Połowa dopiero spakowana i przewieziona ...
Pomarańczowy kolorek w ogrodzie jest śliczny
A te kwiatuchy na drugim zdjęciu to rudbekia pełna .Nie dawno ja kupiłam. Ciekawa jestem, czy przezimuję
Ale są też i inne kolorki
Jola ucze sie komponować trawki/carexy. Popełniam wiele błedów z tego powodu ciagle przesadzanie
Najbardziej efektywne jest podlewania linia kroplującą, właczam w nocy, powoli dozuje sie woda, nic sie nie leje po lisciach i w mojej glinie długi sie utrzymuje.
Zapraszam na pismo obrazkowe wieczorem
Nie pryskałam i z tego co wiem to pierwszorocznych nie wolno ....ale chwastow juz malutko zostalo po tak czestym koszeniu raz w tygodniu ......teraz trawnik wyglada gorzej po tugodniowym wyjezdzie , jest soczysty ale ma wyschniete placki ...tzreba popracowac nad tym )))
Marzenko lista imponujaca czytajac jestem zaskoczona bo nie mam tylko dwoch trawek ...ptasie lapki na ktore poluje i niebieskiej zapomnialam jak sie zwie Ale ilosci u mnie marne bo miejsca brak, moze z czasem naucze sie upychania ala Marzenka. Fajnie masz ze ogrod nie wymaga tyle wody. U mnie ostre podlewanie wieczorem i dolewanie rankiem hortensji ))) pieknie nadrobilam pismo obrazkowe i nie tylko ) buziaczki )))
Jolu, u nas było tylko kilka dni upalnych i to z przerwami, dlatego roślinki dobrze się mają po drugie ogród był w dobrych rękach pod naszą nieobecność
Tatarak zrobił mi kółeczko w donicy i zastanawiam się, czy przed posadzeniem nie podzielić go na 3 części.
W tym sezonie chciałabym jeszcze ho ho
M.in.
* dosypać ziemi tam gdzie brakuje (może uda się w przyszłym tyg. jak upały zelżeją),
* zorać glebogryzarką sąsiednią działkę i posiać tam trawę,
* posiać trawę na ostatnim już fragmencie mojej osobistej działki
* ułożyć płyty betonowe na fragmencie pt. "kopia pina trawiastego" (wiem, słońce mocno przygrzewa... )
* zorganizować ogrodzenie na spółe z sąsiadem A to oznacza - precz pijany płocie z siatki leśnej!
* wybrać się na plantację po buksy i laurowisnie też będę rzeźbić kwadraty
* poprzesadzać co nieco
Plan ambitny, co?
W sprawie Twoich grabów oczywiście, że wpadnę zerknąć