Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kasiek 08:47, 25 lip 2020

Kasiu ale widziałyśmy klona paldiski w Brzoskwini, on naprawde jest niesamowity - jak Twój
Katkak 16:51, 25 lip 2020

kasiek napisał(a)
Kasiu ale widziałyśmy klona paldiski w Brzoskwini, on naprawde jest niesamowity - jak Twój

No, fajny wypad miałyście
Agania 17:56, 25 lip 2020

Katka sfocisz dla mnie klona Paldiski, tak od stóp do głów?
kasiek 10:26, 26 lip 2020

Katkak napisał(a)

No, fajny wypad miałyście

szkoda że bliżej nie mieszkasz, ale wyczaiłam jeszcze taki ogród pokazowy - Ogród na Rozstajach Młodzawy Małe - byłaś tam? Bo miałybyśmy do niego tyle samo do przejechania I mogłybyśmy tam np w sierpniu się spotkać ?
Katkak 20:10, 27 lip 2020

kasiek napisał(a)

szkoda że bliżej nie mieszkasz, ale wyczaiłam jeszcze taki ogród pokazowy - Ogród na Rozstajach Młodzawy Małe - byłaś tam? Bo miałybyśmy do niego tyle samo do przejechania I mogłybyśmy tam np w sierpniu się spotkać ?

Nie byliśmy tam Kasiu. Nie mówię nie, zobaczymy. Tyle, że póki co z weekendami słabo.
Katkak 20:14, 27 lip 2020

Agania napisał(a)
Katka sfocisz dla mnie klona Paldiski, tak od stóp do głów?
No jasne. Przy okazji doradź mi co zrobić z tymi długimi batami, które wypuścił. Chętnie bym je ciachnęła.

jest dość wysoko szczepiony. Ta trawa przed nim jest spora.

Aganiu jak widzisz od stóp do głów jest niewykonalne, bo obrośnięty wokół choć czym
Katkak 20:18, 27 lip 2020

kwiatuszek zrobiony przez Maję Popielarską na pamiątkę mi został ). Rok trzymałam w tajemnicy bez pokazywania, żeby nie spalić co na nagraniu będzie

śliczny ten liliowiec. Chyba od Bogdzi go mam
Katkak 20:25, 27 lip 2020

powrzucam trochę zdjęć ku pamięci, bo ze dwa tygodnie, albo i dłużej nic nie wrzucałam.
zdjęcie tej dyni Hokkaido jest już nieaktualne, bo rośnie smoczyca w oczach i kolejne patenty musieliśmy sztukować żeby miała gdzie się wspinać. Na razie zawiązała jednego owocka. Jeszcze jeden lub dwa jak zawiąże to utnę jej czubek, żeby szła w owoce, a nie liście

ten rok jest mało łaskawy dla warzyw. Mokro, chłodne noce... Szału nie ma. Ogórkami i pomidorami raczej się nie przejemy.

Pomidory w zeszłym roku miałam już większe od siebie, a w tym ledwie do bioder mi sięgają.I tak dobrze, że póki co nie chorują. Ale może towarzystwo aksamitek i podlewanie różnymi gnojówkami się sprawdzi. Cukinie kwitną, ale nie zawiązują owoców. W dodatku zaczynają łapać mączniaka. No mizernie, mizernie. Ale i tak cieszy. Fasolkę szparagową zjedliśmy i wysiałam kolejną porcję. Wysiałam też szpinak i nowe sałatki, bo też zjedzone .

A to dynia olbrz ymia przy mikroaltance
Katkak 20:29, 27 lip 2020

też jest pierwszy owoc.

położyłam taką metalową kratkę na daszku altanki, żeby się miała jak złapać, bo miała ochotę szybować z winobluszczem po niebo

a tu ta wcześniej wspomniana Hokkaido łapie się nowej podpory.
Katkak 20:34, 27 lip 2020

Za warzywnikiem szaleją fasolki szparagowe. Pomidorki powolutku, bez pośpieeeeechu... Jedna sałata prawie zjedzona, wysiałam kolejną.

a to niski, krzaczasty pomidorek ukorzeniony z wilka. I już ma owoce