Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 09:44, 20 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Kasiu, szczepienie powinno być pod ziemią. W szkółkach w donicach, u mnie również, szczepienie jest zawsze nad ziemią. Po pierwsze to kontrola, miejsce szczepienia dobrze widać, po drugie więcej miejsca w donicy dla korzeni. Korzenie muszą się dobrze rozwinąć, a donice są przecież małe. Im większa donica tym róża droższa. Tańsze róże lepiej idą

Ewo, bardzo dziękuję. Dzięki Tobie będę mogła bez obaw posadzić swoją Ballerinę

Dzisiaj u nas leje jak z cebra, ale znalazłam chwilę przerwy i zrobiłam zdjęcie Kiss me Kate Z daleka, jeszcze jej nie widać

Pierwsze zdjęcie z 11 czerwca, a dzisiaj już są pąki Czekam z niecierpliwością jak rozkwitnie

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 09:43, 20 cze 2020

Do góry
marba napisał(a)

Kasiu, mój dąbek ma prawie identyczne listki jak ten Twój. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ma bardzo niewielkie przyrosty przez te dwa lata, od kiedy go mam. Chyba nieprędko będę mieć z niego okazałe drzewo. Nie przycinałam go, formowane drzewa nie za bardzo wpisują się w swobodny charakter mojego ogrodu. U Ciebie może się sprawdzić.

Basiu, u mnie dąbki dość ładnie przyrastają, ale mają miejsca "łyse" i zastanawiałam się, czy gdyby przyciąć młode przyrosty, to wtedy drzewka ładniej by się zagęściły? Chyba spróbuję, jak coś to przecież odrosną

Zdjęcia z dzisiaj

Ten środkowy, po zakupie był tak równiutko obrośnięty, a teraz ma "przerwy"

Dwa pozostałe, które były dużo mniejsze lepiej się prezentują

Bylinowa łąka 09:32, 20 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Jak ładnie. Cieszy oczy taki widok.
Mój 4 arowy azyl... 09:24, 20 cze 2020

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wreszcie trafilam na rozwinięte kwiaty lnu.

Uroczo wygląda ten len. To bylinka? Jak długo kwinie?
Ogród to moje hobby 09:03, 20 cze 2020

Do góry
Witam Was wszystkich którzy tutaj zaglądacie.Dawno mnie tu nie było.Mój ogród się starzaje a ja wraz z nim.Pracy nie ubywa ,wręcz przeciwnie coraz więcej roboty.Wszystko rośnie i trzeba przycinać,przesadzać.Ogród po latach wygląda trochę inaczej bo uległ pewnej modernizacji nasadzeń i przebudowy oczka .Spowodowała to wymiana foli która została zniszczona przez korzenie bambusa chińskiego który zapuścił korzenie 2m pod folię i ją uszkodził.Trzeba było wszystko przesadzać,dlatego ten fragment ogrodu się trochę zmienił.Parę zdjęć po zmianach.Pozdrawiam wszystkich ogrodomaniaków.
W Dolinie Muminków 08:37, 20 cze 2020

Do góry
Bardzo ładny widok masz z tego miejsca. Gdyby była tu ławeczka to można siedzieć i patrzeć i patrzeć...
A jak schody będą skończone to już całkiem będzie pięknie

Widok przy drzwiach do domku...

W samym słońcu 08:11, 20 cze 2020

Do góry
Chyba odkryłam czego mi brakuje na rabacie.
Mam takie trzy tawułki arendsa- dwie chyba jednakowe,a trzecia zakupiona w tym roku.wssystkie są białe.
Powiedzcie mi czy te większe można będzie podzielić - jesienią??
Ewentualnie polećcie mi takie, które by pasowały,żeby je w taki sam trójkąt posadzić- te białe czy może jasny róż??
Help
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:02, 20 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dla tych co pytali jak długo kwitnie MODRAK, otóż kwitnie bardzo krótko. Pierwsze zdjęcia z nim są 13.VI dziś już wygląda mizernie. Czyli kwitnie tylko tydzień.

O czyli modrak teraz kwitnie.
Ja kupiłam nie dawno. Roślina jeszcze mała.
I na to wychodzi,że mi w tym roku nie zakwitnie ??
Maki, róze piękne
Ania -Spełnione marzenie 08:00, 20 cze 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
W końcu coś się dzieje w donicach

Aniu, piękne różyce
Ale i kompozycje bardzo ładne, subtelne, delikatne, elegiackie
Duże pole do popisu 07:59, 20 cze 2020

Do góry
I moja miłość miskanty Silberfeder. Tam obok rosną śmiałki darniowe Goldtau. Muszę powiedzieć, że bardzo się zastanawiam, czy nie sadzić ich zamiast rozplenic. Ja mam cieżką, zimną ziemię. Rozplenice dopiero powolutku startują, a śmiałki biorą się już do kwitnienia (te śmiałki mam od jesieni 2019).

Ogród z wilkiem zamkn. 07:58, 20 cze 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Pięknie, perfekcyjnie, elegancko
Duże pole do popisu 07:56, 20 cze 2020

Do góry
I obecne nasze zajęcie - renowacja chodników. Chodniki tylko na betonie trzeba kłaść, bo inaczej chwasty rosną wszędzie Mój em kładzie kostkę, a ja zmiotką w szczelinki wrzucam beton B20 chyba

Wśród brzóz i dębów 07:56, 20 cze 2020

Do góry
marba napisał(a)
Iwonko, nie ma czego zazdrościć, zbyt duża przestrzeń sprawia, że ogród jest w całości nie do ogarnięcia. Robiąc fotki staram się, żeby nie były widoczne te fragmenty, które czekają aż do nich dotrę.

Aniu, te wielopienne brzozy lubię najbardziej, są, takie malownicze.

Basieńko, mam ostatnio dużo obowiązków, stąd moja zimowa i wiosenna nieobecność na forum, ale często późnym wieczorem podglądałam po cichutku wszystkie zaprzyjaźnione ogrody.
Plany ogrodowe jak najbardziej są, a niektóre już się zrealizowały. Oto najnowszy nabytek:

Nie tylko brzozy.
Ale i to miejsce z motkiem masz bardzo malownicze
Duże pole do popisu 07:55, 20 cze 2020

Do góry
To widok na dom. Przy tarasie pracuję obecnie nad żywopłotem, to widzieliście wcześniej. Rosną tam jeszcze dwie jabłonki Ole (których oczywiście na razie nie widać). Mam plan, by to wszystko (przy tarasie plus skarpa) było zrośnięte bylinami. Dlatego tak hoduję te byliny w mateczniku... Skarpa ma być bezkosztowa, z własnych sadzonek.

Patrząc na okno widać jedną z większych brzózek (rosną trzy). Ta brzózka jest obecnie mojego wzrostu Tam będzie odrębna rabata, z tyłu brzózki, a z przodu jeszcze nie wiem co i to jeszcze nie ten etap, by to rozstrzygać.

Ogród bez reguł 07:49, 20 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Wczoraj poznałam nowego ptaszka - kopciuszek to jest Bardzo ładny i cieszę się, że zagląda do mojego ogródeczka

I pięknie śpiewa
Świetne zdjęcie
Duże pole do popisu 07:48, 20 cze 2020

Do góry
W tym roku bardzo ładnie zakwitły rododendrony, które dostałam do odratowania. Podoba im się pod sosnami. Muszę ich kupić więcej. Nie poświęcam im zbyt dużo uwagi. Z dwa razy na rok nawóz. Na zimę obsypuję liśćmi dębowymi.

Duże pole do popisu 07:46, 20 cze 2020

Do góry
Z gaiku już blisko do rabaty ze śliwą Pissardi. Tam są derenie Elegantissima, miskanty Gracillimus, hortensje Diamant Rouge, jeżówki purpurowe, floksy (małe są na razie), ostróżki (resztki, których nie pożarły ślimaki).
W tym roku doszły rozchodniki, przetaczniki Christa. Tę rabatę corocznie poszerzam.
Edit: i jeszcze trzcinniki Karl Foester

Duże pole do popisu 07:43, 20 cze 2020

Do góry
Poniżej tegoroczny nabytek - brzozy Doorenbos (10 sztuk) - będzie gaik brzozowy.

To jest plan:

A to w terenie:

Mój ogrodowy pamiętnik 07:41, 20 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

U mnie prawie zero słońca od kilku dni więc daleki kadr dzisiaj wygląda tak .

Jeżeli chodzi o Queen of Sweden to jak już pisałam piękna ale straszny śmieciuch. Zaraz pokażę o co mi chodzi czyli jak wygląda po deszczu .
Krzaczki mają ładny, zwarty pokrój. U mnie nie jest zbyt wysoka. Filiżankowe kwiaty uwielbiam.

No brawa wielkie.
Pięknie to wszystko wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies