I z tego co u mnie w tym roku widzę lubi się wplatać w wyższe rośliny i wspinać tym sposobem do góry, też go trzymam w ryzach, ale przez kłopoty z wodą z marnym skutkiem jak na razie, bo pilniejsze tematy są do ogarnięcia
hosty
A to hosta od Madzi. Rosła w doniczce, źle jej tam było. Teraz lepiej wygląda.
Barwinek wariegata od Sylwii pięknie się prezentuje. Bardzo ładnie i obficie kwitł. Muszę go trzymać w karbach bo mocno ekspansywny jest. Szczepki posadziłem do doniczek.
pięknie pachną lilie martagon. Mam dwa rodzaje: miodowa i bordową
Jeszcze późne kosaćce mają po kwiatku
Za radą Dorotki przygiąłem gałązkę magnolii Alba. Przysypałem ziemią . Teraz czekam czy się ukorzeni. W tym roku jeszcze nie miała kwiatów.
Na rabatach u mnie niewiele się dzieje. Róże po deszczach zbrzydły. Część pąków musiałem oberwać bo jakoś tak zasychały bez rozwinięcia. Potrzebują słońca
w trawie wysiał mi się anemon a on przecież z bulwy rośnie
Kępka dzwonków kwitnie
Ta tóża to Charles Austin, zawsze ją polecam. Zdrowa, sztywne pędy, kwitnie bukietami.
Maruna pasuje wszędzie, rozjaśnia rabatę, daje świetną białą plamę i jest taką zapchaj dziurę.
Co raz więcej lilii przyciąga wzrok w ogrodzie. Nie mam listy z nazwami lilii, jak je wybierałam zwracałam uwagę czy zimuje w gruncie i czy mi się podoba.