Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 22:18, 09 cze 2020

Do góry
Dzisiaj był dobry dzień na cięcie tawuł i berberysów bo bardzo się rozrosły. Tak było...

Ogród z koniczynką 22:14, 09 cze 2020

Do góry
Chciałbym wstawić zdjęcia z telefonu ale nie wgrywają się. Chyba robię coś nie tak.

Udało się.
Już wiem jak wstawić zdjęcie ale trwa to całą wieczność.

Poddaję się, straciłam cierpliwość.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:11, 09 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Śliczna ta jasnota Nadal się nad nią zastanawiam, być może jednak ją posadzę.
Z tym deszczem to jakiś przekręt jest... Współczuję tej krainy deszczowców. Przesyłam duuużo słońca i ciepła

Dzisiaj wyjątkowo bez opadów, a kolejne dni maja być z burzami. Martwię się w sumie tylko o pomidory.

Jasnota jest dobra gdzieś, gdzie rzadko się zagląda. Trochę się rozłazi, ale ładnie okrywa powierzchnię.

Zawilec od Ciebie przezimował. Dobrze, że ostał się Twój znacznik z kubeczka.

A te floksy, to w jakim będą kolorze?

Były jeszcze dwie sadzonki czegoś, ale już nie pamiętam, gdzie mam ich szukać. Może jak zakwitnie, to zlokalizuję.
Róże mi kwitną od dołu. LO.

Ogród z uśmiechem 22:11, 09 cze 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Orliki wspaniale rozsiewają się na rabatach.

Cudo! Co za kolor!

Świetne fotki - świetny fotograf Przepięknie u Ciebie!
Z ogródka na wsi 22:10, 09 cze 2020

Do góry

Bardzo fajne połączenie zmijowiec I dwuletni starzec

Też się zgadzam piękna kompozycja.

Tadziu a gdzie ty chodzisz do liceum czy technikum już zapomnialam kiedyś pisałeś.

Dalszego powodzenia życzę
Bawarka 22:10, 09 cze 2020

Do góry
I tak, jak piwonia z podzialu karpy ( te dzielilam zima i pieknie mi zakwitla) powinna pokazac kwiaty w pierwszym, najpozniej w drugim roku po posadzeniu...

Tak piwonie uzyskane z nasion, zakwitna nam po 5-7 latach. Fotke samych nasion gdzies zapodzialam mam w kolejnych fazach rozwoju.

I ten sposob jest raczej dla osob, ktore pojada na koniec swiata, by zdobyc te ukochana, wymarzona piwonie...Do Krola Karola ktory kupil Krolowej Karolinie....
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:09, 09 cze 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)

Bardzo lubię to zestawienie
Te drobne kwiatki to niezapominajka czy brunera? I jeszcze Monia zapytam o odmianę hosty, jaką to? Chyba będzie przesadzanie u mnie jesienią, bo ta twoja bardzo ładnie wygląda przy ścieżce...wpasowałaby się teraz u mnie przy tej crglanej...
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:06, 09 cze 2020

Do góry
Dorotko, przepięknie, cudnie.....

Róż mamy podobną ilość, ale moje jeszcze nie kwitną
Słoneczny Ogród 22:05, 09 cze 2020

Do góry
Hehe, no masz!

Bawarka 22:02, 09 cze 2020

Do góry
Kolejne w kolejce na miejscowke

Piwonie sadze bardzo plytko, i to jest moja jedyna tajemnica w ich pieknym kwitnieniu, juz w pierwszym roku po posadzeniu. Ale...
Czytam, ze sporo ogrodniczek, zali sie, ze ich piwonie nie kwitna.
Cos Wam pokaze.
Piwonia w pigulce?
Jedna karpe piwoni, podzielilam na dwie rowne czesci. Jedna posadzilam plytko, tak aby co tylko przykryc ziemia. ( a raczej, co widac na tym zdjeciu, ...Widac? Widac

Druga, glebiej.

Pierwsza roznica byla gestosc wyrastajacych pedow. Druga, kwitnienia. Ta posadzona wyzej, miala wiecej kwiatow i te, byly silniejsze. Oczywiscie bylo ich tez wiecej.

Dębowe zakątki 22:02, 09 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Widzę, że do pięknej kolekcji host dołączyłaś kolekcję rojników. Ślicznie prezentują się na zdjęciach. Irysy przy wodzie wyglądają olśniewająco. Zawsze podobały mi się irysy w takiej dużej grupie. Nalot pszczół miałam na mój ogród 3 lata temu. To faktycznie niesamowite przeżycie. U mnie było to pod koniec lata i w kokonie wisiały 2 dni, zanim znaleźliśmy pszczelarza, który je zabrał.

Kolekcja host jest.
A roników też przybyło. Ale w sumie to kilka jest.

Irysy nad samą wodą nie są.A?le blisko.I ładnie się te syberyjskie rozrastają.Inne są w ogrodzie.
O tak, taki rój i oddzielenie i widzieć to wszystko na żywo to bardzo ciekawe , wyjątkowe doświadczenie.
To też ciekawie mieliście z tym rojem.Hmm 2 dni, no nieźle, nieżle.
Ponoć one 2 dni mogą tak wisieć.A potem, jak nie zostaną złapane- zebrane to polecą sobie gdzieś nowy dom znaleźć
Pszczelarnia 22:01, 09 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Uchwyciłam jeszcze kwitnienie róży gęstokolczastej (spinossima). Szczupła, pachnie, po prostu piękna. I owoce czarne ma. Mam posadzone 3 w rzędzie. Kwitnie raz, bardzo wcześnie i wczesną wiosną jest już ładnie zielona. Dobra na żywopłoty (dorasta do 3 metrów ponoć. U mnie ma po 5 latach ponad 2 metry).

Och Ewo,Ewo mój niedościgniony wzorze

Bardzo mnie cieszy,że napisałaś o tej róży,teraz tylko muszę ją znaleźć

Donoszę również,że ogórki wzeszły,ale musiałam przykryć włókniną,bo noce zimne
Jeżeli mogę,to spróbuję wrzucić u Ciebie zdjęcie,ale z tel. -aparatu brak

Bawarka 21:59, 09 cze 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kasia, tu jest jedna odmiana czy kilka ? To jakaś piwonie przebarwiająca się w trakcie kwitnienia? I jaka ?

Ostatnio kupowałem w kwiaciarni bukiet I właśnie takie piękne piwonie w różnych odcieniach różu i lpspsoowego były...

Pozdrawiam
Dębowe zakątki 21:59, 09 cze 2020

Do góry
Bardzo ładny kolor ma ten powojnik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies