Endless Summer robi się niebieska. Ale pewnie tylko dlatego, że jest w donicy. Wszystkie hortensje mam różowe a daję do kwaśnej ziemi i nawet nawozem niebieskim podlewałam. Chyba trudno jest pokolorować na niebiesko hortki w gruncie.
Wiem, że płytka moja kałuża tłumaczyłaś mi to u siebie, ale osoka tak mi się u Ciebie spodobała, że zamówiłam ją sobie. Na zimę wywiozę do stawu brata, a na wiosnę znów przywiozę. U Agatki biorą pompą wodę do podlewania z oczka, tam też by się nie uchowała.
Nie wiem co to za bombelki, ptak raczej nie dał by rady wszystkiego zebrać, utopił by się, tam około 30 cm głębokości jest. To tak wyglądało jakby się utleniło samo.
Za pochwałę ślicznie dziękuję.
Fenomen- u mnie takie krzesło wyglądałoby jak zdecydowanie niepotrzebny element, u Ciebie wpasowane tak, że bez niego kadr nie byłby tak piękny- jak element wystroju! Bosko!
Kilka fotek jak to aktualnie wygląda
Troche jeszcze pusto na skalniku ale w planach posadzenie floksa zadarniajacego albo żagwina co by to wypełnić ładnie zamiast kory.
Kiedy robiłam te rabatę, to budowa była na etapie fundamentów. Szukałam normalnego parzydła, a tylko Kneiffi było w pobliskiej szkółce. Byłam z lekka rozczarowana, ale kupiłam. Po 8 latach nie żałuję. Ta odmiana o wiele dłużej jest atrakcyjna.
Dzień dobry pani Danusiu potrzebuje pomocy miejscami na mlodym trawniku przed 1 koszeniem wysypałem yara mila HYDRO Kompleks. Trawa po tym ruszyła jak z kopyta ale miejscami są nadal dolki jak by wypukalo nawoz ? Czy za malo dalem ? Nie ma opcji żebym go przenawozil albo przesuszył... podlewany codziennie wieczorem przez godzine wszędzie równo mogę podeslac fotki moge w te miejsca teraz dosypac w te lekko zoltawe miejsca znowu yara milla ??