Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród na piasku 10:55, 23 cze 2020

Do góry
viva napisał(a)
W maju (...)

To chwyta za serce. Wstać rano o 6.00 i napić się z Tobą kawy w ogrodzie.

Ogród do odnowy 10:47, 23 cze 2020

Do góry
Czerwonozawijkową w rabaty zaczynam komponować

Gislain de Feligonde z powojnikiem Prince Charles, jakoś dają radę razem

Rozpoznawanie odmian róż 10:42, 23 cze 2020

Do góry
Witam serdecznie,
Bardzo proszę o ustalenie nazwy załączonej na zdjęciu róży. Różyczka rośnie jako róża pienna i jest przepiękna. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć jej w internecie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Podwórkowa rehabilitacja 10:15, 23 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Renatko podglądam Twój ogród dość często, choć nigdy nie zostawiłam wpisów. Zachwycam się różnorodnością gatunków i pięknym połączeniem roślin. Bardzo podoba mi się to połączenie stipy i ostróżki jednorocznej, bo to chyba ona na zdjęciu.
Pozdrawiam.

Witam
Bardzo mi miło.

Z tego co widzę to ja mam Twój ogród w ulubionych ale czy też się wpisałam to nie pamiętam.
Tak, to ostróżeczki. Rosną tam gdzie chcą.
Uwielbiają je fruczaki gołąbki.

Migawki z ogródka 10:14, 23 cze 2020

Do góry
Pomponella

A tu chyba z lnem - wysiało mi się to coś z karmnika ptasiego - chyba len?? Ale niech się sieje, bo słodki i bardzo mi się podoba.

I mały problem z tym powojnikiem - nie bardzo chce iść na drzewko, to znaczy idzie, ale tak 1/3. 2/3 idą na róże obok - i pożerają mi QoS, Aphrodite i inne. Muszę mu zrobić pergolę - chyba taki łuk wstawię nad ścieżką... po stronie powojnika szeroki, po drugiej - tylko jedna podpora chyba, żeby nie zacieniać za bardzo. BTW - ta naparstnica po prawej jest już wyższa ode mnie, może to nie wynik, bo ja mam tylko 162, ale jednak...
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:13, 23 cze 2020

Do góry
Moja ulubiona paproc.

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:13, 23 cze 2020

Do góry
Myślę, że ze dwa, trzy latka
Moje teraz wyglądają tak

W Kruklandii 10:09, 23 cze 2020

Do góry
beta napisał(a)
Powojnik byliowy w towarzystwie carexow

Nooo.... to tam się nie nada.
To musi być coś sporo wyższego od traw.

Ale na takie niskie rabaty idealny
Migawki z ogródka 10:09, 23 cze 2020

Do góry
Wyszłam się przewietrzyć na taras

Sweet Laguna zapowiadał się pięknie... muszę ją wyczyścić i zobaczymy, co będzie dalej.

Teasing Georgia u mnie zdecydowanie pnąca - przeszła już na drugą stronę antonówki. Z powojnikiem Warszawska Nike

Natasha po deszczach

I taka rabatka
Podwórkowa rehabilitacja 10:08, 23 cze 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Malowniczo i poetycko
Te stipy dają niezwykły efekt, podziwiam, bo u mnie trawy rosną niechętnie.

Na takie ulewy jak w tym roku występują, to jednak za gęsto je posadziłam. Dziś mam w końcu słoneczny dzień i koniecznie muszę je jakoś ujarzmić.
Udało mi się zrobić zdjęcie dwóch rabatek na raz, bo nie było aut zaparkowanych pośrodku

Ogródek warzywny na balkonie 10:01, 23 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Novalis rzeczywiście cieniutka. Może to zależy od podkładki... Nasza jest okulizowana na laxie. Jak głęboka jest ta donica? Porządny odpływ musi być, bo inaczej korzenie się topią i bez tlenu giną i gniją. Po takim podtopieniu powinnaś wymienić glebę. Najlepsza jest beztorfowa do róż albo do pomidorów. Masz tam korę na wierzchu?

Ewa donica głęboka na ok. 35cm. Na dnie jeszcze 5 cm przerwy na wodę.
Na górze pozostały jakies resztki kory, wyrzucilam ja jakis czas temu jak mi porodziłaś.
Ziemia jest dość dobra, mało torfu w środku. Dziury w donicy zrobione i juz teraz po tych ulewach ziemia tak nienamokła. Róża byla schowana pod dachem. Wczoraj ja trochę przycielam.
Ewa a dlaczego trzeba wymienić ziemię, nie wystarczy ze ta co jest przeschnie?
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:58, 23 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Teraz te nowe odmiany są dość niskie do 60 cm. Oczywiście mam je, ale szukam tych starych odmian wysokich ok 100 cm i powyżej. Tych już prawie nie ma.

Musze ja zmierzyc. W tamtym roku byla wyzsza, w tym jest nizsza i zwarta.

Zastanawiam sie, dlaczego u mnie montanki niezbyt chca rosnac. Mam je dwa lata i nadal takie mikre. Z tylu rozplenica.

W Kruklandii 09:56, 23 cze 2020

Do góry
Powojnik byliowy w towarzystwie carexow
Blaski i cienie nowego życia 09:40, 23 cze 2020

Do góry
Dzisiaj wielkie sprzątanie u róż i czekanie żeby można było kosić, pewnie w sobotę. Czyli czas na plewienie też się musi znaleźć wcześniej. Można też z łatwością przesadzać.
Miłej pracy dla wszystkich

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies