Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 20:16, 23 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Mistrzostwo świata... Piękne ujęcie
Dwa ogrody 20:12, 23 maj 2020

Do góry
Gosiu, sieją się, może niezbyt inwazyjnie, ale jednak. Moim skromnym zdaniem cięcie kwiatów nie ma wpływu na wielkość liści. Na pewno za to woda, półcień i dobre podłoże. To obserwuję u siebie. W ub. roku poszerzałam cienistą rabatę, pokazywałam ją do znudzenia Posadziłam m.in. brunnery, słuszne sadzonki, wyjęte z innych miejsc w ogrodzie. Dostały dobrą ziemię i linię kroplującą. Po kwitnieniu cięłam kwiatostany, bo zrobiło się za gęsto. Rozrosły się też gwałtownie bodziszki Renarda, brunnery. Kilka dni temu wykopałam trzy z nich i poszły na tyły tej rabaty, pod thuje. Ledwo zmieściły się w średniej wielkości wiadrze.
W innych miejscach, bardziej nasłonecznionych i mniej podlewanych rosną, kwitną, ale bez szaleństw.

duże donice z kieszonkami

Migawki z ogródka 20:11, 23 maj 2020

Do góry
Takie maleństwa wybieram
Migawki z ogródka 20:11, 23 maj 2020

Do góry
Z placu boju
Na pierwszym po lewej i na drugim całe to ogarnięte, wyczyszczone.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:09, 23 maj 2020

Do góry
Wnusia rośnie, miłość w nas żyje i radości moc

Kicia i Tola się zaprzyjaźniły
Storotkowa łączka najbardziej się spodobały... całe szczęście,
że dziadek jej nie skosił
Blaski i cienie nowego życia 20:04, 23 maj 2020

Do góry
Sadzonki-Rozchodnik od Anitki i serduszka od Kasi

Jeszcze taki patyczek się ukorzenił i nie wiem co to

Sesleria na pełnym słońcu

Blaski i cienie nowego życia 20:00, 23 maj 2020

Do góry

Dwa ogrody 19:55, 23 maj 2020

Do góry
Hanuś, zagęszczenie mam na każdej rabacie, nie ma gdzie nogi postawić. Ale tak lubię. Chwastów mniej rośnie, bo żeby wcale to nieI brunnery mam na każdej rabacie. Pewnie po jakimś czasie będę je pielić jak chwasty, bo widze kolejne siewki. Ale żeby ta chciała się rozsiewać, to byłoby super

dla Ciebie jeszcze całościowo

Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:53, 23 maj 2020

Do góry
Dziś zakończyliśmy akcję pielenia rabat z zielska . Tzn. oczyściliśmy z perzu i innych chwastów choć mam świadomość, że na pewno jeszcze będą odrastać. Mój syn usunął karpy po winobluszczu spod domu sąsiadów i mnóstwo gruzu. Mam nadzieję, że udało nam się wybrać korzenie i skutecznie pozbyć dziadostwa. Tu początek prac:

Przesadziliśmy też Kanzana. Okazało się, że to jeden z lepszych pomysłów .

Po lewej na pierwszy planie widać wykopany kawał gruzu a w głębi pod kruszyną górkę wykopanych korzeni, gruzu i śmieci, które były zakopane tuż pod domem sąsiadów.
Padam na twarz.
Słoneczny Ogród 19:48, 23 maj 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Wczoraj ładnie popadało, co mnie bardzo ucieszyło, bo z tydzień juz nie padało.

Daria, piękny masz ten ogród!
Bardzo przemyślany!

Chyba CIę kiedyś odwiedzę w drodze do pracy
Dwa ogrody 19:46, 23 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ta donica jest prze-cu-dow-na
Czym ją obsadzisz po bratkach? Czy one tak cały sezon mają tam miejscówkę?
A ilość doniczek - nawet po redukcji - powala

Asiu, też mi się podoba tu jest druga, rośnie w niej trawa i tymczasowo bratki z pierwiosnkami.

W tej cytowanej miewałam róże w wyjmowanych donicach, pelargonie, trawki, w tym roku jeszcze się zastanawiam. Pigwa musi być wysadzona, bratki przekwitną lada dzień. Pewnie wsadzę jakąś dalię i różową mgiełkę, będzie grało z hortensjami w tle.
Ogród bez reguł 19:46, 23 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
A tak w ogóle to zakwitł już czarny bez Czas na robienie syropku i lemoniadki

U mnie dzikie bzy za płotem też powoli zaczynają, ale szkoda je zrywać, bo robią ładne tło dla wewnętrznych nasadzeń. Odmianowy w ogrodzie jeszcze daleko w tyle.
Ogród w remoncie 19:45, 23 maj 2020

Do góry
Czy to jest klon Brilantissimum?

Mój ogrodowy pamiętnik 19:44, 23 maj 2020

Do góry

Pink Beauty.

Kwiaty we włosach 19:38, 23 maj 2020

Do góry
Dla Hani.Postaram się o lepszą fotkę

Mój ogrodowy pamiętnik 19:35, 23 maj 2020

Do góry
Mam nadzieję, że po deszczu ale i przed deszczem bo u mnie już dawno nie padało.

Ogród bez reguł 19:33, 23 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Moja ulubiona piękność - szałwia Love and Wishes

Jarzmianki

O Jezoooosie!!! Tydzień mnie nie było i po nadrobieniu Twojego wątku mam wrażenie, jakbym film przygodowy obejrzała!
No powiem Ci, że Tatulek murka nie żałował… Lej jak po bombie lotniczej!
Jestem pod wrażeniem i od razu mnie mniej plecy bolą, jak na poczynania Twojego Małżona patrzę…

Warzywniczka to Wam zaczynam zazdrościć. Te bym se sałatę na wyścigi pojadła… Ech, mama dała mi tydzień temu swojego szczypioru i doszłam do wniosku, że za rok muszę mieć swój…
Miejsce jest, trzeba tylko zagospodarować.

Miałam cytować Twoje czosnki, bo jak wiesz, uwielbiam… ale mam swoje A tak pięknych jarzmianek i szałwii niestety nie mam… Śliczne są!
Tej odmiany szałwii w ogóle nie znałam. Ona jednoroczna czy wieloletnia?
Dwa ogrody 19:30, 23 maj 2020

Do góry
Rosi. Mży delikatnie.
Zasiliłam hortensje, póki jeszcze można sięgnąć pod krzak. Liście mają blade, a dużo roślin znów oberwało od oprysków na polach. Przebarwione mam ożanki, brunnery, róże i wiele innych. Ucierpiały najbardziej najmłodsze przyrosty.
Ostatnie przymrozki sięgnęły magnolię Elizabeth. Przymroziło jej liście. Reszta ok.
Wychodzę codziennie z psem na smyczy. Przeszło tydzień temu Tekila miała operację, jest dobrze, ale przez trzy miesiące rehabilitacja, nie może biegać. Przeprowadziliśmy ją do mnie, ale łapki jej się rozjeżdżały na podłodze. Wrócił dywan, stanęła niska zagroda w salonie z krzeseł, puf itp. Wytrzymam trzy miesiące?
Koniec maja, początek czerwca zawsze roją się pszczoły w pasiece nieopodal. W ub. roku opanowały prywatne wejście do leśniczówki, w tym przyleciały do mnie... zaanektowały komin na trzy doby.

To jeszcze nie wszystko... a maj taki piękny

Pisałam o brunnerach, że wycinam im kwiatostany po przekwitnięciu. Tak, ale tylko tam, gdzie rosną blisko brzegu i jest tłok na rabacie,
a tu nie ruszam, rosną na całej długości rabaty, za chwilę róże i hortensje zakryją je prawie zupełnie

tutaj też nie ruszam, jest ich dużo, tylko jeszcze niewielkie, wszystkie z siewek, takie zapchaj dziury
Ogród do odnowy 19:24, 23 maj 2020

Do góry
Gosiek33
napisał(a)

idąc za przykładem Gruszki przenikanie się rabat testuję

Wzorowo wyszedł Ci ten efekt ja zaprzepaściłam to przenikanie
Co to za niebieskości na drigim planie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:21, 23 maj 2020

Do góry
Gosia Białoboki częsty szczepione są zrazami z dolnych gałązek i wówczas mają bardzo nieregularny pokrój, dodatkowo młodzież ma swoje zawirowania

brzoza jaka jest każdy widzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies