Haniu, ale kanciki I znowu niedościgniony wzór
Ta zieleń majowa jest tak piękna, że nawet kwiaty chwilowo niepotrzebne.
Ta trawiasta obwódka z lewej to sesleria?
To samo miejsce od innej strony. Zaczęłam tu trochę rozsadzać - trzemielinę i lawendę.
I widok w stronę domu. Na pierwszem planie hortensja posadzona już przeze mnie - mama rozmnożyła dla mnie ze swojej działki. Dalej budleja, a za hamakiem widać trochę wybujałego i głodnego rododendrona.
Witam
25/04 siałem trawę, użyłem do tego nasion na macie celulozowej w składzie jak na zdjęciu. Podłoże gliniasto piaszczyste przekopane z obornikiem w granulkach na jesieni w zeszłym roku, w marcu wymieszane glebogryzarką z torfem odkwaszonym (nie używałem nawozów mineralnych przed siewem). Trawa wzeszła po okolo 14 dniach (podlewana 2x dziennie 6 i 17, aby miała zawsze wilgotno) teraz ma 6-7 cm i wszystko byłoby ok, lecz dzisiaj zauważyłem pojedyńcze miejsca gdzie trawa zmieniła kolor jak na ostatnim zdjęciu
Proszę o doradzenie co jest nie tak oraz wskazówki co robić
Karolina, na szczęście warzywnik po zbiorach będzie pusty i można planować od nowa, byleby z głową
Wschodzą Ci ogórki? U mnie słabo, czekam jeszcze i zastanawiam się, czy sposobem Hani nie podkiełkować kolejnych nasion?
Mam truskawki i poziomki
a ziemniaki do podsypania, przebarwione po oprysku sąsiada
Asia - mam nadzieję, że znajdziesz czas i wenę aby coś "zafalować"
Zana - chodzi mi po głowie Twój niesamowity pomysł. Tylko nie wiem jak faktycznie dobrze pociągnąć/ zakończyć - znaki zapytania.
Bo musi być dojście do porzeczek.
I sobie wyobraziłam jak fajnie można obsadzić ten język"