Tonęłam w błocie pompy chodziły nonstop. Od czasu kiedy zrobiliśmy melioracje mam spokoj, inna sprawa że ostatnie 2 lata były bardzo suche.

U nas od 12 w południe leje teraz trochę mniej, ale pada. Wczoraj też lali kilka razy.

Wczoraj jak byłam na działce to rośliny oklapnięte od deszczu. Krabiami otrzasalam deszcz.

Pozdrawiam

Elu u nas z deszczem jest tak w sam raz.Tylko ,te opady krótkie a ulewne
Wczoraj nie padało dziś też ładnie od rana jest super Tylko chwasty ruszyły ,chwastnice i mlecze najgorsze.

Elu te duże zielone krzaki to Anabelki..będzie z nich pólkole za tawułką.już są dosadzone za rok wyrownają

Te rok temu też były patyczkami

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:14, 23 cze 2020

Do góry
Witam serdecznie.
Piszę z wielką prośbą o poradę... być może ktoś z Was miał podobną sytuację, na pewno wielu z Was ma większe doświadczenie ode mnie.

Ten sezon zaczął się kiepsko dla moich tuj.
Mają 5 lat, rosną obsypane kamykiem (jeśli ma to jakieś znaczenie). Co roku na wiosnę i w lipcu nawożone Yara mila (garstka nawozu posypana na kiemienie). Podlewane regularnie wraz z trawnikiem zraszaczami. Do tej pory rosły pięknie. Wyższe, które osiągnęły pożądany przeze mnie wzrost od tamtego roku są przycinane bardzo delikatnie na czubkach. W tym roku na wiosnę otrzepałem je w środku bardzo dokładnie z suchych igieł - mam wrażenie, że zamiast pomóc to im zaszkodziłem bo...
Niestety od jakiegoś czasu zauważyliśmy, że coś im chyba dolega. Igły stają się brązowe jednak nie na końcach a bardziej w środku a jak zaczniemy je otrzepywać to oblatują zielone gałązki. Na niektórych z nich - co roku tworzą się pajęczyny - przy okazji koszenia staram się je obrywać, przez tyle lat tak samo i do tej pory wszystko było w porządku.
Obawiamy się, że coś im jest, że musimy szybko zareagować żeby ich nie stracić... Tworzą żywopłot, mają 5 lat i po ok. 2 metry wzrostu - szkoda by nam ich było.
Bardzo proszę o pomoc - szczególnie liczę na kolegę Mazana jednak widzę, że od dłuższego czasu się tutaj nie wypowiadał.
Ogród bez reguł 11:05, 23 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Pojawiło się dużo pasikoników. Udało mi się zrobić fajne zdjęcia

pieknie

u mnie koty zawsze jakiegos przyniosa do domu
Kolorowy ogród na piasku 10:55, 23 cze 2020

Do góry
viva napisał(a)
W maju (...)

To chwyta za serce. Wstać rano o 6.00 i napić się z Tobą kawy w ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies