Masz 6 z plusem i koroną za elaborat No wyobraź sobie, że jeszcze nic nie posadziłam, bo wciąż nie wiem jak.. Poza tym czekam, aż mi dziś po południu M. przekopie całą rabatkę z piachem. Już widzę, że jeżówki - tak jak radziła Ania asc - to konieczna konieczność A powiedz jeszcze co to za czosnki, co kwitną teraz, kiedy wszystkie inne już przekwitły???
tutaj
wysiane, samo zapełni przestrzeń, będziesz chodzić, dotykać i czekać
wyślę ci, ale za jakiś może tydzień; jak się zrobią nasiona wysiej i tyle
tu wypełnią wszystko
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)
pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,
w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)
Aga pewnie już posadziłaś... a ja czasu nie miałam wcześniej... jeśli o Ci pomoże to poniżej kilka foek. Rabata jest malutka ma 5m długości i ze dwa szerokości. W tej chwili z jednej strony wygląda tak:
w najdalszym punkcie są osróżki, wczesniej w tym miejscu kwitły orliki, jest tam też podolski ale zarosły go gigany
pomiędzy jodłami rozrosła się szałwia, wcześniej były tu tulipany później kossance, po kossańcach zostały listki
tam gdzie teraz widać wysokie trawy były czosnki
Aniu, mówiłam, mówiłam
Jakaś niesłowna ostatnio jestem ale tylko w sprawach ogrodowych
Ostatnio myślę, że może dokończę cały projekt, ostatecznie nie zostało wiele
czekaj, czekaj czy Ty nie mówiłaś trawnik, donice przy tarasie i STOP???? widzę że Cie zakręcilo i to nieźle cudne zmiany, a wyobrażasz sobie co to będzie za rok?