Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania -Spełnione marzenie 18:22, 24 lip 2020

Do góry
Najnowsze fotki litry
W końcu ruszyły

Ania -Spełnione marzenie 18:21, 24 lip 2020

Do góry
Najnowsze fotki litry
W końcu ruszyły

Dereń biały - Cornus alba 18:21, 24 lip 2020

Do góry

Bardzo proszę podpowiedzcie co dolega mojemu dereniowi ivory halo
Ogród do odnowy 18:15, 24 lip 2020

Do góry
Orange Passion w początkowej fazie, potem płatki się rozwiną

Supreme Cantaloupe to ta pomarańczowa w towarzystwie jakiejś również rurkowo zaczynającej jeżówki

siewka

Ogród Grodzi 18:06, 24 lip 2020

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 18:06, 24 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Zapraszam, zapraszam, tylko niech się u nas ta pandemia jakoś rozejdzie, u nas znowu duży wzrost w naszym mieście i okolicy
A wybujałe owszem, pomimo, że hortensje tak mocno przyciełam to rosną i rosną jakieś giganty, tunelami chodzę już Już zaczynają hibiskusy, malwy w koncu i miliny i nawet magnolia po raz drugi zakwitła no coś jej się pomyliło Lilie i floksy pięknie pachną no tylko te komary

No i częsciej zaglądaj bo zawsze przenosisz mnie w inny świat Zostawiając mi do posłuchania takie perełki

Ale cudne floksy ! Chce takie, podaj odmianę proszę
Malwy dziewanny, hibiskusy.... nie często się spotyka
Ogród Grodzi 18:05, 24 lip 2020

Do góry
Ogród Grodzi 18:04, 24 lip 2020

Do góry
Ogród Grodzi 18:03, 24 lip 2020

Do góry
Ogród Grodzi 18:01, 24 lip 2020

Do góry
Ogród w Klein Kottorz 18:00, 24 lip 2020

Do góry
daszum napisał(a)
Dzisiejszy trójkącik frontowy.
W maju ścięłam bambusy przy ziemi i już odrosły. Horstmann nie miał miejsca i wypuścił rogi do góry

Danusiu, masz piękny ogród. W magiczny sposób łączysz drzewa liściaste z iglakami i trawami. Piękna gra kolorów. Prawdziwy majstersztyk. Przewertowałam Twój wątek i nie znalazłam zdjęć Baleriny, oprócz tych jednostkowych samego kwiata. Masz posadzone je w szpalerze? Widziałam tylko szpaler Bad Birnbach.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:59, 24 lip 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A ja jeszcze pare liliowców złapałam

Cudne masz liliowce
Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:34, 24 lip 2020

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 17:23, 24 lip 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Danko no ogród zaprasza bardzo, masz piekne rośliny wybujałe i bardzo kolorowe
Ale fajnie się ogląda.
Pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=K1WrS8gEF6E

Zapraszam, zapraszam, tylko niech się u nas ta pandemia jakoś rozejdzie, u nas znowu duży wzrost w naszym mieście i okolicy
A wybujałe owszem, pomimo, że hortensje tak mocno przyciełam to rosną i rosną jakieś giganty, tunelami chodzę już Już zaczynają hibiskusy, malwy w koncu i miliny i nawet magnolia po raz drugi zakwitła no coś jej się pomyliło Lilie i floksy pięknie pachną no tylko te komary

No i częsciej zaglądaj bo zawsze przenosisz mnie w inny świat Zostawiając mi do posłuchania takie perełki

W cieniu uśmiechniętego anioła 17:23, 24 lip 2020

Do góry
I ostatnia moja propozycja:

Trzeba jeszcze dodać coś co kwitnie wtedy jak szałwia nie kwitnie... np jeżówki albo liatry może?

Sama planuję zrobić coś podobnego w nowym ogrodzie, tylko zamiast szałwii będzie coś co się nie wysiewa

Dziękuję za uwagę!

Liliowo i kolorowo:) 17:14, 24 lip 2020

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Jaka szkoda, że Twoją pracę niszczą nornice. U mnie ich nie ma (akysz!), jednakże w każdym ogrodzie są jacyś niszczyciele. U mnie są to slimaki i opuchlaki.
Widać w przyrodzie tak już musi być
Masz tak wiele pięknych odmian, że szkoda je oddawać tym potworom
Te niebieskie kłosy w pierwszej fotce postu powyżej to liatra czy coś innego?

Tych szkodnikow tez mam masę, w tym roku to jakiś koszmar, astry, dalie, cynie, jeżówki zjedzone
Te niebieskie to przetaczniki.

Liliowo i kolorowo:) 17:00, 24 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Danusiu .
Pięknie
Każda fotka wyborna

Bardzo dziękuje i ciesze się, że się podoba, moj ogród nie jest taki pod linijkę ale coraz więcej pracy w nim mam.

W cieniu uśmiechniętego anioła 16:53, 24 lip 2020

Do góry
Tu bardziej po mojemu

I teraz piszę czemu tak a nie inaczej.

Masz obwódkę już z cisa... to tam coś wyższego, ale nie takie wysokie jak miskanty żeby się nie zlało w jedną ścianę razem z brzozami.

Róże na brzegach rabat, ale tylko na płaskim. O ile chcesz koniecznie te róże

I reszta co zostaje to skarpa (przynajmniej z fotek tak zaobserwowałam )
I na skarpie wtedy zimozielone krzaczki (możesz dać po całości takie same, a możesz dać w rozplenicach coś innego a na skarpie coś innego np. kosodrzewina pod brzozami, bo szybciej rośnie i jest ciut większa, a świerki gniazdkowe czy tam inne karłowe na skarpie) do tego sesleria i szałwie.

Oczywiście można jeszcze dodać coś... np niższe rozchodniki bordowe bliżej róż, albo jeżówki większe w rozplenicach i niższe na skarpie. Można też na styku tych sekcji lekko przemieszać rośliny, tak żeby nie było takich oczywistych linii.... chyba wiesz o co chodzi?
Blaski i cienie nowego życia 16:51, 24 lip 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jak ładnie to coś ładnego muszę wrzucić

Bardzo ładne A bobo masz juz ładnie rozkrzewiony, moje jak kupiłam to były takie biedule ale po roku już były dorodne, duze kwiaty. Twój ogród Ula bardzo się zmienił Gratuluje Pozdrawiam
Ogród kwiatowy 16:43, 24 lip 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Danusiu cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Wiesz, z tym doradzaniem to u mnie kiepsko, bo sama popełniam masę błędów i wiecznie coś przesadzam. Ballerina i Poppy Rose mają takie same kwiatostany i taką samą budowę krzaka, więc powinny jak najbardziej do siebie pasować. Jednak Poppy Rose ma specyficzną, taką makową czerwień i bardzo ciężko połączyć ją z różem. Co prawda Ballerina jest bladoróżowa prawie biała, ale jednak ten róż przebija. Akurat te trzy róże, które wymieniłaś nie łączyłabym ze sobą. Wsadziłabym je tylko razem, tzn 2 Angele blisko siebie, i 2 szt bukavu też razem. Bukavu też ma specyficzny kolor i mimo to, że zaliczana jest do róż czerwonych dla mnie jest ona bardziej różowa. Na dole na zdjęciu pokazuję Ci przykład różu, który pasuje do Bukavu. Nie wiem, czy moja odpowiedź choć trochę Ci pomogła. Wieczorem pobuszuję u Ciebie na wątku i zobaczę jakie masz nasadzenia.

Viola dziękuję, jak najbardziej Twoja odpowiedź mi pomogła.
Na zdjęciach wydawało mi się, że Poppy Rose wbrew nazwie jest bardziej buraczkowa niż czerwona.
Mam problem z tą Balleriną, w zeszłym roku kupiłam 7 szt w konkretne, częściowo zacienione miejsce. Wyrosły wielkie i kwitły całe lato, ale z powodu mocno kolczastych pędów musiałam je przesadzić.Teraz rosną w słońcu, są niższe i prawie białe, ale mają nieodpowiednie towarzystwo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies