Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 21:02, 30 maj 2020

Do góry
I znów robocze fotki.. wrrr. Mam wrażenie, że lata świetlne upłyną nim zacznie to wyglądać

Na razie widać tylko seslerię bo jest jej masa
Znowu na wsi 21:02, 30 maj 2020

Do góry
Haniu, policzyłam liście moim hipkom. W większości mają 3 albo 4 liście. W jednej doniczce kilka cebul. Przywiozłam je z domu taty, tam rosły stłoczone w małych doniczkach i kwitły.
Nie szukaj tych terminów. Jak zakwitną to zakwitną.

Dla ciebie kwiatek derenia kanadyjskiego

Przerwa na kawę... 20:57, 30 maj 2020

Do góry
Na przodzie Palbin rządzi. Zapach obłędny. Dziś u Anuli porównywałam Palbina z Boomerangiem i wolę Palbina. Ciemniejsze i większe kwiaty. A zapach podobnie mocny.
Znowu na wsi 20:57, 30 maj 2020

Do góry

Ogrodowo zakręcona. 20:57, 30 maj 2020

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Ach...., że tak powiem sieje je, sieje je...

Może to głupio zabrzmi, ale... przesiewam ziemię i kompost pod tą trawę

To znaczy na warstwę będącą nad siatką na krety. Póki co stan wygląda tak:

Tak kompost przesiany:

A to, to co po odsianiu:

No nie mam aż tak dużo tego trawnika i po prostu nie chcę kamyków, patyków itp., ale nie pomyślałam wcześniej, że to aż tyle taczek tej mieszaniny wejdzie na tą powierzchnię Nasiać i namieszać się trzeba, ale to prawie finisz

No znam to znam powiem tak! ładniejszą trawę mam tam gdzie nie dawałam dobroci,a tam gdzie mieszałam z obornikiem to na większości porosła lebioda może zbyt słabo ją przemieszałam,ale już po fakcie... dlatego działaj i się nie poddawaj
Ogród z wilkiem zamkn. 20:54, 30 maj 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
To Twój syn ma już swoją działeczkę i mieszka osobno ??

Rabatka córki sama radosć, no i dobrze niech ma tez swój kawałek.

Czasami czasu brakuje, nie da byc sie wszędzie na bieżąco, pracować, realizować pasje, zadbać o dom i rodzinę, więc na spokojnie nie martw sie forum poczeka.

Buziaki

Daria ...młoda tylko wybrała kwiatki -ja je musiałam posadzić hihi

forum pędzi i naprawdę ciężko mi być na bieżąco -albo mam za dużo ulubionych ogrodów i jak te plusiki pootwieram w nowych oknach ,to zanim przeczytam ,to mijają ze 2 godziny jak nic,albo i dłużej
mój syn już ze 3 lata mieszka sam a od roku blisko mnie napiszę Ci później na priv

doniczki doczekały się obsadzenia

i deszczowa całość starej części

Buziaki
Znowu na wsi 20:54, 30 maj 2020

Do góry
Popadało w ostatnich dniach, zrobiło się zielono wszędzie

Przerwa na kawę... 20:51, 30 maj 2020

Do góry
Tu na razie bez zmian, tylko tulipny usunięte.

Tyły oprócz trawy w łaty są OK.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:51, 30 maj 2020

Do góry
JoannA napisał(a)
Pogoda diś nieciekawa.

Nieprzyjemnie dziś wiatr, zimno i dobrze że trochę pada. Czy to cudo to ten klon bezodmianowy?
Mój ogrodowy pamiętnik 20:51, 30 maj 2020

Do góry
No i co ja mam począć z tymi stipami. Nowe były cudnie zielone a po posadzeniu takie siano z nich. Co robię nie tak?

Tak nas już denerwowały te łyse placki przy kostce bo trawa za żadne skarby świata nie chciała rosnąć przy zabetonowanym na maksa chodniku, że zrobiliśmy kawałek z kamieniami. Fanką kamieni nie jestem ale to było jedyne co nam przyszło do głowy bez rozwalania betonu przy chodniku.

Złocień Snow Lady. Zobaczymy co to za licho z niego będzie .

Rabata bez macry. Ale dziury już są. Wykorzystałam chwilę słabości eMka i wykopał od razu wszystkie 10 .

Ogród z rzeźbą 20:48, 30 maj 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
Anula... Ty masz chyba sucho u siebie? Czy źle kojarzę?
Co na sucho i ciemno z trawkowatych???

Przede wszystkim to ja mam u siebie suchy, żółty piach, na którym nic nie rośnie. Więc nieustająco zamieniam tenże piach na coś w czym zielenina zapragnie rosnąć. Tak więc w efekcie nie mam sucho i ciemno, nie mam nic do polecenia z autopsji na taką miejscówkę.

April napisał(a)
Aniu, świetne zmiany u ciebie
Ja tiarelki też kocham Od kilku lat. Ale mam ich stanowczo za mało

Dziękuję Aprilku, zmiany powolutku pomalutku, w miarę weekendowych możliwości. A tiarelki można łatwo dzielić, dzisiaj Iwonce ciachnęłam kawałek

nataliasz napisał(a)
Pięknie u Ciebie wygląda tiarella. Lekko jakoś... Super!

I pomyśleć, że one trafiły na tę rabatę tak trochę z przypadku, miałam jedną kępkę posadzoną na boku, w kiepskim miejscu. Tak sobie tam wegetowała, serce mi się nad nią krajało no to wykopałam, podzieliłam i posadziłam na tę rabatę. Nie żałuję. Robią tam dobrą robotę.
Przerwa na kawę... 20:47, 30 maj 2020

Do góry
Lubię ten fragment dobudowanej rabaty. Dobrze rośliny są zgrane czasem kwitnienia i wielkością. Teraz azalie wiodą prym a potem jeżówki będą świecić. Trochę kocimiętka mnie zawiodła. Za bardzo rozlazła jest choć kwiat ma ładny, taki gruby. Chyba jednak wymiana będzie na bardziej zwartą odmianę, która jest na innej rabacie. Lub powiększenie rabaty tak, aby się zmieściła.

Narożnik i tyły są zaczosnkowane. Tu po poszerzeniu i zmianie nasadzeń jest teraz odrobinę pusto flstego dojdą na rabatę kukliki zamiast kilku Ice Dance.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:46, 30 maj 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Energia bije z tej rabatki. Ja takie lubię. Pomocnica ci rośnie.

Gosia pomocnica tylko wybrała -tyle jej zapału ale nie zmuszam jej -może sama kiedyś polubi grzebanie w ziemi
Buziaki i miłej Niedzieli

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 20:43, 30 maj 2020

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 20:43, 30 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Masz utalentowaną córkę

Helen żeby tak jeszcze chętnie pomagała w ogrodzie ….ona tylko je wybrała -posadzić już musiałam sobie sama

trochę deszczowych fotek pocykałam

Miłej Niedzieli
Ogród z wilkiem zamkn. 20:42, 30 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Uwielbiam takie kolorowe rabatki jednoroczne, czekam aż moje kwiatuchy wyrosną bo siałam z nasion.
Szkoda, że nie mam obok takiego targu z kwiatami, bo w sklepach drogo.

Ewcia tu przy warzywniku -chcę cały pseudo-trawnik wydrzeć i pomiędzy drzewami owocowymi mieć same kwiaty,zioła ,trawy jedynie muszę wymyśleć jakieś sensowne dojście do kompostownika z dwóch stron

jak się kończą skrzynie -to na prosto do rabaty pod płotem będę sadzić

tu na wprost na pewno zrobię jedną ścieżkę -bo najczęściej tędy chodzę

a drugą jakoś nie wiem jeszcze

na tej rabacie przy domku -która jest jednym wielkim chaosem mam pełno kwiatów ,które tam zamierzam przesadzać ….

Buziaki

Do góry
Johanka77 napisał(a)

„Konwalia, dalia, wściekły pies”

A tak serio to rabaty mojej babci mi przypomniała.
Śliczna!

Asia bo to ma być taka babcina -same wiejskie kwiaty ta część przy warzywniku i przy drzewkach owocowych będzie się jeszcze zmieniać
trochę klonikami w deszczu Cię pokuszę

i skalniak na dobranoc

Do góry
Misia napisał(a)
No wypisz wymaluj jak bym widziała rabatkę mojego syna

Misia ....chciałam inaczej trochę ,ale młoda była ze mną i drogą zachęty pozwoliłam jej wybrać

….a akurat tą rabatę przy warzywniku chcę mieć na jednoroczne ,więc nawet ,aż tak bardzo mnie ona nie razi -to dla warzyw ,coby wszystkie pożyteczne się zlatywały

dziś cały dzień leje i nowa rabatka stoi w wodzie

zanim zaczęło lać do oczkowej dołożyłam rękami eMa kilka kamorów -jeszcze przesadzę tu iryski i znając siebie pewnie jeszcze coś dodam

z tych odkopię trochę

Miłej Niedzieli ,bo sobota już się kończy
Mój ogrodowy pamiętnik 20:42, 30 maj 2020

Do góry
Na 11 czosnków będą kwitły dwa. Szaleństwo .

Nowe rozchodniki Septemberglut. Pojęcia nie mam jak kwitną ale takie były to takie kupiłam żeby już wreszcie zamknąć tę rabatę pod oknami. Jeszcze tylko macra.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:40, 30 maj 2020

Do góry
Nie wiem jakie macie zdanie ale większość jeżówek nie ma za fajnych liści. Szorstkie, lekko poskręcane. Ale przecież chodzi o kwiaty.
Ale mam jedną odmianę, która co roku ma piękne, błyszczące liście i tworzy ładne kępy. Mowa o Cleopatrze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies