Witam serdecznie,
Bardzo proszę o ustalenie nazwy załączonej na zdjęciu róży. Różyczka rośnie jako róża pienna i jest przepiękna. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć jej w internecie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Z tego co widzę to ja mam Twój ogród w ulubionych ale czy też się wpisałam to nie pamiętam.
Tak, to ostróżeczki. Rosną tam gdzie chcą.
Uwielbiają je fruczaki gołąbki.
A tu chyba z lnem - wysiało mi się to coś z karmnika ptasiego - chyba len?? Ale niech się sieje, bo słodki i bardzo mi się podoba.
I mały problem z tym powojnikiem - nie bardzo chce iść na drzewko, to znaczy idzie, ale tak 1/3. 2/3 idą na róże obok - i pożerają mi QoS, Aphrodite i inne. Muszę mu zrobić pergolę - chyba taki łuk wstawię nad ścieżką... po stronie powojnika szeroki, po drugiej - tylko jedna podpora chyba, żeby nie zacieniać za bardzo. BTW - ta naparstnica po prawej jest już wyższa ode mnie, może to nie wynik, bo ja mam tylko 162, ale jednak...
Na takie ulewy jak w tym roku występują, to jednak za gęsto je posadziłam. Dziś mam w końcu słoneczny dzień i koniecznie muszę je jakoś ujarzmić.
Udało mi się zrobić zdjęcie dwóch rabatek na raz, bo nie było aut zaparkowanych pośrodku
Ewa donica głęboka na ok. 35cm. Na dnie jeszcze 5 cm przerwy na wodę.
Na górze pozostały jakies resztki kory, wyrzucilam ja jakis czas temu jak mi porodziłaś.
Ziemia jest dość dobra, mało torfu w środku. Dziury w donicy zrobione i juz teraz po tych ulewach ziemia tak nienamokła. Róża byla schowana pod dachem. Wczoraj ja trochę przycielam.
Ewa a dlaczego trzeba wymienić ziemię, nie wystarczy ze ta co jest przeschnie?
Dzisiaj wielkie sprzątanie u róż i czekanie żeby można było kosić, pewnie w sobotę. Czyli czas na plewienie też się musi znaleźć wcześniej. Można też z łatwością przesadzać.
Miłej pracy dla wszystkich