Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Roocika 21:11, 12 lip 2020

Ewa pięknie masz, a te hortki pod ambrowcami Cudnie, nie mogę się doczekać
Monia81 21:14, 12 lip 2020

Ewuś bujnie i pięknie, cudnie ci te horki kwitną no też zaczynam myśleć o takich hortusiach, może w końcu się skuszę pozdrawiam
Ewa777 22:00, 12 lip 2020

Katkak napisał(a)
Przepięknie. Cudowne to wejście do ogrodu i on sam także rzecz jasna)-).

Dzięki Kasieńko Cały dzień myślę o Tobie Nie mogę doczekać się obejrzenia odcinka Mai z Twoim ogrodem. Musze jeszcze poczekać do jutra. U Ciebie już pewnie dyskusje. Dołączę się po obejrzeniu

Ewa777 22:01, 12 lip 2020

Roocika napisał(a)
Ewa pięknie masz, a te hortki pod ambrowcami Cudnie, nie mogę się doczekać

Już całkiem niedługo zakwitną. Pąki zaczynają łapać kolor limonki

Ewa777 22:03, 12 lip 2020

Monia81 napisał(a)
Ewuś bujnie i pięknie, cudnie ci te horki kwitną no też zaczynam myśleć o takich hortusiach, może w końcu się skuszę pozdrawiam

Na które chciałabyś się skusić? Ogrodowe, czy bukietowe? Jedne i drugie kuszą swym pięknem

Joku 09:48, 13 lip 2020

Oglądam z przyjemnością obrazki. Bardzo się zagęściło przy dróżce do ogrodu, takie mam odczucie. A kamienny kran bardzo ładnie się wkomponował w otoczenie.

Z hortensji bukietowych lub drzewiastych jakieś niezbyt wysokie i jak najmniej pokładające się? Podpowiesz coś? Pytam bo mam plan wywalić jeden krzew i posadzić tam hortensję właśnie.
Ewa777 10:23, 13 lip 2020

Joku napisał(a)
Oglądam z przyjemnością obrazki. Bardzo się zagęściło przy dróżce do ogrodu, takie mam odczucie. A kamienny kran bardzo ładnie się wkomponował w otoczenie.

Z hortensji bukietowych lub drzewiastych jakieś niezbyt wysokie i jak najmniej pokładające się? Podpowiesz coś? Pytam bo mam plan wywalić jeden krzew i posadzić tam hortensję właśnie.

Dróżka do ogrodu zagęszcza się co roku, gdy hortensje wyrosną na odpowiednią wysokość, czyli w okolicach czerwca Nadal dominuje tu zieleń. Próbuję na tyły przenieść kilka hortensji ogrodowych, ale kolor będzie dopiero za 2 tygodnie pewnie. Dołożyłam krwawnik, ale on na razie ma pojedyncze kwiaty.

Jeżeli chodzi o niskie hortensje bukietowe, to polecam Diamantino i Silver Dolar. U mnie są one podwiązywane, bo boję się zawsze o to by nie złamały się gałązki pod ciężarem kwiatów i kształtuję wygląd ogólny rośliny. U mnie rosną w miejscu, gdzie bardzo hula wiatr. Myślę, że mogłyby dać sobie radę bez podwiązywania w spokojniejszym miejscu.
Dominika11 11:32, 13 lip 2020

Ewciu ściezka obłędna o ambrowcach już nie wspomnę pod nimi tez ma hortensje ??? bo jak tak to u mnie to samo
Ewa777 12:02, 13 lip 2020

Dominika11 napisał(a)
Ewciu ściezka obłędna o ambrowcach już nie wspomnę pod nimi tez ma hortensje ??? bo jak tak to u mnie to samo

Tak, mam pod ambrowcami hortensje Miałam nawet w dwóch rzędach, ale te bardziej w głębi słabo rosły, bo miały za mało słońca. Zaczynam je zastępować ogrodowymi. - ten drugi rząd, bo w pierwszym bukietowe zostają
Anda 12:06, 13 lip 2020

Ewuś, nie zdążyłam zebrać owoców śś i z nalewki nici Kosy i gołębie jak się dobrały, to po dwóch dniach prawie nic nie zostało. Nie żałuję im, mają trudniejsze życie od nas.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies