Asia przemyślałam Twoje słowa, przygladnęłam się Twojej rabacie szałwiowej przed przeróbkami i stwierdziłam , że dam radę Zapanuję nad nią. Na razie kupie kilka sztuk i posadzę w rzędzie tak jak na rysunku poniżej. A jak się wysieje czy rozrośnie to będę nią uzupełniać ten pas przy grabach . A seslerie jednak będą tylko z przodu. W pierwszym rzedzie dorzuciłam jeszcze po jednej seslerii a w drugim zostawiłam po 3 szt. dla efektu szachownicy.
przyłaczam się do pytania Maku88,
ja również mam te chwasty ale wg mnie to bardziej perz niż chwastnica
Wklejam zdjecia
Prośba o pomoc w identyfikacji i rozwiazaniu problemu
Cdn
Jedna z najmłodszych rabat w drugiej części ogrodu
Rabata podniesiona bo e tym miejscu straszna glina berberys potrzebują strzyżenia
Kalina sztywnolistna skradła tej wiosny moje serce
Jeden z nowych nabytków zaczyna cieszyć oko
Chciałam zapytać czy ktoś wie jaki szkodnik zjada liście Grabów?
Niczym nie pryskałam wiosną drzew mam 9 sztuk i chciałabym się dowiedzieć jak uchronić się takich zniszczeń..
Kocimiętki bardzo mi się podobają, ale nie mają lekko. Kot je miętosi niemiłosiernie i kwiaty obrywa. Te są najmniej przez niego lubiane.
Cały czas zastanawiam się nad lokalizacją świecznicy. Jej jest tu wprawdzie bardzo dobrze, ale widać ją dopiero jak kwiaty pokazuje. Za ciemna jest trochę na to miejsce.
Czy Wy też macie u siebie takie przechowalniki? Nie wiem dlaczego, ale ten po prostu uwielbiam. Prawie w niego nie ingeruję, obserwuję co i gdzie się pojawia. Nawet chwasty mi się w nim podobają
Szybka rundka po ogrodzie i powrót do lekcji. Nie ma to jak przerwany internet w trakcie testu z chemii, zajęć online z historii i telekonferencji... Muszę chwilę odreagować
Ostatnie z ostatnich, pomylone, ale podobają mi się w tym miejscu.
Fioletowe ulubione przez trzmiele.
Pękate
Ciekawe jestem kwiatów nowej piwonii na pierwszym planie
nooo kochana i to mi sie juz podoba. wypietrzenia od razu daja efekt, nie jest tak plasko. jk dla mnie bomba.
a kukliki z brazową trawka powalaja na kolana, moze jakiegos klona im do towarzystwa dac albo kaline np. Mary Milton lub Kern's Pink
Bożenko, przydałby się dokładniejszy plan tej części z altanką: w większej skali, na siatce, z zaznaczonymi placykami i aktualnymi rabatami.
i więcej zdjęć z widokami na altanę i z altany.
wiem, że to dużo pracy, ale jak mam coś rysować, jeśli nie wiem, ile odstępu jest pomiędzy placykiem a altaną (i czy rabata się tam zmieści), którędy wchodzicie do ogrodu (i czy mogę przedłużyć rabatę aż na róg, czy trzeba tam zostawić przejście).
Grill zostaje oczywiście?
Pamiętam, że robiłam Ci jakieś rysunki dla tej części, ale nie mogę ich znaleźć. Pamiętasz może na której stronie to było?